Annonce

Redaktør fortryder: “Det ærgrer mig helt vildt”

Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard erkender nu, at det var rigtig dumt af hende ikke at deklarere hendes private relation til departementschef Barbara Bertelsen i mediekritisk kommentar
Foto: Zetland
Lea Korsgaard, chefredaktør, Zetland
Chefredaktør på mediet Zetland, Lea Korsgaard, kritiserede 6. november i en kommentar fremtrædende medier for ukritisk at have adopteret konspirationsteorien om, at Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, reelt står bag de nu aflyste retssager mod tidligere FE-chef, Lars Findsen, og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Konspirationsteorien bygger alene på antydninger fra netop Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen, og derfor er det dårligt håndværk, at dele af pressen og en række meningsdannere på det nærmeste har ophøjet konspirationsteorien til fakta, skrev Lea Korsgaard i sin kommentar.

Mandag kunne mediet Frihedsbrevet så oplyse, at Lea Korsgaard har en privat relation til Barbara Bertelsen.

deltaget i Barbara Bertelsens 50-års fødselsdag

Således har Lea Korsgaard blot ni dage før hun sendte sin mediekritiske kommentar på gaden, deltaget i Barbara Bertelsens 50-års fødselsdag. Sammen med sin mand, forstander på Krogerup Højskole, Rasmus Meyer.

Over for Frihedsbrevet erkender Lea Korsgaard, at hun og hendes mand også har deltaget i andre private sammenkomster med statsministeriets departementschef.

Men Lea Korsgaard deklarerede ikke denne private relation til Barbara Bertelsen i tilknytning til hendes mediekritiske kommentar.

Det kunne Lea Korsgaard ikke rigtig se var et problem, da Frihedsbrevet interviewede hende:

“Det ville være relevant, hvis det havde påvirket historien, eller hvis det havde påvirket min dømmekraft. Hvis det havde påvirket vinklen. Men det har det ikke.”

Lea Korsgaard understregede samtidig, at hun aldrig har drøftet FE-sagerne med Barbara Bertelsen.

“Det var dumt af mig”

Men nu er Lea Korsgaard i den grad kommet på andre tanker.

I seneste episode af podcasten 'Pilestræde',  som Berlingske står bag, erkender Zetlands chefredaktør nu, at hun burde have deklareret sin private relation til departementschefen:

det var bare dumt af mig

“Det ærgrer mig helt vildt. Jeg kunne lige så godt have skrevet det, det var bare dumt af mig. Når Frihedsbrevet ringer og siger ‘Du har været til fødselsdag hos nogen,’ så bliver jeg nervøs,” lyder det nu fra Korsgaard.

Podcastens vært beder Korsgaard bekræfte, at den manglende deklaration var en “klar fejl”. Lea Korsgaard svarer bekræftende:

“100 procent”.

Det fremgår i øvrigt af Korsgaards optræden i podcasten, at hendes private relation til Barbara Bertelsen nok så meget skyldes hendes mand, Rasmus Meyer.

Barbara Bertelsen var således en af gæsterne ved Rasmus Meyers 40 års fødselsdag.

Opdaterede sin mediekritiske kommentar

Tirsdag aften valgte Lea Korsgaard at ændre lidt i teksten i sin mediekritiske kommentar.

Ændringen er fremhævet i kursiv indledningsvis og lyder:  

“Kommentaren er ændret 14. november. I den første version stod der: ‘Jeg kender selv nogle af de mennesker, jeg sidder og skriver om her eller også kender jeg deres koner, kærester, chefer, venner, allierede, modstandere.’ I den nyeste version står der ’Jeg kender selv nogle af de mennesker, jeg sidder og skriver om her – blandt andre Barbara Bertelsen og Politikens chefredaktør Christian Jensen – eller også kender jeg deres koner, kærester, chefer, venner, allierede, modstandere.”

Jan Kjærgaard, journalist på Netavisen Pio, skrev tirsdag en kommentar om Lea Korsgaards mediekritik - og hendes manglende deklarering af den private relation til Barbara Bertelsen. Du kan læse kommentaren her

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At hun godt selv kan se det og erkende den store brøler, er da i det mindste bedre, end hvis hun dumstædigt havde benægtet og bortforklaret.

Uanset om hun kender dem eller ej, rokker det jo ikke ved at hun har ret.
De to “uheldige helte” burde lukke kajen, og være taknemlige for at der ikke sker mere.

Jeg er såmænd fuldstændig enig, og som jeg skriver andetsteds, tager den private relation jo intet fra hendes argumenter.
Men det er ikke desto mindre stadig en kæmpebrøler - specielt for et mediemenneske som hende - at undlade at undlade at deklarere denne relation og dermed gøre sig selv sårbar for kritik - berettiget eller uberettiget.

I Norge elsker de sager om inhabilitet!

Det er højeste mode!

I salonernes København virker alle inden for den tredelte statsmagt og også den fjerde statsmagt medierne inhabile!

Alle kender alle og alle inviteres til hinandens fødselsdage!

Hvorfor?

Ja, man skulle jo nødig miste indflydelse, interesse, troværdighed!

Venner har hinandens tillid og troværdighed!

Danmark er et meget lille land og med vores fortid er alle i familie med alle!

Se blot hvor hurtigt folketingsmedlemmer hopper til nye partier i ro og mag!

Hvem ved mest om sagen? Hvem har flest i omgangskredsen?

Selv spindoktorerne taler altid om “ifølge de x som jeg taler med”!

Og oftest er de ganske velinformeret og kan læse ind i fremtiden!

Inhabilitet på inhabilitet skaber stabilitet!

Selv en Biden vil nu have telefonnummeret på Xi Jinping!

“Det ærgrer mig helt vildt”

Men måske verden står et bedre sted!

Når du står i stemmeboksen løber vennerne sammen i et stort personligt kryds - den kunstige intelligens i al dens magt og vælde!

Mine venners vælde!

Men ifølge grundloven er du “kun bundet af din egen overbevisning”!

Og det gælder heldigvis stadigvæk!