Annonce

Kommentator langer hårdt ud efter Zetland-redaktør, men glemte selv at deklarere relation til Pind

Kommentator Peter Mogensen blev i sin tid klædt af på live-TV, fordi han forsvarede, at Søren Pind havde hældt snaps på Lars Løkke for skatteyder-kroner: Mogensen havde forsømt at deklarere
Foto: Kraka og Folketinget/Steen Brogaard
Peter Mogensen, TV-kommentator, og Søren Pind (V), tidligere justitsminister
Politisk kommentator Peter Mogensen - blandt andet kendt for sin deltagelse i Tirsdagsanalysen på TV 2 News - kritiserer på det sociale medie X Zetland-chefredaktør Lea Korsgaard voldsomt.

Mogensen er stærkt pikeret over, at Zetland-chefredaktøren i forbindelse med en kommentar - hvor hun kritiserer store dele af pressen og meningsdannere for ukritisk at adoptere konspirationsteorien om, at statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, står bag de nu aflyste retssager mod tidligere tidligere FE-chef, Lars Findsen og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen - ikke i første omgang protokollerede, at hun har en privat relation til Barbara Bertelsen.

Alle midler tages i brug af regeringsapparatet. Lidt synd for Lea at hun bruges på den måde

“Syret sag med  Lea Korsgaard-gate. Alle midler tages i brug af regeringsapparatet. Lidt synd for Lea at hun bruges på den måde. Mon ikke den kommission skal været bredest tænkelig,” skriver Mogensen på X (Tidligere Twitter) tirsdag.

Mogensen følger op torsdag - også på X:

“FE-gate: BBB har også været til Lea Korsgaards mands 40 års fødselsdag - men de kender ikke rigtig hinanden. FE sagen om nationens sjæl, hvorfor Zetlandschefens ‘fejl’ ikke kan glemmes. Kun to muligheder: enten er LK ‘ikke for kvik’, eller også er Zetland et anløbent medie.”

Mogensen vedgår: Jeg trækker sagen hårdt op

Over for Berlingske vedgår Mogensen, at han måske nok trækker sagen lige lovlig hårdt op:

“Jo, det gør jeg nok. Men retningen og fortegnet er rigtig, og den står jeg ved.”

Mogensen vedgår, at han ikke kan underbygge med fakta, at Lea Korsgaard har ladet sig bruge af Statsministeriet:

“Jeg tror ikke nødvendigvis, at Barbara Bertelsen og Lea Korsgaard har siddet og drukket rødvin, og så har Bertelsen spurgt, om ikke Korsgaard ville gå ud og hjælpe hende. Men jeg går ikke til nogen runde fødselsdage, uden at jeg er rimeligt gode venner med dem, der holder den.”

På den baggrund fastholder Peter Mogensen, at Lea Korsgaard enten løber i beskidt ærinde - eller også har hun ikke forstået alvoren i FE-sagen.

Forarget over Ekstra Bladets omtale af Søren Pind-drukture

Det hører - måske - med til historien, at Peter Mogensen har stået i en situation, der til forveksling minder om den situation, Lea Korsgaard nu står i.

Tilbage i januar 2009 fandt Peter Mogensen anledning til skarpt at kritisere en artikelserie om Søren Pind i Ekstra Bladet.

Avisen afslørede på baggrund af aktindsigt, at Søren Pind havde ladet skatteyderne betale for et særdeles fugtigt frokostmøde med partifællen, Lars Løkke Rasmussen.

På frokostmødet tilbage i 2004 på Cafe Petersborg drak de to et imponerende antal snaps og fadbamser.

20 snapse og fem fadøl

Lars Løkke var dengang indenrigs- og sundhedsminister i Fogh-regeringen, mens Pind var teknik- og miljøborgmester i København. Pind lod skatteyderne i København betale regningen for de 20 snapse og fem fadøl.

Dagen efter kunne man i Ekstra Bladet læse, at Søren Pind og tre Venstre-venner havde drukket for 2.941 kroner. Inklusive mad kostede de fire kammeraters glade aften 4.641 kroner.

Der var cognac, rom, brændevin og meget andet godt på bordene på byturen, som den 5. januar 2004 begyndte på musikværtshuset Drop Inn. Derefter gik turen videre til gourmetrestauranten Egoisten, før Pind og co. slingrede videre til den trendy Café Victor.

Igen sendte Søren Pind regningen videre til Københavns skatteydere.

Klædt af i Jersild Live

29. januar 2009 er Pind-artiklerne til debat i det daværende DR-program “Jersild Live”.

Peter Mogensen, der også dengang var TV-kommentator og tillige redaktionschef på Politiken, var forarget. Ikke over Søren Pind, men over Ekstra Bladets artikelserie, som - ifølge Mogensen - var under lavmålet.

Det fortæller han live til Ekstra Bladets daværende ansvarshavende chefredaktør, Bent Falbert, der er værten, Jens Olaf Jersilds, anden gæst i TV-studiet.

Falbert giver Peter Mogensen god tid til at skælde ud på Ekstra Bladet, men slår så til.

Falbert hiver et bilag frem, som viser to ting. For det første, at Søren Pind og Peter Mogensen er medlem af samme elitære netværk, nemlig VL-gruppe 2.

Bilaget viser desuden, at Peter Mogensen og de øvrige medlemmer af VL-gruppen åd og drak for godt 19.000 kroner, da Søren Pind beværtede sin VL-gruppe 7. oktober 2003 på Københavns Rådhus. Men så er regningen på 19.432,45 kroner også inklusive 'arbejdsløn, rengøring og serveringsdamer’.

Falbert kan også oplyse, at Søren Pind også i dette tilfælde lader regningen gå videre til de københavnske skatteydere.

Peter Mogensen blev fuldstændig klædt af i Jersild Live

Eller sagt på en anden måde: Peter Mogensen blev fuldstændig klædt af i Jersild Live. Fordi han glemte - som en anden Lea Korsgaard - at man lige skal huske at protokollere eventuelle relevante private relationer, inden man kaster sig ud i at kritisere andre.

Dagen derpå: “Jeg var med til mødet”

Dagen derpå - 30. januar 2009 - foldede Ekstra Bladet historien ud over tre sider. Plus forsiden. Den bærende overskrift inde i avisen lød:

“Pinds nye hovedpine: Venstre-mand beværtede sine private direktør-klub på din regning - Åd og drak for 19.000 kroner”.

I en anden artikel vedgår Peter Mogensen over for Ekstra Bladet: “Jeg var med til mødet”.

Udsnit af Ekstra Bladet 30. januar 2009: Peter Mogensen erkender - lidt sent - her sin relation til Søren Pind

 

Det fremgår også, at det ikke faldt Mogensen ind dengang at spørge Søren Pind, om Pind selv betalte for VL-ædegildet på rådhuset.

Netavisen Pio deklarerer

Forfatteren til ovenstående artikel, journalist på Netavisen Pio, Jan Kjærgaard, er også forfatter til de omtalte artikler i Ekstra Bladet, som bliver omtalt i ovenstående artikel, og som Ekstra Bladet bragte 27., 28., 29. og 30. januar 2009.

I timerne op til debatten mellem daværende ansvarshavende chefredaktør, Bent Falbert, og daværende redaktionschef på Politiken, Peter Mogensen i ‘Jersild Live’ 29. januar 2009 kl. 21.25 fandt Jan Kjærgaard det Søren Pind-bilag, som omtales i ovenstående artikel. Og videregav det til Bent Falbert.

Jan Kjærgaard var politisk og undersøgende journalist på Ekstra Bladet i næsten 25 år - fra 1988 til 2012.

Jan Kjærgaard har ingen private relationer til Peter Mogensen, Søren Pind, Barbara Bertelsen eller Lea Korsgaard.

Om VL-grupperne

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse oplyser på sin hjemmeside følgende om VL-grupperne: 

“Vores i alt ca. 4.000 medlemmer er organiseret i netværksgrupper (i daglig tale VL-grupperne), som hver består af 30-40 medlemmer. Grupperne dannes med hensyn til medlemmernes geografiske tilhørsforhold, men på tværs af brancher og sektorer i både den private og den offentlige sektor.”

“VL-grupperne mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer, viden og ideer på tværs af brancher og sektorer i det danske samfund – og gerne med internationalt udsyn.”

“Disse VL-gruppemøder udgør fortrolige og uformelle rum for samtaler, oplæg og oplevelser, der kan inspirere og styrke det enkelte medlems personlige lederskab. Selskabet stræber efter at motivere dialogen i VL-grupperne til ikke kun at handle om ledelse, men også om almene samfundsforhold og ledernes roller i relation hertil."

Peter Mogensen og Søren Pind er fortsat medlem af VL-gruppe 2. Se her hvem, der i øvrigt er medlem af VL-gruppe 2.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Er man selv oppe i gyngen, er det jo rart at komme ned med karussellen!

Med et velfærdssamfund der mangler penge overalt til ganske almindelige mennesker (se meningsmålinger i denne uge), er der blevet skærpede krav til at de rige og indflydelsesfulde selv betaler for alle vennetjenesterne!

Erhvervsliv og politik handler kun om netværk!

Den grønne omstilling styres i dag af tidligere folketingsmedlemmer der sidder på bestyrelsesposter og direktørposter overalt hvor den grønne dagsorden leves ud som i Matador!

Der er penge i det grønne!

Folketingets flertal jubler for hvert et venne-rådslagnings-spise-komsammen-møde!

Restaurationsbranchen havde det hårdt under coronaen og de små-beløb som pressen taler om sammenlignet med energidirektørers og operatører lønninger, ja, så burde artiklerne stå langt inde i avisen under notitser!

For at sælge el scorede en medarbejder alene 300 millioner i bonus!

De herrer damer spiste for 20.000kr.

Proportioner som i en Mellemøsten-konflikt!

Fra 1997-2000 var Peter Mogensen sekretariatschef og politisk rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Vin på gamle flasker, men deklareringen sker allerede før aftapningen!

Peter Mogensen er blevet meget anstrengende at høre på. Det er noget vås han ofte kommer med desværre. Han var god engang, det er længe siden, men også 25 år siden han var rådgiver i Statsministeriet

Ja han er utåleligt.

Enig!

Tak for varedeklarationen, Jan Kjærgaard. Alle journalister, der skriver om politik - især i et så lille land som Danmark, hvor alle kender alle - bør ikke bare hver gang, men HVER ENESTE GANG gøre opmærksom på deres personlige involvering i de sager, som de skriver om.

Så nu, hvor de mulige nepotismer er fuldt belyst, og der er lagt låg på alle distraktionerne, kan vi måske komme til sagen selv:

Der synes at være sket alvorlige fejl i sagsbehandlingen og den politiske ageren i forbindelse med straffesagerne mod Findsen og Hjorten. Dem vil jeg gerne høre mere om.

At Peter Mogensen og Lea Korsgaard så forsøger at stjæle billedet er totalt irrelevant i forhold til sagens substans, hvorfor det ligger lige til højrebenet at antage, at de to journalister/spindoktorer bevidst forsøger at afspore diskussionen.

"Lad os tale om dig og mig, i stedet for om sagens substans" synes at være et ofte brugt journalistisk kneb, når man ønsker at distrahere fra en langt alvorligere sag end spørgsmålet om, hvornår hvem drak hvad, og på hvis regning. Hele denne side af debatten er en distraktion, som kunne have været undgået, hvis de to mediefigurer selv på forhånd havde deklareret deres interesse- og venskabsforhold.

Ikke at korruption i journaliststanden ikke er et stort problem, for det er det, men så lad os debattere det i en særskilt artikelserie, samtidig med at vi fastholder fokus på den egentlige sag, som ikke handler om korrupte journalister, men derimod om muligt magtmisbrug i statsadministrationen.

Niels, jeg tror vi er mange der savner din kommentar til:

"Krigen mellem Israel og Hamas får danske fagfolk til at tvivle på integrationen"

https://piopio.dk/krigen-mellem-israel-og-hamas-faar-danske-fagfolk-til-...

Please Niels!
.

Fagbevægelsen afspejler holdningerne blandt deres medlemmer. Og alt for mange danskere bekymrer sig om indvandringen, hvorfor fagbevægelsens top også bekymrer sig om indvandringen. Om der så reelt er noget at bekymre sig om er en helt anden sag.

Selv har jeg i mange år arbejdet på en stor arbejdsplads, hvor 37% af arbejdsstyrken var indvandrere eller efterkommere af indvandrere, fra ikke-vestlige lande, og de bekymringer, vi havde, var alt sammen noget, som vi havde fælles med vore ikke-vestlige kolleger. Der var idioter blandt indvandrerne, ligesom der var idioter blandt de indfødte. Men når det trak op til konflikt, kunne vi altid stole på hinanden.

Deklaration: Jeg var valgt repræsentant for fagforeningen, og en af mine bedste venner er muslim. Så mit synspunkt er hverken uinteresseret eller neutralt. Hvad er din baggrund, Kurt Jensen, har du nogensinde talt med en indvandrer, eller videregiver du bare hvad du hører andre islamofober sige?

Ja, jeg talt med en indvandrer, har arbejdet sammen med indvandrere, mine børn er blevet forulempet af indvandrere.

"Om der så reelt er noget at bekymre sig om er en helt anden sag" så følger du du SLET ikke i hvad der sker i DK.

Niels, enten har du ikke læst artiklen, eller også forstår du ikke betydningen. Du generaliserer ud fra egne erfaringer.

Eksempler:
"Flere institutioner, skoler og ungdomsuddannelser oplever udfordringer med anden og tredje generations efterkommere, hvor fattigdommen er forsvundet og krigstraumerne ikke er førstehåndsoplevede".

"En negativ social kontrol som i øvrigt har til formål at forhindre minoritetseleverne i at tage de danske værdier, normer og traditioner til sig".

Niels, hvad er det du ikke forstår, eller ikke vil forstå?

Læs og forstå hvad Rasmus Stoklund skriver her:
https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE16600463/krarup-havde-ret-dans...
.

Mogensen virker efterhånden latterlig, når han kommer med sine "lokumskolde" analyser, og sender hilsen til seerne med en knytnæve, som om han er den barske analytiker. I virkeligheden er han lige så bundet af TV2`s politiske tilhørsforhold til blå blok som de to andre medvirkende

Journalistik er efterhånden blevet utroværdigt.
Ikke noget at sige til at journalister har samme troværdighed som en brugtvognsforhandler.
Trist at de har valgt at leve med det. Altså journalisterne. Brugtvognsforhandlere gør i det mindste et forsøg på at forbedre sig.

Det er derfor jeg læser Pio. Journalisterne her er socialdemokrater, så at de vinkler historierne, så Socialdemokratiet fremstår i det bedst mulige lys, er hvad man kan - og skal - forvente. Jeg har meget mere tillid til en politisk modstander, der ikke skjuler sit partipolitiske tilhørsforhold, end jeg har til en skriverkarl m/k, som foregiver at svæve interesseløst over de politiske vande. For det er der ingen, der gør; alle har en interesse, ellers ville de jo ikke gide skrive om det, de skriver om.

Så til aften i Bezzerwizzer et klip fra DD landsmøde med gæster som Pape og Vanopslagh. Sikke en forestilling, mobning, bitterhed og dumhed lyste hele klippet igennem. De blå har intet, intet alternativ til SVM og Mette Frederiksen, intet projekt. Kun barnligt brok. Vorherre bevares. SVM sidder de næste ti år med Mette Frederiksen som statsminister. Der er intet alternativ hos de borgerlige partier.

Lea Korsgaard har ret når hun påstår, at FE sagen med Lars Findsen
og Claus Hjort er skabt af medierne, for at skade Mette Frederiksen,
og hendes Departementschef Barbara Bertelsen.
Jeg A. Jensen erklærer på tro og love, at jeg ikke har personlige
relationer til nogen af de involverede personer.
Men ingen medier har i hele sagens forløb, fortalt den sandhed som
vi er mange der kender, da Lars Findsen og Thomas Ahrenkiel blev
hjemsendt, var der ikke nogen i regeringen der udtalte om årsagen
til hjemsendelsen, denne hjemsendelse er fabrikeret i medierne,
af Claus Hjort og Lars Findsen, ingen har hørt noget til den tredje
chef der også blev hjemsendt, årsagen til hans hjemsendelse er den
samme som Lars Findsen, HVORFOR, han har taget sin afsked, man
forfølger ikke en tjenestemand der har taget sin afsked, når det
handler om pligtforsømmelser. Lars Findsen hjemsendelse beror på
Tilsynets årsredegørelse for året 2019 og den pressemeddelelse som
TET udsendte august 2020. I den redegørelse står der intet om det
såkaldte kabelsamarbejde med NSA. Men Lars Findsen har til kilder i
medierne fodret dem med oplysninger som er rent konspiration, om at det
er Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen der står bag hjemsendelsen.
Hvis de har bare det mindste spor af beviser, hvorfor har de så ikke lagt
beviserne frem. Claus Hjort har intet gjort forkert, hvis det er lovligt,
at bekræfte, at der finder et samarbejde sted mellem Det Danske
Efterretningsvæsen og NSA. Men han har selv sagt, at hvis det er ulovligt,
så må han tage sin straf, det ved han vidst bedst selv.
Lars Findsen et hjemsendt på grund af pligtforsømmelser, og intet andet.

Det er mange år siden at jeg stoppede med at se Mogensen og Kristiansen. De første programmer var interessante - nu er det mest blå propaganda.