Redington i konspiratorisk lavpunkt om statsministeren

Beskyldningerne mod regeringen og statsministeren i sagen om Lars Findsen og Claus Hjort er helt ramt ved siden af, mener retsordfører Bjørn Brandenborg (S).
Foto: Socialdemokratiet
Folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S).
Noa Redington er kendt for sine titler: tidligere særlig rådgiver, politisk kommentator, og nu kan han også skrive en ny titel på CV’et, efter han forleden sprang ud som konspirationsteoretiker i Politikens spalter.

Vildledte ikke Folketinget 

Jeg ved dårligt, hvor jeg skal starte. Ved den insinuerende parallel mellem landets nuværende statsminister og Tamilsagen. Ved den forkerte udlægning af udfaldet af minkkommissionen, hvor det klart blev konkluderet at statsministen hverken vildledte Folketinget eller kunne siges at handle med forsæt. Eller ved den generelle fejlslutning, at statsministeren ikke udviser rettidig omhu for nationens sikkerhed og vores fælles institutioner.

Særligt det sidste finder jeg meget groft. For er der noget, der må siges at kendetegne både denne og sidste regerings handlingsmønster, så er det en klar handlekraft, når det gælder at passe på landets og danskernes sikkerhed.

Det handler om at tage ansvar

Uanset om det er pandemier, krige, bander eller terrortrusler. Og uanset om det til tider kræver svære og upopulære beslutninger. Det handler om at tage ansvar. Noget Redington burde være mere bevidst om selv. For hvis han skulle have glemt det, så ligger der også en magt i at være politisk kommentator.

Tusindvis af danskere retter sig hver dag mod de ord, som kommentatorer i Danmark slynger ud i medierne om os politikere. Derfor er det også helt altafgørende, ligesom med almindeligt journalistisk arbejde, at det segment ikke reproducerer udokumenterede påstande, men også siger faktuelt rigtige ting.

Skadeligt for den demokratiske debat

Når Redington skriver om FE-sagen, at der skulle være et usagligt og politisk motiv bag anklagerne mod Findsen og Hjort, uden nogen som helst dokumentation, så består det ikke den test.

Og det er direkte skadeligt for den demokratiske debat og tilliden til samfundsbærende institutioner. Det er en udtalelse, der skaber dyb mistillid til politiet – men også til Rigsadvokaten, justitsministeren og embedsværket.

Både statsministeren, den nuværende og den forhenværende justitsminister, rigsadvokaten og PET-chefen har meget klart afvist, at der skulle være tager usaglige hensyn i sagen.

Og jeg vil gerne citere direkte fra PET’s pressemeddelelse af 6. november, hvor PET-chef Finn Borch Andersen udtaler: ”[…] ingen fra politisk eller ministerielt niveau på noget tidspunkt har påvirket, hvordan PET's efterforskninger er blevet gennemført, eller om den skulle igangsættes".

Derfor har regeringen også lagt op til at udvide den eksisterende FE-kommissionsundersøgelse, så vi kan få manet de groteske påstande om usaglige hensyn i FE-sagen til jorden.

Usagligheden må her være for Redingtons egen regning. Ikke statsministerens.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Noa Redington har længe været langt ude med sine konspirationsteorier, det er vi mange vælgere der synes. Peter Mogensen tangerer samme kategori. Lippert på News agerer mikrofonholder for både Hjort og Findsen. Hvor er dekritiske spørgsmål. Gone with the wind. Pinligt.
De få salige journalister, Marchen Gjertsen og Lea Korsgaard fra Zetland er en mangelvare. At Mette Frederiksen fortsat kan have sin robusthed og orker, er beundringsværdigt.

Saglige sku der stå ikke salige ups!!

Helt enig - jeg orker ikke ar se Noa R i Besserwisserne og lgn - hvor må han føle sig forsmået, når ingen længere vil bruge ham - og dem der gav ham løn i mange år - ja dem nedgør han usagligt og til alle tider.
Fjern ham og brug hellere Cordua - han taler da rent ud uanset partifarve 🥸

Ja, man kan i det hele taget undre sig over, at de tre nævnte mandlige kommentatorer/journalister tildeles så forholdsvis megen ensidig taletid i et statsejet medie som TV2 NEWS, der vel grundlæggende burde have til opgave at fremlægge alle detaljer i en sag, befriet for diverse konspirationsteorier og skjulte partipolitiske dagsordner.

Redington og Mogensens lønindkomst er baseret på, at de vil lægge navn til noget ,som ingen seriøse kommentatorer ville røre.

Enig, godt set.

Problemet er, at flere af de medier, der opfatter sig selv som seriøse, er på samme niveau, tag f.eks. Politikens chefredaktør Christian Jensen. Konspirationsteorier er p.t. populære, så her er en mere: både Redington og Jensen er Mette Fs forsmåede bejlere! Og de helmer ikke, før de har fået hævn.

Meget enig - et par forsmåede bejlere - Der ikke kan tilgive at de radikale ikke fik en plads i S-regeringen 2019 -

Jeg har igen og igen skældt ud over Christian Jensen som er helligede end paven, og så radikal og enøjet, en redaktør bør være objektiv, saglig, men det oplever man ikke i de ledere han skriver.

Siden Redington ikke blev genantaget af Socialdemokratiet har hans vigtigste opgave været at tilsværte pertiet og i særdeleshed Mette Frederiksen. Han er - desværre - blevet en alt for anvendt kommentator specielt i Politiken. Overalt fortsætter han sin kamp og - som Brandenborg skriver - fuldstændig ignorerende virkelighedens verden. Hvis bare hans kommentarer kan skade ovennævnte er alt fint.

Enig

Jeg kender ham primært fra TV, hvor han alt for ofte hives ind for at repræsentere den socialdemokratiske vinkel på den ene eller anden sag. Jeg kan sige klart og uden tøven, at jeg som socialdemokrat aldrig har følt mig repræsenteret af ham. Og jeg kan i øvrigt sige det samme om Peter Mogensen.

Noa Redington, kan også have gode dage, men det er ved at være
længe siden sidst. Men han og andre kommentatorer glemmer at
hjemsendelsen skete i 2020, og at det som ansporede Trine Bramsen
til hjemsendelsen af både Lars Findsen og Thomas Ahrenkiel, var
forsømmelser som havde stået på fra før den nye lov om PET og FE,
som blev vedtaget af folketinget i 2013 og iværksat 01-01-2014.
Det var regeringen Lars Løkke der i 2019 forsøgte at sætte en
stopper for arbejdet i TET, det arbejde som TET havde mandat til
at gennemføre, et mandat som hedder lovgivning, vedtaget af et
flertal i Folketinget, og det var Claus Hjort som sammen med
Lars Findsen, det i februar 2019 forsøgte at overtale TET til
ikke at undersøge, om FE chefen Lars Findsen havde optrådt som
en STAT I STATEN, ved ikke at underrette TET om dele af de ulovlige
aktiviteter som foregik i FE, altså ulovlige aktiviteter.
Skulle Trine Bramsen ikke agerer, med de oplysninger som hun fik
af TET, skulle hun som Claus Hjort har fremtyret med i medierne,
havde stoppen den "Pressemeddelelse" så skulle Trine Bramsen også
tilbageholde den årsredegørelse om FE som er fastsat i lovgivningen.

Ja jeg hørte Hjort udtale, at Trine Bramsen i al stilhed skulle have håndteret sagen, læs ladet det gå under radaren, men vi undrede os jo alle over, de lækager der kom ud, og da Hjort bralrede op om usa og kabelsamarbejde, kun for at genere Bramsen og gøre hende uduelig. Det var så groft.Hun fik skylden for hans fejl.
Det er på tide var almindelige vælgere tager bladet fra munden og siger fra.

Ingen tvivl Noa Redington har stor politisk indsigt og er uden tvivl mere ærlig end mette.

Regeringen med Peter Hummelgaard og Mette Frederiksen skubber lammehaledikkende embedsmænd som Rigsadvokat Jan Rechendorff foran sig, og undgår på den måde at stå til ansvar for en perlerække af fejlvurderinger i denne sag.

Det er pinligt at høre Rigsadvokaten benægte usaglige hensyn samtidig med, at han insinuerer, at Højesteret tager fejl i denne sag. Når Højesteret skærer igennem og fastslår, at vi ikke har hemmelig retspleje i Danmark, så har man bare at rette ind og tage det til efterretning.

Og over det hele står, at dømmekraften hos Hummelgaard, Mette Frederiksen og Trine Bramsen fremstår ekstremt mangelfuld og den samlede tilgang fra Regeringen har spillet sørgeligt fallit i denne sag.

Annonce