Så blev det Arne tur - og de blå klynker om kap

Kære finansielle sektor, blå politikere og arbejdsgivere: Stop jeres klynk, og kom ind i kampen
Så blev det Arnes tur, og meget forudsigeligt så kom der en hær af klynkere, der kun ser problemer i ordningen.

Den finansielle sektor (især bankerne), de blå politikere, og endelig arbejdsgiverforeningerne DA & DI, har været ude og klynke over den nye pensionsordning for nedslidte.

Det er simpelthen noget af det værste, der kunne ske for forretningen Danmark siger de.

Endelig en fair ordning

Set ud fra mit synspunkt kom der endelig en fair ordning, hvor det er den enkelte der bestemmer om vedkommende vil gå på pension eller ej.

Man skal ikke igennem mange ydmygende ressourceforløb som der er i de andre ordninger, og man slipper for at komme på en udpint efterlønsordning, som ingen værdi har.

Vil den nye Arne-pension så blive løbet over ende af begejstrede lønmodtagere, der vil hjem i hængekøjen med en Pina Colada i hånden?

Næppe, med udsigt til en årlig ydelse på ca. 163.000 kr. er der ikke lagt op til fest og farver

Næppe, med udsigt til en årlig ydelse på ca. 163.000 kr. er der ikke lagt op til fest og farver. Nogle vil få halveret deres årsindkomst, andre vil gå væsentligt mere ned i indtægt årligt.

Dem, der vil bruge ordningen er nedslidte, der ikke har andet valg.

Klynkekoret

Tilbage til klynkerne.

Den finansielle sektor ser det som en katastrofe, at de skal betale en lille del af regningen for den nye Arne-pension. Ca. to milliarder kroner årligt kommer de til at betale, og det vil åbenbart give store problemer.

Vi snakker om den samme finansielle sektor, der ville give deres aktionærer store udbetalinger her i foråret under coronakrisen

Vi snakker om den samme finansielle sektor, der ville give deres aktionærer store udbetalinger her i foråret under coronakrisen. De kom dog på bedre tanker efter et vink med en vognstang fra især røde politikere. De blå hørte vi ikke så meget fra.

Vi snakker om den samme finansielle sektor, der var ved at køre landet på røven i 2008, og som gladelig og uden skam tog imod mange bankpakker, betalt blandt andet af lønmodtagere og andre.

Bankpakke II er med rette blevet kaldt ”Danmarkshistoriens største røveri”.

Vi snakker om den samme finansielle sektor, som takkede for hjælpen i 2008 med bankpakkerne, ved senere at lave utallige hvidvask-skandaler, som igen kostede staten utallige milliarder.

De hysteriske blå

Af andre klynkere kan nævnes de blå politikere på Borgen, som igen og igen hævder, at det vil koste dyrt med alle de arbejdere, som vil benytte sig af Arne-pensionen. Der vil komme til at mangle både faglærte og ufaglærte hænder på arbejdsmarkedet, påstås det.

De samme blå politikere, der i årevis har beskåret diverse uddannelsesinstitutioner, AMU centre med mere

De samme blå politikere, der i årevis har beskåret diverse uddannelsesinstitutioner, AMU centre med mere - i stedet for at investere i samme uddannelsesinstitutioner, så der kan blive flere faglærte, og flere ufaglærte, der kan få opdateret deres kompetencer.

Hvis der mangler hænder på arbejdsmarkedet, hvad så med at gøre det økonomisk lukrativt at yde en ekstra indsats for borgere, der gerne vil yde en ekstra indsats på trods af at de er nået pensionsalderen? Det kan andre lande finde ud af.

Men nej, her i Danmark bliver man modregnet i diverse ydelser, og dem, der så stadig yder en ekstra indsats, de er stort set til grin for egne penge.

Lav uddannelsesaftaler

Endelig er der arbejdsgiverne tilbage. De har også meget travlt med at klynke.

Hvad med at komme ind i kampen. Få dog lavet nogle uddannelsesaftaler i jeres virksomheder. Få jeres medarbejdere til at tage en uddannelse. Send jeres medarbejdere på opkvalificerende kurser. Kom i gang med at tage lærlinge ind. Og hvad med dem uden arbejde? Både dem på dagpenge, og dem, der er røget ud af dagpengesystemet?

Der kan snildt skaffes mere kvalificeret arbejdskraft. Bare sæt i gang

Der kan snildt skaffes mere kvalificeret arbejdskraft. Bare sæt i gang.

Der er heldigvis virksomheder, der satser på uddannelse af deres medarbejdere, men der er også rigtig mange virksomheder, der ikke satser på uddannelse.

Så kære finansielle sektor, blå politikere og arbejdsgivere: Stop jeres klynk, og kom ind i kampen.

Michael Skouw, tillidsrepræsentant, 3F Østfyn


Flere artikler om emnet

Annonce