Annonce

Socialdemokratiet slår tilbage på fagbevægelsen i strid om skattelettelser

Skattelettelser kommer blandt andre HK’s medlemmer til gode, mener skatteordfører. Samtidig ser andre fagforeninger positivt på skattelettelser.
Foto: Netavisen Pio/Emma Inge Hansen, HK, Folketinget, Steen Brogaard
Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen og skatteordfører, Anders Kronborg (S)
Fagbosser har slået løs på Socialdemokratiets varslede skattelettelser.

Nu slår partiets skatteordfører tilbage.

Styrker den danske model

Skatteordfører, Anders Kronborg (S), mener på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, at regeringens skattelettelser er en særdeles god idé - selvom formand for HK Anja C. Jensen ikke mener, at det er tilfældet.

“Jeg forstår ikke, hvorfor I vil have annulleret skattelettelser, som er målrettet flere af jeres medlemmer. Vi har også lavet skattelettelser, som direkte styrker Den Danske Model,” skriver Anders Kronborg på X.

placeholder

Tidligere har en række formænd i fagbevægelsen - herunder Anja C. Jensen - kritiseret, at regeringen vil indføre flere skattelettelser.

I en video til opslaget, som Anders Kronborg har lagt op, argumenterer han for, at regeringens skattelettelser kommer HK’s medlemmer til gode - herunder eksempelvis et øget fradrag for fagforeningskontingenter og et øget beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.

“Og det betyder, Anja, at et af dine HK-medlemmer - lad os tage en enlig mor, som får mindstelønnen på cirka 22.000 kroner om måneden - kan se frem på en årlig skattelettelser på cirka 5.000 kroner. Det kan altså mærkes i en tid, hvor der har været inflation”.

Misforstået hvad der bliver talt om

Anders Kronborgs svada er dog ikke noget, som slår fagbossen, Anja C. Jensen, ud af kurs.

Hun mener, at Anders Kronborg helt har misforstået, hvad det er, hun har sagt.

Jeg tror, du har misforstået sagen

“Jeg tror, du har misforstået sagen. Vi taler om de NÆSTE skattelettelser, regeringen har varslet. Vores budskab er, at I må få prioriteterne på plads i en situation, hvor mange oplever barske nedskæringer og en velfærd, der ikke slår til,” skriver Anja C. Jensen på Twitter.

Ikke alle er uenige 

Selvom det kan virke til at fagbevægelsen og regeringen er uenige om skattelettelser, så gælder det dog ikke hele fagbevægelsen.

HK, FOA, Danmarks Lærerforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation har udtalt sig kritisk om regeringens nye skattelettelser, fordi de mener, at pengene bør bruges på velfærd i stedet.

Men i Dansk Metal lyder dog andre toner: “Der er nogle af skattelettelserne, vi faktisk synes er en god idé”, siger Erik Bjørsted, der er cheføkonom hos Dansk Metal, til Danmarks Radio.

Også i fagforeningen Blik - og Rørarbejderforbundet er man positiv over for de nye skattelettelser, og det samme gælder i Business Danmark, som organiserer medlemmer inden for salg og marketing.

Socialdemokratiet holder landsmøde denne weekend, hvor skattelettelser med stor sandsynlighed vil blive et tema, der bliver diskuteret.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det er ganske forfærdeligt hvis en enlig mor skulle få 5000 kr mere om året til sig selv. Det er
mærkeligt at fagforeningerne ikke kan unde deres medlemmer lidt ekstra at gøre godt med. Men det hele
skal åbenbart gå til skat og fagforeningskontingent.

Der er naturligvis intet principielt galt med skattelettelser, hvis samfundet har råd til det, og de primært rettes mod dem, som har mest brug for pengene.

Men hvis de fleste af pengene går til dem, som har mindst brug for det, kan det jo være lige meget.

Socialdemokratiet er et parti i forfald. De danner en regering på et falsk grundlag- "kriseregering" kalder de det. De stjæler åbenlyst en fridag - st. Bededag - deres finansminister udtaler at de handicappede er en økonomisk hæmsko - deres skiftende justitsministre - nu senest den ulugevægtige Peter Hummelgaard, ignorerer en højesteretsdom om at den massive telelogning i Danmark er ulovlig
. Fortsæt selv listen - Hvordan kan dette parti være kommet så langt ud. Fagbevægelsen bør finde nye samarbejdspartnere og partiets medlemmer bør måske gøre som en stor del har gjort i Venstre - START ET NYT PARTI. Med den NUVÆRENDE linje er der næppe nogen fremtid for socialdrmokratiet. Det er rystende at der ikke ALLEREDE er kommet et bredt oprør blandt partiets medlemmer. Hvad i alverden forestiller I jer ? Magt for magtens skyld ????? Gør dog noget.

Jeg gætter på at du har meldt dig ud af S - hvis du overhovedet på noget tidspunkt har været medlem -

Og så lidt faktatjek - Nej de dannede ikke en regering på et falsk grundlag - De gik faktisk til valg på at danne en midterregering - Det var også et ultimativt krav fra de Radikale - at hvis de skulle pege på Frederiksen som kongelig undersøger - så skulle den nye regering være repræsenteret af begge sider i det politiske spektrum - Det var de vilkår som hun havde da en regering skulle sammensætter -

Var det ikke lykkedes -skulle der udpeges en ny kongelig undersøger - og måske havde vi stået i en situation som i Belgien , hvor man ikke kunne enes om en regering , først efter over 490 dage lykkedes det endeligt -
Det er næppe et sådanne scenarie Danmark har brug for med de store udfordringer vi har foran os -

I øvrigt opnår man intet ved at forlade -men langt mere ved at blive , og så tage kampen op derfra -