Sofie Carsten Nielsen og Lars Løkke er yderfløjenes bedste håb

Der er ikke noget, der giver populismen bedre vækstbetingelser end en teknokratisk elite, der meler sin egen kage
Mens danskerne har taget imod Lars Løkkes Rasmussens nye politiske “netværk” med nysgerrighed, så går det mindre godt med at rekruttere i den politiske elite og blandt mediekändisser.

Hvor over 5000 vælgere har udfyldt en formular på hjemmesiden, så har ikke et eneste folketingsmedlem, ikke engang Simon Emil Ammitzbøll-Bille, budt sig til. Ej heller Søren Pind eller Lars Løkkes egen søn Bergur skal nyde noget.

Den tungeste potentielle kandidat er i skrivende stund foredragsholderen Jeppe Søe, der i efteråret gjorde sig bemærket som talsmand for de demonstrerende minkavlere.

placeholder

De radikale lytter. Til Løkke

Heldigvis for Løkke taler han ikke helt for døve øre. Hos de radikale lytter man. Til Løkke.

I weekendens Berlingske vedkendte Sofie Carsten Nielsen sig nemlig hendes tidligere politike hovedmodstanders nye projekt.

Akkurat som som Løkke vil frigøre sig fra yderste højrefløj, så vil de radikale gøre op med “ekstreme” holdninger i rød blok.

Hvad er så de ekstreme holdninger Sofie Carsten Nielsen vil gøre op med?

En holdning, der åbenbart i radikal optik, er lige så ekstrem, som når højrefløjen vil melde Danmark ud af EU og ud af alle konventioner.

Jo, det er såmænd Enhedslistens ønske om at genindføre efterlønnen. En holdning, der åbenbart i radikal optik, er lige så ekstrem, som når højrefløjen vil melde Danmark ud af EU og ud af alle konventioner.

Forkert at sidestille Ø og Stram Kurs

Løkke forsøgte samme retoriske finte i valgkampen, hvor han opstillede en lignede sammenligning mellem Enhedslisten og Rasmus Paludans Stram Kurs.

Det var forkert dengang, og det er det stadig.

...sandheden er jo det i dag er på højrefløjen at man finder de ægte ekstremister.

Det demonstreres allerbedst ved, at Sofie Carsten Nielsen ikke kan komme på et bedre skræmmebillede end efterlønnen, for sandheden er jo, at det i dag er på højrefløjen at man finder de ægte ekstremister.

Trods retoriske rablerier opfører det yderste venstre sig faktisk ganske pragmatisk.

Trumps danske medløbere

Det gælder både ude i verden, hvor det er konservative autokrater som Trump der har løbet stormløb mod retsstaten til klapsalver fra fremtrædende danske borgerlige meningsdannere, mens det er år og dag siden, Enhedslisten dyrkede de røde caudilloer (diktatorer, red) som Chavez og Castro.

...det blå loppecirkus der under den forrige regering drev Løkke til vanvid med ultimative krav og politiske selvmordsaktioner.

Det gælder også herhjemme. Partierne til venstre for regeringen har vist sig langt mere ansvarlige og fornuftige end det blå loppecirkus, der under den forrige regering drev Løkke til vanvid med ultimative krav og politiske selvmordsaktioner.

Faktisk er det eneste støtteparti i rød blok, som rutinemæssigt har kommunikeret i trusler og raserianfald de radikale selv.

Politiske snuptagsløsninger

Både Løkke og Sofie Carsten Nielsen har ret i behovet for, at de ansvarlige partier tager truslen fra yderfløjene alvorligt.

Løkke og Sofie Carsten Nielsen er de sidste i verden, der troværdigt vil kunne tage kampen op imod de kræfter.

Det gælder både rabiate ekstremister som Stram Kurs, men også yderliggående partier som Nye Borgerlige, der stiller urealistiske ultimative krav og lover vælgerne snuptagsløsninger i form af et dansk Brexit eller hjemsendelse af titusindvis af indvandrere.

Problemet er bare, at Løkke og Sofie Carsten Nielsen er de sidste i verden, der troværdigt vil kunne tage kampen op imod de kræfter.

Hillary Clinton og Helle Thorning tabte til yderfløjene

Se hvordan Hillary Clinton tabte magten til Donald Trump, fordi hun passede perfekt ind i hans skræmmebillede af en elitær magtpolitiker med foragt for pøblen.

Og hvor godt var det lige, det gik, da Thorning-regeringen skrottede alle sine valgløfter til fordel for “nødvendighedens politik” i samarbejde med selvsamme Lars Løkke? 

...intet der tyder på, at mere liberalistisk politik med skattelettelser til de rige, åbne grænser, svækkede fagforeninger og hård konkurrence mellem lønmodtagerne fra alle lande tager vinden ud af populisternes sejl. Tværtimod.

Dengang imploderede centrum. Dansk Folkeparti blev landets største borgerlige parti. Protestpartier som Enhedslisten og Liberal Alliance blev markant styrket. Alternativet kom i Folketinget. Nye Borgerlige blev stiftet.

Der er altså intet, der tyder på, at mere liberalistisk politik med skattelettelser til de rige, med åbne grænser, svækkede fagforeninger og hård konkurrence mellem lønmodtagerne fra alle lande tager vinden ud af populisternes sejl. Tværtimod.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Glimrende indlæg, helt enig. De radikale svinger jo som vinden blæser. Hvis hun fortsætter sådan, så ryger de ned hvor radikale var, da Jelved ville være statsminister. Ellemann og Sofie Carsten Nielsen, hvis de blander blod, mod regeringen, lægger de an til storm. Samarbejder de fornuftigt, brede gode forlig, også gerne med konservative, Sf og Ø så ligner det noget fornuftigt. Det er ikke de radikale og venstre Konservative og er der alene har skabt god økonomi som de siger, den blev startet med Nyrup, velfærdsforliget og de reformer som både Thorning og Løkke fik lavet. Nye borgerlige kan ikke bruges til noget på sigt, la ??? Løkke slet ikke. Det bliver spændende at følge

Engang ville den radikale formand Marianne Jelved være dansk statsminister. Hun mistede 8 mandater. Hun svingede rundt med håndtasken og mistede grebet. Men ingen greb tasken. I dag har Sofie Carsten Nielsen fyldt tasken op påny med sexisme, 12-tals piger, Inger Støjberg, mink-skandale og lov er lov og lov skal holdes og Donald Trump. Et parti der slider lårene ikke blot af sig selv, men også den socialdemokratiske regering. Partiet sætter sig hegemonisk på dansk politik, og leger her under pandemien med danskernes sundhed. Menneskers fysiske og mentale tilstand betyder intet, når de radikale svinger med feminisme tasken. Selv en Morten Østergård fik kanten af tasken at smage! Kun stod Marianne Jelved tøvende i baggrunden! Hendes skolepolitik forsvandt i PISA, international konkurrence, global integration og knægtelsen af lærernes ytringsfrihed sammen med midterpartierne. Tilbage står 12-talspigerne og indvandrerdrengene og psykisk usundhed blandt danske skolebørn og unge. De radikale vil styre verden, USA, indvandringen, integrationen, klimaet. Men de fattige samfundsgrupper kommer til at betale prisen! Derfor tøver socialdemokraterne! Hegemoni eller socialdemokrati! USA ligger i ruiner. Trump og Morten Østergård in disgrace! De radikale vil være verdensførende! Som i Sverige. Men netop som Greta Thunberg skulle overtage verdensherredømmet vedrørende klimaet, kom coronaen. Og tog livet af næsten 10.000 svenskere. De var godt nok ikke unge. Men alligevel. “How dare you!” I Danmark har vi de radikale! De taler hele tiden 2030! Tasken er igen gået i selvsving! Men måske Lars Løkke vil forslå Sofie Carsten Nielsen som udenrigsminister i hans midterregering? Så kan Sofie Carsten Nielsen redde verden, imens Lars Løkke redder Danmark! Når det nu glippede for Sofie Carsten at redde Morten Østergård. A small step for a woman, but a giant step forward for womankind!

Det er dog grumme ting du kommer med Axel J. Radikale hverken skal eller kommer til at styre hverken DK eller verden. Lars Løkke ej heller. Og S er ikke bange for R, det er da vist tydeligt via Mette F. Regeringen har lavet en langsigtet økonomisk plan, og Thorning overtog et håndværkertilbud efter Løkke i 2011, og efterlod en god økonomi i 2015 til Løkke, som fik opsvinget med, selv om hans VLAK regering var en katastrofe.
Nyrup fik skaffet 200.000 arbejdspladser. Fogh fik en god økonomi som han formøblede med ufinancierede skattelettelser. Vi fik et EU påbud. Det er måske helt glemt. Mærkeligt i øvrigt, hvor stille Hjort er for tiden. Han kunne da godt forsvare Ellemann. Løkke , man høre ikke en lyd fra den gamle Nestor.

Annonce