Tjener træt af julefrokoster: “Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv”

Forkvinde for Brancheklubben for Hotel og Restaurant i 3F København 14 dage inde i julefrokostsæsonen: Uønskede berøringer og sexistiske bemærkninger slider mentalt
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Senim Demir - ved demonstration foran Arbejdsretten
Sinem Demir, tjener og forkvinde for Brancheklubben for Hotel og Restaurant i 3F København, er - her 14 dage inde i julefrokostsæsonen - umådelig træt af sexistiske bemærkninger og uønskede berøringer.

I flere opslag på det sociale medie X (Tidligere Twitter) sætter Sinem Demir adresse på, hvem, hvilken kategori af mænd, der fører an med uønskede berøringer og klamme sexistiske bemærkninger:

Nemlig mænd i alderen 50+

Sinem Demir henvender sig på X direkte til 50+mænd, der netop nu deltager i julefrokoster på Københavns restauranter:

“Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv, og bare nyde maden og den professionelle betjening. Be' om.”

50+mand har travlt med at fotografere

Demir skriver også, at de konstante uønskede berøringer og sexistiske bemærkninger i den grad slider på psyken - særligt her i julefrokostsæsonen:

mit mentale overskud er allerede fuldstændig opbrugt

“I dag tager jeg frustreret og ked af det hjem fra en 13-timers arbejdsdag. Julefrokostsæsonen har nu stået på i to uger - og mit mentale overskud er allerede fuldstændig opbrugt.”

Demir nævner også et eksempel på en mand - som ud over klamme bemærkninger og uønskede berøringer - en aften blev ved med at tage fotos af hende:

“Det er umådelig svært at bevare sin faglighed og køre fuld restaurant i timevis, når man konstant skal forholde sig til uønskede bemærkninger og berøringer. Men når det så bliver toppet af at man skal fjerne en hånd fra sin bagdel, tage en telefon ud af hånden på en mand, der bliver ved med at tage billeder af en og derefter bede ham om at slette dem. Ja, så ser man ikke frem til de resterende 4 uger med julefrokost.”

en mand, der bliver ved med at tage billeder af

Søndag følger branche-forkvinden op med et eksempel på, at også mandlige tjenere oplever seksuel chikane:

“I går slap jeg "billigt", kun enkelte gæster var nærgående. Min mandlige kollega i 40'erne blev til gengæld spurgt om han ville knalde ude på toilettet. Så en af os andre overtog dét bord.”

Sinem Demir konkluderer:

“Nej, det er ikke kun kvinder der bliver udsat. Men de fleste der udsætter er mænd 50+.”

Til kategorien af mænd på 50+ har Demir denne klare opfordring:

“Stop”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

“Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv”

det er sgu' da diskrimination så det klodser - for mænd under 50+ er berøringer altså ikke uønskede
.

KURT
Så er du der igen. Læs for pokker artiklen. Det er klamme stoddere som dig hun skriver om.

JACK - du kan bare ikke lade være (husk nu hvad du selv skrev:'stop dit had mod alle andre')

Plukket fra artiklen: "Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv ..." det er det jeg forholder mig til -

Hvorfor er jeg en klam stodder:
- hvem er det jeg har berørt uønsket? hvor og hvornår?
- til hvem er jeg kommet med uønskede seksuelle bemærkninger/hentydninger? hvor og hvornår?

kom nu Jack - hold dig ikke tilbage - du må jo vide noget jeg ikke ved
.

Kurt Jensen, Sinem Demir frikender ikke i artiklen personer under 50 år for frække bemærkninger og uønsket berøringer, men at det er dem på 50 år og derover, der føre an og er de værste (og nok også de mest ulækre).

Jeg er helt enig i, at uønskede berøringer og bemærkninger ikke er acceptable. Forklaringen, som IKKE er en undskyldning, er jo nok at når alkoholen går ind går forstanden ud. Kan man ikke styre sin brandert, så skal man ikke drikke sig i hegnet.

Fra et lille glas portvin på chefens kontor dagen før jul -til drukfesten som mange ledere og chefer og vel også medarbejdere gerne ser sig fritaget for at deltage i - Jeg ved ikke hvorfor det lige netop er så vigtigt på den ene dag om året - at signalere at her i firmaet er vi alle ligeværdige høj som lav og kan sidde ved samme bord - Når alt er glemt så snart hverdagen melder sig igen -

I øvrigt gik det da helt galt ved flere julefrokost arrangementer i weekenden .Hvor især Nordsjælland skilte sig ud med tilkaldelse af politi på grund af slagsmål mellem deltagerne og personalet - Det er ikke kun spiritus der spiller ind - på Marienlyst strandhotel blev der også sniffet kokain - Da personalet bad de uønskede gæster som udlevede deres egen version af en “ hvid jul “ om at forlade stedet, blev de så agressive at de smadrede et hotelværelse -

Når sprutten går ind, går hjernen ud!

Hvad kvindelige medarbejdere på den konto har fået gennemført af tiltag på offentlige arbejdspladser, når det gik op for chefen hvordan han havde opført sig til julefrokosten,
ja, det har kun de færreste mandlige kolleger check på!

Men mærkelige contra beslutninger i februar og marts, ja, helt frem imod sommerferiefrokosten bær man altid undre sig over!

Hvis ikke….så….

Spiritussen gør at mange offentlige ledere må søge “nye udfordringer” efter ganske få år for påny at kunne træffe beslutninger på et oplyst grundlag og ikke pres på grund af uheldige alkoholvaner!

Den kloge offentlige leder holder sig langt borte fra julefrokoster hvis man har lidelsen “Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv”!

Det værste ved disse mandlige ledere er deres manglende evne til at være forbilleder for kommende generationer!

Sinem Demir, tjener og forkvinde for Brancheklubben for Hotel og Restaurant i 3F København, er - her 14 dage inde i julefrokostsæsonen - umådelig træt af sexistiske bemærkninger og uønskede berøringer.

Tænk hvis vi andre havde sagt fra i tide!

Fyret! Glemt! Mistet pension!

Ekstrabladet er de offentlige mandlige medarbejderes eneste redning!

Kloge kvinder udnytter lederens alkohol-svagheder i årtier!

Med mindre hustruen opdager det!

Og holder “Mænd 50+, kan I ikke holde fingrene og bemærkningerne for jer selv”- typen hjemme bag lås og slå!

I denne søde juletid….

En statslig whistleblower-ordning ville være på sin plads på alle offentlige arbejdspladser hvor bevillinger for børn og unges trivsel er så afgørende på et oplyst grundlag!

Ikke tilfældige fuldehænder i en lederbrandert!

Tak til Sinem Demir, tjener og forkvinde for Brancheklubben for Hotel og Restaurant i 3F København!

Før metoo var problemet kæmpestort!

Verden har åbenbart ikke forandret sig!

Ekstrabladet har kun meget få historier!

Lederen bestemmer fortsat!

Hvornår kommer “jjulefrokost-whistleblower-ordningen”, så offentlige arbejdspladser får de ledere, som de fortjener?

Og hvad er så konklusionen på alle de digressioner?

Annonce