Annonce

10 onsdagsnyheder, som du ikke bør gå glip af

Netavisen Pio har samlet de ti mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens kursskifte. I nattens tv-tale skiftede Præsident Obama – igen, igen – over for Syrien og forfølger nu den russiske plan, hvor Assad skal overgive sine kemiske våben i stedet for at blive udsat for en militær straffeaktion. Som en god ven af redaktionen udtrykte det: ”Hvis Obama var færdselsbetjent, ville alle køre over for rødt”.

2. Dagens urealistiske ønske. De borgerlige partier ønsker at trække statsfinanserne i vidt forskellige retninger: Mens Venstre og Konservative ønsker nulvækst, vil Dansk Folkeparti have en 0,8 procents stigning i de offentlige budgetter hvert år. Konfronteret med denne uenighed mener finansordfører Mike Legarth (K), at det kun er retfærdigt, hvis DF bøjer sig denne gang: ”DF måtte ikke indgå ret store kompromiser, sidst vi sad i regering. Den her gang må de bide til bolle og betale lidt af prisen”. Ho, ho, ho! Skal Kristian Thulesen Dahl vise hensyn over for jeres dårlige meningsmålinger? You wish!

3. Dagens mindedag. I dag er det tolv år siden terrorangrebet på World Trade Center og Pentagon, hvilket bliver markeret over hele USA. Det er værd at standse op et øjeblik og mindes ofrene for denne forbrydelse.

4. Dagens afsløring. Ekstra Bladet afslører i dag, at PET-chefen Jakob Scharf systematisk bryder statens regler, når han bor på alt for dyre hoteller rundt om i verden: ”Scharf er for eksempel til møde i Berlin 13. oktober 2010 med en række efterretningschefer fra andre lande i Europa. Her tjekker han ind på et hotel til 3020 kroner for en overnatning, og det er en overskridelse af statens satser på 2089 kroner. Jakob Scharf bor to nætter på det dyre hotel, men Ekstra Bladet kan ikke fortælle, hvilket hotel det drejer sig om, da efterretningstjenesten ikke vil oplyse navnet på hotellet af hensyn til ’statens sikkerhed’ og ’rigets udenrigspolitiske interesser’”. I det mindste bestilte han ikke fem liter vodka martini shaken not stirred eller gamlede det halve efterretningsbudget ved kasinoets rouletteborde.

5. Dagens tale. EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, holdt i dag den årlige ’State of the Union’-tale til Europaparlamentet, hvor han påstod, at EU var på vej ud af krisen og krævede større og hurtigere politisk integration. Samtidig tikkede dårlige nøgletal fra Frankrig og Portugal ind, der nedgraderede væksten og opgraderede statsunderskuddet. Det er ærligt talt svært efterhånden at tage toppen af EU-hierarkiet seriøst, når de konsekvent har taget fejl af krisen og har lukket ørerne for enhver kritik.

6. Dagens bedste debatindlæg. I anledning af Barrosos ’her går det så godt’-tale, har parlamentsmedlem Emilie Turunen (S) skrevet sin egen socialdemokratiske version af begivenhedernes gang: ”Kære europæere. I fortjener at høre sandheden om situationen i Europa, ikke overoptimistiske krisesvar fra en verdensfjern kommissionsformand. I fortjener tryghed, sikkerhed, job, uddannelse og fremtidsudsigter. Selv om det borgerlige Europa ikke har formået at skabe dette, betyder det ikke, at I skal vende Europa ryggen. For intet land kan alene håndtere den internationale finanskrise, intet land kan alene skabe et opsving, intet land kan alene skabe beskæftigelse til en ny generation, intet land kan alene kan håndtere social dumping”. Amen!

7. Dagens indrømmelse. For første gang åbner Venstre en lillebitte smule op for, at deres planer om nulvækst i den offentlige sektor faktisk kan få konsekvenser for velfærden. I Berlingske siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, således, at Venstre ”lover ikke et uændret antal” offentligt ansatte. Om et par dage meddeler Kristian Jensen givetvis, at Venstre aldrig har sagt, at nulvækst ikke ville føre til ringere velfærd, men blot er blevet lagt ordene i munden af journalisterne…

8. Dagens dom. Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen blev i dag idømt fem års fængsel samt en bøde på ikke mindre end 56 millioner for svindel. I årene op til finanskrisen havde han værdier for over tre milliarder kroner – men det hele var bygget på gæld i en tilsvarende størrelsesorden, hvor eksempelvis Roskilde Bank havde lånt ham 900 millioner kroner.

9. Dagens gangsterhistorie. B.T. kan i dag berette, at Christine Antorini har fået en ny ministerbil: ”Antorini har siden 2009 boet centralt på Nørrebro, kun få hundrede meter fra Blågårds Plads, der er samlingssted for indvandrerbanden LTF (..) PET frygtede, at børne- og undervisningsministeren kunne blive et sagesløst offer for et angreb, fordi rivaliserende kriminelle kunne forveksle hendes ministerbil med en Audi, der anvendes af Loyal to Familia-banden”. Derfor har Antorini byttet sin sølvgrå Audi A8L med Bjarne Corydons bordeauxrøde BMW 730. Man har jo aldrig hørt om kriminelle, der kører rundt i en BMW vel?

10. Dagens historiske begivenhed. I dag er det 40 år siden, at Augusto Pinochet gennemførte et militærkup i Chile, hvor den demokratisk valgte socialistiske regering med Salvador Allende sættes fra magten – ivrigt støttet af CIA. Ikke just det fineste øjeblik i USA’s historie.


Flere artikler om emnet

Annonce