Adam Price: 3F kaster sig over os, fordi vi er TV-kendisser

Mener at fagforbundet har valgt at kaste sig “voldsomt ind i konflikten i forhold til vores restauranter, fordi vi kan være med til at give dem lidt opmærksomhed" - 3F afviser: Vi gør ikke forskel
Foto: SAM Production
Adam Price
Adam Price, den ene af brødrene Price, der står bag tre Brdr. Price-restauranter, der 1. marts frigjorde sig fra overenskomst med Horesta Arbejdsgiver og 3F, mener, at fagforbundet med stor iver har kastet sig ind i konflikten med Price-restauranterne, fordi han og broren James som kendte TV-kokke kan give 3F opmærksomhed:

“Det er mit klare indtryk, at 3F har valgt at kaste sig så voldsomt ind i konflikten i forhold til vores restauranter, fordi vi kan være med til at give dem lidt opmærksomhed, simpelthen fordi vi er kendt fra tv,” sagde Adam Price forleden til netmediet Altinget.

3F er ganske uenig med Adam Price:

Der er ikke gjort forskel på Jensens Bøfhus A/S, A Hereford Beefstouw eller Brødrene Price

”3F PSHR (3F Privat Service Hotel og Restaurant, red.) kører konflikter mod alle de arbejdsgivere, der aktivt bekæmper de ansattes ønske om at arbejde under en overenskomst, med normale danske løn- og ansættelsesvilkår. Derfor er der konflikt mod Brødrene Price. Der er ikke gjort forskel på Jensens Bøfhus A/S, A Hereford Beefstouw eller Brødrene Price i konflikternes størrelse og omfang," skriver Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F PSHR i et mail-svar til Netavisen Pio.

Han medgiver, at det sagtens kan være, at James og Adam Price i forbindelse med den faglige konflikt får ekstra omtale, med det skyldes i givet fald mediernes prioritering:

"Brødrene Price får formodentlig mere medieomtale, fordi de er TV-kendisser, ikke på grund af 3F’s konflikt.”

Price-forslag: “Ikke moderne”

Peter Lykke Nielsen er i øvrigt træt af, at Brdr. Price-restauranterne - og med dem også Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden - hævder, at de har tilbudt 3F en “moderne og fleksibel overenskomst”:

”I foråret 2023 indgik 3F Privat Service, Hotel og Restauration en ny overenskomst med arbejdsgiverforeningerne HORESTA-A og Dansk Erhverv-A. De repræsenterer tilsammen mere end 2.000 arbejdsgivere inden for branchen og dækker ca. 75.000 ansatte. Det er i dag den mest repræsentative overenskomst på restaurationsområdet og den mest moderne,” skriver Peter Lykke Nielsen og fortsætter:

der blot indeholdt væsentligt lavere lønninger

“Brdr. Price har fremsendt et forslag til ny overenskomst, der blot indeholdt væsentligt lavere lønninger. Forslaget er ikke mere moderne, Brødrene Price vil blot have lavere lønninger til stort set alle grupper under overenskomsten. Der er ikke noget hverken nyt eller moderne i at nogle arbejdsgivere vil have lavere lønninger.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hold nu op, hvor er de Price brødre til grin - de kan ikke kende forskel på op og ned...

Brdr. Price - - se så at få sat en overenskomst op med jeres folk, så vi kan tro på at I har respekt for de folk I har ansat.

Adam Price mangler forståelse for hvad det betyder at være arbejdsgiver. Så han tror sikkert på det vås han fremfører.

"Adam Price: 3F kaster sig over os, fordi vi er TV-kendisser"

kan man ikke andet kan man jo altid spille 'offer-kortet'
.

Kære Pricer
Overenskomsten er lavet for at få en løn du kan leve af, at i så syntes det er for meget er jo ærgerlig.
Dog er i jo ikke selv bagefter når i skal aflønnes og ærlig talt jeg gider ikke se jeres udsendelser mere, med den måde i opfører jer med, ærgerlig nok er der mange der har det som mig.

"3F kaster sig over os, fordi vi er TV-kendisser"

Du godeste! Og her gik jeg i den tro, at det er fordi, de har opsagt overenskomsten.

Da slagterimedarbejderne ikke ville gå for en mindre løn endte slagtesvinene i lange dyretransporter først til Tyskland og senere til Polen.

Slagterierhvervet blev fortid i Danmark. Jobscenen endte i udlandet!

Dansk landbrug overlevede og slagterimedarbejderne endte i andre erhverv måske kokke, sosuer eller tjenere!

Til gengæld har de råd til at købe billigt svinekød leveret fra danske producenter, vokset til og slagtet i udlandet!

Om turisterne dropper København og Danmark fordi det er billigere at gå i byen i Norge og Sverige og Tyskland og Middelhavslandene, ja, så får danskerne stadig muligheden for at flyve på all-inclusive til de varme lande!

Mette Frederiksen har sørget for fuld beskæftigelse, så indtjeningen i andre erhverv end restaurationsbranchen bliver let!

Sygeplejerske, pædagog, sosuer, håndværker, you name it, ingen behøver gå for en sulteløn uden mulighed for all-inclusive rejser til billige restauranter i syden!

Men skynd jer!

Når co2 afgifterne rammer landbruget bliver 15.000 medarbejdere frigivet til andet erhverv!

Polakkerne og esterne og rumænerne elsker Danmark, og brødrene Price får ingen problemer med at holde gang i det nordiske køkken!

Nej Adam Price. De gør det, fordi i undergraver det danske arbejdsmarkede.

Så interessante er I to virkelig ikke.

Adam Price giver En en forståelse af, hvad fake-news er for en størrelse.

Personalet er åbenbart tilfredse, ellers fandt de sig vel noget andet arbejde. 3 F går åbenbart
ind for fagforeningsdiktatur, siden de ikke forhandler en overenskomst på plads. Ofte når man længere
ved forhandlinger end blokader.

Det handler om penge.
Hvis de ikke tegner overenskomst, så vil Karsten Hønge og sikkert også andre ikke komme der. Tabt omsætning.
Tegner de overenskomst, så skal de hæve priserne og så er der også kunder der forsvinder.

De må have regnet ud, at det billigste er ikke at tegne overenskomst.
Alternativet er måske at regningen tillægges et overenskomstgebyr på kundens regning, først er det frivilligt og vil kunderne ikke, så betal eller bliv væk.
Jeg er sikker på virksomheden gerne betaler selv dobbelt overenskomstmæssig løn, hvis kunderne vil berale det.

Jeg tror at der er en masse misforståelser mellem brødrene price, og 3f,jeg syntes løsningen er meget enkel,man skal barre stille spørgsmålet,man skal barre behandle andre mennesker lige sådan som man selv vil behandles,så tror jeg at problemet løser sig selv,så se så at få et forlig så alle parter kan komme videre.

Annonce