Ældre krænkede medlemmer af politisk ungdoms­organisation

Medlemmer af den radikale ungdomsorganisation har oplevet krænkelser fra voksne radikale, viser ny rapport.
Det er ikke kun blandt de voksne radikale, at der er problemer med seksuelle krænkelser.

Mere end en håndfuld medlemmer af Det Radikale Venstres politiske ungdomsorganisation Radikal Ungdom (RU) er blevet seksuelt krænket eller chikaneret af medlemmer af moderpartiet.

Det afslører en rapport, som Kvinfo har udarbejdet for Radikal Ungdom, og som Ekstra Bladet refererer.

Dem der siger, at de har været udsat for seksuel chikane eller overgreb, angiver et medlem af Det Radikale Venstre som udøveren i 16 procent af tilfældene.

Det er det næsthyppigste tilhørsforhold for udøveren af den seksuelle chikane kun overgået af medlemmer fra RU selv.

Formand: Sagerne er håndteret korrekt

I alt har 45 kvinder og 18 mænd været udsat for seksuel chikane. 15 respondenter er blevet tvunget eller forsøgt tvunget til seksuelle handlinger.

Formanden for Radikal Ungdom, Jacob Robsøe, siger til Ekstra Bladet, at han er overrasket over tallet, men at han samtidig mener, at sagerne er blevet håndteret korrekt.

Jacob Robsøe oplyser videre, at man ikke har ekskluderet nogle medlemmer på baggrund af en krænkelsessag, men man har bedt medlemmer om at blive væk eller bedt et medlem om at stoppe med at drikke alkohol til fester.

Formanden fortæller også, at ungdomsorganisationen har taget flere tiltag som skal sikre en bedre samværskultur.

Hver tredje voksne har oplevet grænseoverskridende adfærd

Kvinfo har også lavet en undersøgelse blandt aktive og ansatte i Det Radikale Venstre, som viste at hver tredje af dem, der svarede, havde oplevet eller været vidne til en eller anden form for krænkelse eller grænseoverskridende handling.

Det spænder over alt fra "nedladende vittigheder til uønskede, fysiske berøringer og seksuel tvang".

Undersøgelsen viste også, at 29 procent af dem, der har anmeldt deres sag, ikke er tilfredse med måden, den er blevet håndteret på.

“Sexisme er et problem”

Den radikale gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, gav i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten en undskyldning til de krænkede:

"Undskyld på vegne af Radikale Venstre til jer, der har oplevet seksuel chikane eller anden form for sexistisk adfærd. Og undskyld til jer, der ikke har oplevet en ordentlig håndtering i vores parti. Undskyld, for den smerte, det har forvoldt jer.

Vi kan ikke gøre det skete om, men vi skal handle. Første skridt er at anerkende, at der er et problem med sexisme. Næste skridt er et reelt opgør med kulturen," skrev Sofie Carsten Nielsen dengang.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske kunne der også blive til en lille bitte nundersøgelse af oplevelser af kvinder. Kvinder der bruger deres sex til at opnå fordele. Meget ofte med en let berøring. Mænd er meget forsigtige med at røre andre end deres nærmeste. Mænd kan jo ikke afvise kvindelige berøring for så er man mærkelig! RU bør nok også forbyde kvindelig berøring så er der ingen misforståelser.

Annonce