Alle aviserne havde Støjberg på forsiden ...

Undtagen Berlingskes avis. De havde historien om deres egen pris.
Foto: Colourbox
En bunke af aviser
Et flertal i Folketinget besluttede torsdag, at tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal stilles for en rigsret i instrukssagen om ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Det er første gang siden 1993, at Folketinget rejser en rigsretssag, og det giver genlyd på avisernes forsider.

Information, der var blandt de første til at grave løs i sagen om den ulovlige instruks, har været i kassen med de kulturelle referencer. Deres forside med overskriften "Indhentet af fortiden" med billede af Inger Støjberg op af en væg er en direkte reference til filmplakaten til 1993-klassikeren "Carlito's Way", som på dansk hedder Fanget af fortiden.

Politiken var noget mere nøgtern i sin fremstilling af historien. "Rigsret" står der bare på forsiden.

 

Det er blot sjette gang, at Folketinget rejser en rigsretssag, og det markerer Jyllands-Posten på deres forside, hvor Inger Støjbergs billede er sat op sammen med Erik Ninn-Hansen og de andre politikere, der har været i rigsretten. Forsiden skal dog deles med en historie om, at den socialdemokratiske regering er løbet ind i problemer med at gennemføre et valgløfte.

Selv om der ikke er tale om erhvervsstof, så har Inger Støjberg også fundet frem til forsiden af Børsen Weekend. "Rigsret blev uundgåelig", konstateres der på forsiden.

På Berlingske har man til gengæld ikke fundet sagen om Inger Støjbergs rigsret værdig nok til at få hele forsiden. Her har man i stedet valgt at bruge hovedparten af forsiden på de nominerede til en pris ... som Berlingske selv uddeler.

Avisen lokker med portrætter af "8 stemmer som skærer igennem, løfter og inspirerer i den borgerlige debat".

Historien er ikke helt glemt. Øverst på forsiden kan man dog læse, at "Rigretssag mod Støjberg flækker Venstre og blå blok".

Den prioritering modtages med hovedrysten på sociale medier:

"Dagen efter flertal for den sjette rigsretsag på 162 år virker det som en sjælden mangel på historisk fornemmelse hos en borgerlig avis, der øjensynligt har hovedet oppe i egen bagdel..." skriver blandt andet folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille på Twitter.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

For en sjælden gangs skyld er jeg enig med Amnitzbøll-Bille.

Annonce