Australiere tæt på kur mod corona, Putin får lov at blive og Biden lover kvinde

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til mandagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, som ikke overraskende kommer til at bære præg af, at hele Europa fortsat kæmper med næb og klør for at bekæmpe både coronavirus og ikke mindst de økonomiske konsekvenser af, at samfundet er sat i dvale.

Tak fordi du læser med.

 

Forskere håber på corona-kur

Australske forskere håber at have fundet en kur mod coronavirus og indleder omfattende patientforsøg i løbet af de kommende to uger. Det skriver Berlingske som citerer det største australske nyhedsmedie, News.com.au.

Forskerne har gennemført laboratorieforsøg, hvor to eksisterende former for medicin ”udryddede virussen” i reagensglas, og forskerne har givet medicinen til de første australiere, som var blevet testet positive for coronavirus.

I alle de pågældende tilfælde førte behandlingen til ”virussens forsvinden”, siger professor David Paterson fra University of Queensland Centre for Clinical Research, til mediet.

Universitetet vil i slutningen af marts indlede forsøg på patienter på en række australske sygehuse, og om tre måneder vil vi vide med sikkerhed, om de to former for medicin er den kur, som verden håber på.

Læs hele historien her.

 

Små og mellemstore virksomheder får lov til at udskyde moms og skat

Regeringen vil udskyde moms og skat for små og mellemstore virksomheder. Det vil give 40 milliarder kroner i likviditet, oplyser Skatteministeriet.

”De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten. Det her er et vigtigt skridt. Men vi arbejder samtidig på yderligere initiativer, der holder hånden under vores selvstændige,” siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Med den nye pakke vil regeringen udskyde momsbetalinger for små og mellemstore virksomheder. Samtidig vil betalingen af B-skat, som mange mindre virksomheder bruger, blive udskudt.

Læs hele historien her.

 

Journalist Karen Thisted er død

Mandag morgen døde Karen Thisted i sit hjem i København - 73 år gammel.

”For ti dage siden holdt hun et foredrag for Hjerteforeningen, hvor hun havde svært ved at trække vejret. Ved den lejlighed blev hun opfordret til at blive undersøgt. Det blev hun i onsdags, hvor lægen sagde til hende, at hun skulle lægge sit liv og sin kost om, hvis hun stadig ville leve om tre-fire år,” fortæller datteren Marlene Thisted til Ekstra Bladet og fortsætter:

”Hun ringede 112 i morges, da hun ikke kunne trække vejret. Da ambulancen kom frem, var hun død,” siger datteren videre.

Karen Thisted var uddannet journalist og har tidligere arbejdet som redaktionschef på Ekstra Bladet. De seneste år har hun ligeledes skrevet klummer for Ekstra Bladet.

Læs hele historien her.

 

Putin kan blive frem til 2036

Ændringer i forfatningen betyder, at den russiske præsident Vladimir Putin kan genopstille til yderligere to embedsperioder.

Afgørelsen er endelig og træder i kraft med det samme. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

I sidste uge godkendte underhuset i det russiske parlament de forfatningsændringer, som tillader, at Putin kan genopstille i 2024.

Ændringerne åbner for, at Putin kan blive siddende i yderligere to valgperioder frem til 2036. Hvis det sker, vil han til den tid være 83 år.

Læs hele historien her.

 

Biden forpligter sig til at vælge kvinde som vicepræsident-kandidat

Joe Biden og Bernie Sanders, der begge håber på at blive Demokraternes udfordrer til USA's præsident, Donald Trump, mødtes natten til mandag dansk tid for første gang i en direkte tv-duel, kun mellem de to.

Det var en debat, hvor coronavirus – og ikke mindst præsident Trumps håndtering af den - fyldte det meste.

Det var dog også en debat, hvor Joe Biden efterfølgende formåede at trække de fleste overskrifter ved at annoncere en stor nyhed på scenen. Biden meddelte, at han vil vælge en kvinde som sin vicepræsidentkandidat.

Der er primærvalg i fire stater tirsdag og Joe Biden er storfavorit til at vinde alle fire stater, ligesom han er storfavorit til at vinde nomineringen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce