Avis: Labour-højrefløj planlægger kup mod Corbyn efter valgsejr

Nyt parti kan blive dannet af Labours midtersøgende profiler for at forhindre, at Jeremy Corbyn bliver britisk premierminister efter en mulig valgsejr
”Som det ser ud lige nu, kan Labour vinde næste valg, alene fordi de konservative har lavet sådan et rod med Brexit og ser så inkompetente ud. Hvis det sker, vil vi bryde ud og enten danne et separat Labour Party i parlamentet eller et helt nyt parti.”

Sådan lyder det fra en anonym britisk parlamentariker fra Labour over for den nationalkonservative avis Daily Express. Parlamentarikeren taler på vegne af en gruppe på over 20 Labour-politikere fra partiets højrefløj, som alle vil af med den venstredrejede Jeremy Corbyn som formand.

Der er medlemmer af de konservative og liberaldemokraterne, som har været imod Brexit fra starten af, der også er interesserede i at tilslutte sig os

Gruppen af midtersøgende socialdemokrater vil altså forhindre Corbyn i at blive premierminister ved at danne deres eget parti lige efter et valg, så de bliver tungen på vægtskålen i parlamentet og kan være med til at vælge en anden premierminister med rødder i Labour.

”Der er medlemmer af de konservative og liberaldemokraterne, som har været imod Brexit fra starten af, der også er interesserede i at tilslutte sig os, hvis vi altså danner et nyt parti på grund af Brexit,” siger den anonyme politiker til avisen.
Afholder hemmeligt møde i Sydøstengland

Avisen Daily Express har erfaret, at en række midtersøgende Labour-politikere i månedsvis har mødtes for at planlægge, hvordan de får vippet Jeremy Corbyn af pinden. Enten vil politikerne forsøge at tage magten internt i partiet, eller de vil bryde ud for at blive kongemagere efter en mulig valgsejr.

På et eller andet tidspunkt vil Corbyns formandskab slå fejl og kollapse

”Vi mødes jævnligt for at diskutere, hvordan vi kan få kontrollen over partiet tilbage,” siger en anden anonym kilde til avisen. ”På et eller andet tidspunkt vil Corbyns formandskab slå fejl og kollapse. Vi skal blot se, hvad der sker med anti-semitisme-problemet, og vi skal være klar til at træde til, vinde formandskabet og genopbygge partiet som en troværdig, politisk kraft og udbedre de skader, som er blevet påført partiet,” fortsætter kilden.

Express skriver, at gruppen i hvert fald har afholdt to møder ude i landet, og et af dem har været på et luksushotel i Sussex i det sydøstlige England, hvor omkring 12 parlamentarikere har deltaget.

Angiveligt skulle deltagerne blandt andet have været tidligere formandskandidat Liz Kendall og de fremtrædende medlemmer Chuka Umunna og Chris Leslie, men også en af Corbyns allerstørste kritikere, John Woodcock, der dog for nylig har forladt Labour efter anklager om sexchikane.

Labour er ikke ved at falde tilbage i hænderne på de her virkelighedsfjerne karrierepolitikere, som støtter både nedskæringer og krige i fremmede lande

I den venstreorienterede netavis Evolve Politics, der støtter Jeremy Corbyns lederskab i Labour, udtaler en anonym kilde tæt på Corbyn sig om midtergrupperingens planer om at overtage magten i partiet:

”Labour er ikke ved at falde tilbage i hænderne på de her virkelighedsfjerne karrierepolitikere, som støtter både nedskæringer og krige i fremmede lande, uanset hvor mange dyre ophold de tager på,” siger kilden til mediet.

Jeremy Corbyn blev valgt som formand for Labour efter partiets valgnederlag i 2015, da Ed Miliband trak sig. Corbyn fik dengang lige knap 60 procent af stemmerne mod tre modkandidater i en urafstemning. Han blev udfordret på posten allerede i 2016, men slog sin modkandidat, Owen Smith, overlegent med 62 procent af stemmerne - også i en urafstemning.

 

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce