Labour-leder var til stede ved hyldest af terrorister

Jeremy Corbyn bekræfter, at han var til stede under en hyldest af terrorister bag München-massakren i 1972, men siger, at han ikke var ”involveret”
Labour-leder Jeremy Corbyn anklages nu for at have deltaget i en mindeceremoni, der hyldede lederne af Sorte September – den palæstinensiske terrorgruppe, der tog 11 israelske atleter som gidsler og dræbte dem ved OL i München i 1972. Mindeceremonien – der blandt andet indebar en kransenedlæggelse – fandt sted på en gravplads i Tunesien i 2014. Billedet, som har igangsat diskussionen i Storbritannien, kan ses i opslaget fra Twitter herunder:

Billedet af Jeremy Corbyn ved mindeceremonien i Tunesien i 2014.

Jeremy Corbyn forklarede først, at mindeceremonien – som angiveligt skulle være fundet sted på en anden, separat gravplads – kun drejede sig om 47 ofre for et israelsk bombeangreb i 1985 samt ”andre ofre dræbt af agenter fra (den israelske efterretningstjeneste, red.) Mossad i Paris i 1991”.

En reporter for den engelske avis Daily Mail, der har besøgt gravpladsen, hævder, at billederne af Corbyn tydeligt viser, at deltagerne står foran en mindeplade, der netop er tilegnet terroristerne fra Sorte September. Den separate gravplads, som Corbyn ellers har refereret til, skulle ifølge Daily Mail ligge cirka 14 meter fra det sted, hvor Corbyn er fotograferet med kransen.
Indrømmer at han var til stede – men deltog ikke aktivt

I et interview med Sky News har Corbyn sidenhen indrømmet, at han var til stede, da bagmændene bag München-massakren blev æret. I forklaringen taler han om dem, der blev dræbt i Paris i 1992 og altså ikke i 1991.

”Nogle af dem, der deltog i konferencen, nedlagde ganske rigtigt en krans til dem, der blev dræbt i Paris i 1992”, sagde han mandag eftermiddag til mediet.

Og netop en forbindelsesofficer for PLO, Atef Bseiso – som mistænkes for at have været en af bagmændene bag München-massakren i 1972 – blev dræbt i Paris i 1992. Det vides dog ikke, hvem der dræbte ham.

Til Sky News sagde Corbyn: ”Jeg var til stede, da den (kransen, red.) blev lagt, jeg tror ikke, at jeg rent faktisk var involveret i det.” Han fortsatte:

”Jeg var der, fordi jeg ønskede en passende mindeceremoni for alle mennesker, der nogensinde er blevet dræbt i et terrorangreb – uanset hvor.” Her hentydede Corbyn tilsyneladende til det israelske luftangreb imod PLO’s hovedkvarter i 1985.

Sagen indskriver sig i rækken af anklager imod Jeremy Corbyn og andre Labour-politikere, som ifølge kritikerne er antisemitiske. Det skrev vi om her på netavisen i fredags.
Kritik fra Israels regeringschef

Jeremy Corbyns deltagelse i ceremonien har afstedkommet kritik fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, som blandt andet skrev på Twitter, at Corbyns handling ”fortjener utvetydig fordømmelse fra alle – venstre, højre og alt derimellem”:

Jeremy Corbyns svar til Netanyahu kan ses her:

Corbyns skyggefinansminister, John McDonnell, har forsvaret sin formand og kaldt sagen for ”mediehysteri”:

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce