Frederiksen og Thulesen Dahl topper som mest populære partiledere

Mette Frederiksen har indhentet Kristian Thulesen Dahl som bedste partileder, vurderer vælgerne i ny måling.
Når vælgerne skal vurdere partiledelsesevner, tager Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl førstepladsen, mens Uffe Elbæk ligger i bund. Det viser en ny partiledermåling, som Norstat har lavet for Altinget og Jyllands-Posten.

I målingen er vælgerne blevet bedt om at vurdere, hvordan partilederne klarer sig. Her går skalaen fra -5, der er bundkarakter, til +5, der er topkarakter.

Thulesen Dahl skubbet af tronen

Her har både Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen scoret 1,6, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået en delt tredjeplads sammen med politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper og SF-formand Pia Olsen Dyhr med 0,9 i karakter.

Løkke (kan) glæde sig over, at han har kæmpet sig ud af dybfryseren

Dermed deler Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl førstepladsen. Det er første gang siden Johanne Schmidt-Nielsen stoppede som partileder, at Thulesen Dahl ikke er alene i front.

”Mens Mette Frederiksen kan glæde sig over at dele førstepladsen med Thulesen, kan Løkke glæde sig over, at han har kæmpet sig ud af dybfryseren. Før sidste valg var hans ”ratings” katastrofalt ringe. Sådan er det trods alt ikke længere,” siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein til altinget.dk.

Ser man på en lignende måling fra før sommerferien, så er der fremgang for de fleste af partilederne.

Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr og Anders Samuelsen går alle frem med 0,5 og Lars Løkke Rasmussen og Pernille Skipper går frem med 0,4, mens der kun er tilbagegang for Uffe Elbæk på 0,2 og Morten Østergaard på 0,1.

Elbæks vælgere kan bedre lide Skipper

Fremgangen for udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), der går fra -1,1 til -0,6 og det betyder, at der er en ny partileder helt i bund. Det er Alternativets politiske leder Uffe Elbæk, der samlet scorer -1,0,

Uffe Elbæk bliver ikke hjulpet af, at blandt hans egne vælgere er opbakningen begrænset. Alternativets vælgere giver ham kun karakteren 2,3. Det tal betyder, at han ifølge undersøgelsen er den partileder, der får den absolut ringeste bedømmelse af sine egne vælgere. Faktisk giver Alternativets vælgere Pernille Skipper en bedømmelse, der er 0,2 bedre end Uffe Elbæk.

Kristian Thulesen-Dahl er med karakteren 3,5, den af partilederne, der har den største opbakning fra egne vælgere, mens Mette Frederiksen er nummer to med 3,3 fra hendes egne vælgere. I den anden ende finder man Uffe Elbæk med 2,3, Pia Olsen Dyhr med 2,5 og Morten Østergaard med 2,6.

Ser man isoleret på de radikale vælgere, så er det interessant at de har Pernille Skipper fra Enhedslisten som den partileder, der vurderer næsthøjest. Hun får karakteren 2,5, blot 0,1 mindre end Morten Østergaard. Pernille Skipper kan glæde sig over, at hun er populær både hos Alternativet og De Radikale.

Mette Frederiksen får, som den eneste partileder, positive karakterer fra samtlige partiers vælgere – inklusiv dem der stemmer på Nye Borgerlige. Mette Frederiksens største kritikere skal findes i Alternativet, som giver hende en karakter på 0,3, mens SF og DFs vælgere er mest positive med karakteren 1,8.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg vil til Eugen Pedersen sige, at det der med, at Lars Løkke Rasmussen introducerede idéen om, at Venstre gik sammen med Socialdemokraterne, viste, at han som politiker havde et format, som af mange dengang var fejlvurderet, og som jeg trot, at Jakob Ellemann-Jensen mangler. Det er muligt, at nogle i eftertænksomhedens lys ser hans format klarere. Vel var han noget forgabt i det taktiske, hvilket ikke ubetinget taler til hans fordel, og under hans vinger var der mangen en seriøs politisk debat, der aldig blev til noget, af den idéalistiske grund, at den liberale tanke indeholder den idé, at man skal have så lidt regering som muligt. Jeg finder det i øvrigt besynderligt, at Jakob Ellemann-Jensen ikke er med på listen. Er der i virkeligheden tale om gamle tal? Listen virker egentligt lidt mistænkelig. Også det med, at Anders Samuelsen står som LAs partileder. Jeg tror ikke på de tals aktualitet.

Annonce