Annonce

Milliard-fejl i Papes skatteplan

Finansordfører erkender fejlen, men betegner den som en mindre fejl - Skatteminister: “Utrolig sjusk”
De Konservatives skatteplan 2030, som vil afskaffe topskatten og arveafgiften for til gengæld at droppe Arne-pension, efterløn og forhøjelsen af dagpengene, er behæftet med en milliard-stor fejl.

De Konservative har fejlagtigt afsat 9,7 milliarder kroner til en total afskaffelse af topskatten. Men rent faktisk vil en afskaffelse af topskatten koste 10,9 milliarder kroner.

Fejlen betyder, at De Konservative nu står og mangler 1,2 milliarder kroner.

At prisen for at afskaffe topskatten er 10,9 milliarder kroner fremgår af et svar fra Skatteministeriet oversendt til Folketingets skatteudvalg 31. maj.

Det skriver dagbladet Børsen.

I en kommentar på Twitter anerkender De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov,  fejlen:

Ja, det var en fejl

“1) Endnu en regnefejl? Der har ikke været andre. 2) Ja, det var en fejl 3) Det ændrer intet. Vores plan er stadig overfinansieret med 7 mia 4) Vildt at I bruger så ekstremt meget energi på vores plan. I har regeringsapparatet. Hvornår kommer I selv med en plan?”

Over for Børsen forklarer Jarlov, at fejlen er opstået, fordi De Konservative er gået ud fra et tal-skøn fra Skatteministeriet fra 2020 - i stedet for det dugfriske tal-skøn fra Skatteministeriet fra maj i år.

Jarlov mener dog ikke, at fejlen har den store betydning, for ifølge ham har De Konservative lagt en stor buffer ind på otte milliarder kroner i planen.

Hvis man indregner den nu erkendte fejl på 1,2 milliarder kroner, så er der stadig en buffer på næsten syv milliarder kroner i de konservatives skatteplan. Ifølge Rasmus Jarlov.

“Utrolig sjusk”

Jarlovs erkendelse af fejlen falder et svar til skatteminister Jeppe Bruus (S), der på twitter skriver, at den konservative fejl er udtryk for “utrolig sjusk”:

Endnu en kæmpe fejl i ⁦De Konservatives økonomiske plan

“Endnu en kæmpe fejl i ⁦De Konservatives økonomiske plan. 1,2 mia. mangler. Utroligt sjusk, når de har brugt så lang tid på det. Ikke tillidsvækkende eller ansvarligt. Skal de manglede penge findes ved endnu større besparelser i det offentlige?”

placeholder

 

Socialdemokraterne har - i lighed med Venstre - peget på, at det er urealistisk at skaffe effektiviseringer fra det offentlige på 17,8 milliarder kroner, som De Konservatives skatteplan opererer med.

K-skatteplanen indregner også afskaffelse af Arne-pensionen (1,1 milliarder kroner) og afskaffelse af efterlønnen (Ni milliarder kroner) på indtægtssiden i deres plan. Selv om der ikke er flertal i Folketinget for afskaffelse af de to ydelser.

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Send de uintegrerbare vandrere fra mellemøsten hjem til deres 53 muslimske lande. Så bliver mindst 35 milliarder kroners rent underskud hvert eneste år pludselig til overs.

Peter Jensen. Det er da utroligt at trække “indvandrerkortet” med baggrund i en artikel om en LA politikers misbrug af en rådighedslejlighed, samt nogle store borgerlige partiers manglende regnekundskaber samt faktaorientering.

Hvorfor? Jeg foreslår jo bare, at frigøre mindst 35 milliarder kroners underskud hvert år.

Du har ikke sat dig ind i beregningen af omkostningen. En part er faste omkostninger der afholdes af staten uanset om der er muslimske flygtninge eller ej. Ca halvdelen af omkostningen går til uddannelse og er at betragte som en investering. En del går til kvoteflygtninge hvoraf mange er så traumatiserede at de ikke kan bidrage. Mange er i lavtlønsjob men værdien af et rent hospital kan ikke gøres op i skattekroner.

God ide

Jeg troede sørmer Pape og de konservative aldrig fejlede, det var kun regeringen det kunne ske for aldrig pap, men jeg tog fejl åbenbart. Kan også se at 50,4 % ønsker MF til statsminister efter et valg, 33 % ønsker Pape og 18% Ellemann. Men klart når K regner fejl er det kun en lille fejl, når regeringen siger et ord som kan mistolkes , fyres i stedet for nedskæring af jobs, så er helvede løs og MF er nærmest en forbryder. Men sådan er der så meget.

Helle. Regnemaskinen Jarlov kunne ikke finde kuglerammen. Han er jo kun konservativ. Ole Kloster Simonsen

Ja der var noget med at det var helt forfærdeligt at sige ca. 40.000 offentlige ansatte færre efter Papes plan, når
man i finansministeriet havde beregnet tallet til at være 39.ooo. Det svarer til en "overdrivelse" på ca. 2,5% eller mindre, hvor den konservative regnefejl, der intet betyder snarere udgør ca. 7%.

Pape taber slag på slag og laver fejl på fejl - ifølge rød stue - indtil han vinder valget..

Selvfølgeligt

Nu forstår jeg, hvorfor Det Blå Svindlerhold tror alle almindelige mennesker bare er ude på at bedrage det offentlige og kræver kontrol grupper ude i kommunerne kontrollere enlige mødre på kontanthjælp at bedrage kommen for et par tusinde om måneden.

Alex Vanopslagh, I ved ham med "andre folks penge", har lejet noget gammelt lort, som han betegner det , i Stuer som folkeregister adresse siden juni 2020 efter at have haft bopæl i København i en årerække. Tænker noget gammelt lort kan lejes for 3.500 kr. månedlig i Stuer. Og det udløser en gratis lejlighed i København betalt af Folketinget. Eller rettere af danske skatteydere. Sådan en lejlighed koster i København 20.000 kr. i husleje hver måned. Det er sikkert ikke noget gammelt lort i København folketingsmedlemmer får gratis stillet til rådighed i København. Vel. På min lommeregner er 20.000 kr. minus 3.500 kr. lig med 16.500 kr. skattefrit i lommen på Alex. Og så er der jo lige "blyant penge" for dobbelt husførelse på 30.000 kr. skattefrit årligt. I alt har Alex Vanopslagh indkasseret 228.000 kr. skattefrit årligt af "andre folks penge". Og det ikke ved et uheld. Men gennemtænkt og kalkuleret. Et beløb på størrelse med en enlig Mor på kontanthjælp, som Det Blå Svindlerhold mener er 21.000 kr. efter skat hver måned.

Oven i indkassere Alex Vanopslagh naturligvis vederlag som partiformand, folketingsmedlem, "blyant penge" og andet parlamentarisk fryns. Men selvfølgelig. Hvis der ligger 228.000 kr. skattefrit lige foran sine fødder så samler man dem da op og putter dem i lommen. Når nu ingen ser det.

Gad vist om Alex Vanopslagh også fik de gratis penge da han var sygemeldt med stress, uden dokumentation, i månedsvis og sikkert har opholdt sig i sit gamle lort i Struer, hvor han siger han bor.

Jo, Det Blå Svindlerhold er sandelig ordentlige mennesker som du kan stole på.

Skal sådan nogle "ordentlige mennesker" virkelig regere Danmark?

https://www.information.dk/indland/2022/09/alex-vanopslagh-erkender-brud...

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Hvor længe har han været på arbejdsmarkedet

Hvor længe har han været på arbejdsmarkedet

Hvor længe har han været på arbejdsmarkedet

Hvor længe har han været på arbejdsmarkedet

Regnefejl og misfortolkning af ord er slemt nok, men dog "bagateller" i forhold til...LÆSER JEG RIGTIGT? vil de konservative afskaffe topskat og arveafgift og samtidig afskaffe Arnepension, efterløn og forhøjelse af dagpenge!!! så har de vist vist hvad de står for, ingen almindelige lønmodtagere vil i anstændighedens og solidaritetens navn tillade det vel? afstanden mellem rig og fattig er stor nok som det er i øjeblikket efter min mening.

Ude i kommunerne har de nedsat bedrageri afdelinger, som skal jagte enlig mødre og pensionister for snyd med overførelsesindkomster. De har systemer, som kan udpege mulige bedrager. Og det kan ofte læses i dagbladene, hvor effektive de her kommunale bedrageri grupper er til at opspore enlig mødre og pensionister for bedrageri med overførelsesindkomster. Ofte med politianmeldelse til følge.

Er der mod nogen i Struer Kommunes bedrageri gruppe, som har set nærmere på Alex Vanopslagh og hans barns Mors forhold efter den her sag er kommet frem?

Der, hvor der bedrages for de helt store beløb af Danmarks mest ressource stærke, vi snakker om milliarder af kr. årligt, hos SKAT foregår der ikke den samme systematiske ivrighed efter at opspore bedrageri som ved snyd med overførelsesindkomster selv om der her kun bedrages for millioner.

Er man egentlig værdi til en plads i folketinget, hvis man bedrager statskassen på den her udspekulerede måde, hvor man godt ved det ingen konsekvenser har?

Nej