Holger K. Nielsen: Løkke illoyal som bare pokker

Lars Løkkes frontalangreb på regeringen er illoyalt over for hans efterfølger Jakob Ellemann-Jensen, mener tidligere SF-formand.
I den seneste tid har tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)  kørt aggressivt frem.

I en række klummer i B.T. går den tidligere statsminister hårdt til regeringen og statsminister Mette Frederiksens (S) håndtering af coronakrisen.

Fremmarchen fra Løkkes enmandshær er både illoyal og ret uforståelig, mener Holger K. Nielsen: 

“Jeg synes, at Løkkes fremfærd er illoyal som bare pokker i forhold til hans efterfølger. Jeg er helt uforstående overfor, at han går ud i det løb, som han er gået ud i,” siger den tidligere SF-formand i Netavisen Pios podcast “Mogens og Holger Bider til Benet”.

Medier vil have konflikter. De kan ikke lide, at der er enighed på det her punkt

Ifølge Holger K. Nielsen er Lars Løkkes aggressive udmeldinger ikke det eneste, som presser Jakob Ellemann-Jensen mod en mere konfronterende linje.

“Medier vil have konflikter. De kan ikke lide, at der er enighed på det her punkt. Derfor har de presset på og sagt, at nu må han være opposition, og hvad pokker er det for noget, er det Lars Løkke som er den virkelige opposition,” siger Holger K. Nielsen.
 

Lykketoft: Ellemann lod sig presse til konfrontation

Presset på Ellemann for at skal træde i karakter som en mere hårdtslående oppositionsleder, har fået V-formanden til at gå lidt for meget på krigsstien lidt tidligt.

Det var udtrykt for en rastløshed

Det skete i forhold til sagen om patientrettigheder, mener den tidligere finans- og udenrigsminister Mogens Lykketoft (S): 

“Ellemann var lidt for langt fremme - både i forhold til hvad jeg tror er klogt, og i forhold til hans eget synspunkt - med det om, hvornår patientrettighederne skulle genindføres,” siger Mogens Lykketoft i podcasten, og tilføjer:  

“Det var udtrykt for en rastløshed - som ikke var velanbragt - fra Venstres leder.”

Ellemann valgte at forlade forhandlingerne om genåbningen af sundhedsvæsenet. Det skete angiveligt i protest over, at Mette Frederiksen ikke ville sætte en dato på, hvornår patientrettighederne i forhold til ikke akutte operationer kunne genindføres.

På Twitter skrev Ellemann som begrundelse for sammenbruddet i forhandlingerne, at “Danske patienter fortjener mere!”.

placeholder

Lyt til podcasten her: 

placeholder

Medvirkende: 
Mogens Lykketoft
Holger K. Nielsen

Vært: Jens Jonatan Steen, chefredaktør på Netavisen Pio

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og hvad hade Elleman tænkt sig.. At man hurtigt lukket landet ned uden at have en plan for at lukke op igen er helt sikkert en væsenlig årsag til at vi i danmark har et lavt Corona-dødstal i forhold til så mange ander lande..Og der er ingen der ved hvordan det ender før der er en vakcine..Så tag det roligt med at åben danmark op..Liv er mere værd end penge..Penge er kun parpir..Og det er jo nok der man kan se den store forskel på højre og venstre partierne

Der er jo det ved Lars løkke Rasmussen, at man aldrig er i tvivl om, at der bagved hans manøvrer ligger en iskold kynisme og en hensigt i retning af at manipulere én. Hans egentlige bagvedliggende motiver, der hvor det gør ondt, er et ønske om at holde sig politisk kurant. Han har svært ved at sluge, at han er færdig i dansk politik. At han er en dinosaur, alle vil ånde lettet op over, når han er væk. Og spørgsmålet er, hvad han så ellers skulle tage sig til? Hvem vil betale for det, han kunne byde på? Det er det, der er mandens egentlige problem. Der er såmænd ikke megen grund til at opholde sig ved, hvad han siger og skriver. Der er tale om skruede bolde bagved baglinien, der i virkeligheden kun handler om ham selv. Man har jo indtryk af, at hans privatøkonomi ikke har det så godt, og underbukser og jakkesæt kan det jo blive svære at finansiere, når han skal betale det selv. Venstre kan jo ikke komme udenom, at han har et folketingsmandat, indtil det modsatte er bevist, men i Venstre er der i øvrigt en hel del andre frakturer, som står som uløste problemer, som i virkeligheden er udtryk for, at der i Venstre er en hel del forskellige holdninger, der strider mod hinanden. Der er Uffe Ellemann-fløjen, som jo er skabsradikale, og der er Inger Støjbergfløjen, som er til DF. Det er ikke lette meningsforskelle at holde sammen på.

Løkke er ikke en super dygtig politiker, han er god til at få ideer, men han sjusker, når de skal implementeres og økonomisk har han aldrig styr på, hvad det koster. Han er ikke savnet. Ja han fik et godt valg selv, fordi nogle var naive og troede på en SV regering og var træt af DF, DF tabte det V vandt. Men V lå på 31% under Fogh, og 19% under Løkke, men sluttede på 23%. Nu er de nede på 21 %. Løkke skal stikke piben ind, og lade Ellemann selv kører butikken. Bemærk Claus Hjort spiller ikke kong Gulerod. Løkke kører partiet V i sænk, og hvis ikke ledelsen selv sætter ham på plads, så kan de godt være i opposition de næste 12 år.

Det er ingen grund til at rose Lars Lykke, han havde tiden med sig økonomien var god i det meste af Europa, Lars Lykke var god til at rage til sig selv, der er bare 4 år med Lars Lykke, ikke noget at beundres over

Det er tydeligt, at Thomas er tilbage igen.
Nu er han bare så nederdrægtig, at han bruger en omskrivning af mit navn til at udgyde sin gylle i.
Jeg håber, at gode folk herinde kan se det samme.

Det må redaktøren jo tage sig af, det er bare ødelæggende for debatsiden.

Annonce