Annonce

Nu indrømmer Lars Boje lønkrav: Forlangte millionbeløb for at være formand

Den nu tidligere formand for Nye Borgerlige erkender, at han krævede 600.000 kroner plus pension i hvert af de kommende fire år i formandshonorar
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Den nu tidligere formand for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, indrømmer nu, at han har krævet 600.000 kroner årligt i honorar for at være formand. Ud over folketingsvederlaget på andre 720.000 kroner.

Lars Boje Mathiesen indrømmer også, at han har stillet krav om at få udbetalt formandshonoraret i fire år. Svarende til et partibetalt formandshonorar på 2,4 millioner kroner i valgperioden.

Indrømmelserne falder dels i et Lars Boje-videoopslag på Facebook sent fredag aften og i et opslag på Facebook søndag.

Det var netop et krav om et månedligt formandshonorar på 55.000 kroner - inklusive pension - som var hovedårsagen til, at Boje Mathiesen blev ekskluderet af Nye Borgerliges hovedbestyrelse sent torsdag aften.

Medvirkende årsag til eksklusionen var endnu et krav fra Lars Boje Mathiesen

Medvirkende årsag til eksklusionen var endnu et krav fra Lars Boje Mathiesen om at få udbetalt yderligere 350.000 kroner af partiets midler til Bojes personlige lønkonto til brug for branding af Lars Boje.

Lars Boje Mathiesen erkendte tidligt fredag, at han havde stillet krav om udbetaling af de nævnte 350.000 kroner, mens han fredagen igennem ikke konkret forholdt sig til hovedbestyrelsens oplysning om, at Boje Mathiesen også havde stillet krav om et formandshonorar på 660.000 kroner årligt.

Lars Boje-modellen

Søndag indrømmer Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook, at han mener det rigtige for Nye Borgerlige er, at han som formand skulle påtage sig “en lang række direkte ledelsesopgaver og ansvarsområder som en formand ikke havde haft før”:

“Både direkte overfor medarbejdere, økonomistyring, bagland og kampagner. Det var den vi mente var den rette for organisationen. Altså jeg skulle både være MF’er, formand og varetage en lang række opgaver, som gik ud over tidligere,” skriver Lars Boje Mathiesen i opslaget og erkender så:

Det var den til de 600.000 som man har hørt om

“Det var den til de 600.000 som man har hørt om.”

Lars Boje Mathiesen hævder, at der reelt var tale om en spareøvelse, fordi han med den model fremover skulle - sammen med sekretariatschefen - påtage sig opgaver, som hidtil var udført af en person, som ikke længere er ansat hos Nye Borgerlige. En person som, ifølge Boje Mathiesen, havde fået en løn på en million kroner.

Boje: Fire-årigt setup

Nye Borgerliges hovedbestyrelse har også oplyst, at  Lars Boje Mathiesen havde krævet formandshonoraret på 50.000 kroner om måneden (55.000 kroner inklusive pension, red.) udbetalt på en uopsigelig, fire-årig kontrakt.

Den oplysning har Boje Mathiesen ikke forholdt sig til fredag og lørdag. Søndag indrømmer han dog i Facebook-opslaget, at han har stillet krav om et fire-årigt “setup”:

Så det var faktisk i de fire år, som dette setup skulle forløbe

“Så det var faktisk i de fire år, som dette setup skulle forløbe (en valgperiode), reelt en massiv effektiviserings og spareøvelse, som vi fandt nødvendig, fordi vi havde mistet mandater. Det kom heller ikke frem i medierne,” skriver Lars Boje.

placeholder

 

Boje: jeg kan skaffe 17.000 ekstra stemmer

Lars Boje skriver videre:

“Det var også en investering i at vi med denne organisation kunne gå frem til næste valg.”

En oplysning, som først giver mening, hvis man læser uddrag af en mail, som medlem af Nye Borgerliges folketingsgruppe, Peter Seier Christensen, lagde op øverst i kommentarsporet til et Facebook-opslag fredag.

I mailen forklarer Lars Boje Mathiesen, at det at aflønne ham som formand er en rigtig god investering for Nye Borgerlige. Det fremgår, at Lars Boje Mathiesen hævder at kunne skaffe Nye Borgerlige yderligere 17.000 stemmer ved næste folketingsvalg:

“Det som FU og HB laver med sådan en kontrakt med mig, er reelt en investering”.

“Det handler jo reelt set om man tror jeg kan skaffe cirka 17.000 mere stemmer til næste valg, end en formand som ikke får dette honorar. (Hver stemme er jo 36 kroner værd hvert år).”

Af samme Lars Boje-mail fremgår det også, at Lars Boje har krævet ikke alene 50.000 kroner i formandshonorar om måneden. Han har krævet pension oven i hatten:

Det finder jeg på ingen måde horribelt

“Så reelt betales jeg 600.000 plus pension for et lederjob. Det finder jeg på ingen måde horribelt. Tværtimod.”

placeholder

 

“Fakta er din ven”

Opslagene fra Lars Boje Mathiesen og Lars Bojes mail - lagt op af Peter Seier Christensen - dokumenterer således tilsammen, at Lars Boje Mathiesen har stillet krav om et årligt formandshonorar på 600.000 kroner - plus pension.

Det fremgår også, at Lars Boje har stillet krav om formandshonorar på 600.000 kroner plus pension i en fire-årig periode.

Lars Boje Mathiesen slår igen og igen på, at han - når andre har beskyldt ham for at understøtte konspirationsteorier - blot fremlægger fakta:

Nu kan det konstateres, at fakta har ramt samme Boje Mathiesen som en boomerang

“Fakta er din ven,” har det igen og igen lydt fra Boje Mathiesen.

Nu kan det konstateres, at fakta har ramt samme Boje Mathiesen som en boomerang.  

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen Lars Boje fører jo bare borgerlig liberal politik med sit lønkrav. Og familien i Jylland skal jo have noget at spise, når Lars er i København til de mange mange møder. Mærkelig det møder modstand i Nye Borgerlige.

Jeppe Lindholm - du behøver ikke at blande dig i danske forhold - du er jo ikke dansk statsborger mere!
Brug hellere din tid på at hjælpe de fattige i Thailand.

Lars Boje er blot grådig og egoistisk. Det er fakta...

Og ved du hvad Lars Boje
Jeg har i flere år søgt arbejde så jeg kunne få flere penge at leve for
men der har ikke været nogle arbejdesgiver der ville ansætte mig

og hvad tror du så der er sket, jeg bliver trukket 1000 kr hver månede
og du syntes jo nok det er ok

og dig lars boje tjener flere gange mere end mig
men det er åbenbart ikke nok føj
du burde skamme dig

Når skidt kommer til ære ved det ikke hvordan det skal være

Når skidt kommer til ære ved det ikke hvordan det skal være

Messi sælger billetter!

Messi koster kassen!

Familieliv koster kassen!

Ligestilling koster kassen!

At være på havet, at være udsendt på mission, at være på Christiansborg. Det koster kassen!

At være sygeplejerske, ar være læge, at være sosuer, at være folkeskolelærer og reelt arbejde 50 timer om ugen incl. transport!

Ja, det koster kassen!

Mænd er bare så meget bedre til at forhandle løn!

Så de ikke går ned med stress som en Alex, en Jacob, en Simon, en Jacob!

Og nu kan Pernille Vermund endelig se hvad hendes arbejdsindsats er værd i kroner og ører!

At være folketingsmedlem og partiformand og familieoverkvinde til en hæderlig løn!

Så indtjeningen som arkitekt i Nordsjælland kan opnås!

Og Pernille kan være formand for Nye Borgerlige lige så længe som Mette Frederiksen er formand for Socialdemokratiet!

Hele det scenarie hos det parti,vidner om at jeg havde ret da jeg foreslog at partiet skiftede navn til Syge Borgerlige. Men med en gang popcorn og en liter cola, er der grobund for at nyde hele "dramaet", især når man hører fra stadig medlemmer af Syge Borgerlige sige at "Danmark har brug for partiet" - nej, det er iKKE tilfældet. Det er Syge Borgerliges folketingsmedlemmer der har brug for Danmark ikke omvendt: jo flere fæhoveder der støtter det parti, jo mere passer deres sædvanlige mantra med at det er venstrefløjen der vil bruge løs af andres penge. At partiet i den grad afslører sig selv i et topmålt hykleri, burde få eventuelle vælgere til at flygte skrigende bort fra at stemme på det pamperparti overhovedet, men det er jo sådan at grådige folk sagtens kan finde ud af at stemme på tilsvarende grådige mennesker når de i deres privilegieblindhed stadig kører med ovenstående motto om hvem der bruger af hvis penge. Det er herligt at ...guffe popcorn... og at være vidne til ... slurk cola ..den forestiling som kun de dummeste vælgere kan se sig selv i. Bøvs!

Fra hippie kollektiv til formand for et parti som Nye Borgerlige. Den mand må virkelig hade sine forældre.

Kan ikke se problemet ved at manden vil betales ekstra for at skulle udføre ekstra arbejde...

Så mine to spørgsmål er hvad fik Pernille Vermund udbetalt og hvad skulle hun lave til denne løn, set i spejlvending af Lars Boje Mathiesens krav?

Pernille Vermund har oplyst at hun fik ikke ekstra løn som formand ud over lønnen som folketingsmedlem.
Et krav om en ekstra årsløn på kr. 660.000,00 er jo en løn som de fleste lønmodtagere drømmer om at få for et fuldtidsarbejde. Dertil et krav om en 4 års kontrakt, mere ublu krav kan vist kun stille hvis man tilhøre nye borgerlige.

Hvorfor skal alt inden for politiske holdninger generaliseres? Folk der tænker det ene må høre til der og andre der. "divide and conquer"

Hvis manden skal fylde flere sko end førhenværende, skal han også betales mere. Du vil vel også have mere i løn, hvis du skal fylde andres funktioner ik?

Men mængden vil jeg gi dig ret i er fuldstændigt åndssvag, men hvad havde du forventet om vores politikers løn?