Annonce

Jurister om LA-formands boligsag: Bør efterforskes for bedrageri

Selv om Alex Vanopslagh har betalt tilskud tilbage, bør sagen undersøges nærmere, mener fire jurister.
Foto: LA
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance

Det er ikke nok, at Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh tilbagebetaler det tilskud til dobbelt husførelse på 30.000 kroner om året, som LA-lederen har fået, mens han uberettiget havde adresse i Struer.

Partilederen bør også efterforskes for bedrageri.

Sådan lyder vurderingen fra flere juridiske eksperter.

Det skriver Dagbladet Information.

Avisen har talt med fire jurister, som alle mener, at LA-formandens boligsag bør undersøges af politiet for, at de kan tage stilling til om der skal rejses tiltale for bedrageri.

Alex Vanopslagh har flere gange afvist, at der var tale om, at lejligheden i Struer var en proformalejlighed med det formål at få stillet den gratis bolig til rådighed i København.

Burde have haft bedre styre på reglerne

I et svar til de fire juridiske eksperters vurdering til Information skriver Alex Vanopslagh, at "jeg er ked af sagen, for jeg burde have haft bedre styr på reglerne", og at han betragter sagen som afsluttet.

Alex Vanopslagh har tidligere sagt til Netavisen Pio, at det var "sure lærepenge" at skulle betale det uberettigede modtagede tilskud tilbage.

Regnestykket går dog umiddelbart i plus for Alex Vanopslagh, der i perioden, hvor han kunne nøjes med at betale en billig husleje i Struer, altså boede gratis i folketingslejligheden i København.

 

Fakta: Det siger straffeloven

“Med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder straffes den, der til brug for afgørelser om betaling eller tilbagebetaling af told eller afgifter til eller udbetaling eller tilbagebetaling af tilskud eller støtte fra danske myndigheder eller De Europæiske Fællesskabers institutioner eller andre fællesskabsorganer giver urigtige eller vildledende oplysninger eller fortier oplysninger, herunder undlader at opfylde en oplysningspligt af betydning for sagens afgørelse med forsæt til at unddrage sig eller andre betaling eller med forsæt til at opnå uberettiget udbetaling til sig eller andre.”

Kilde: Straffeloven § 289 a.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mon ikke han er så glat, at han kan slippe afsted med at erklære sig inkompetent og dermed gå fri?

Det må være læresætningen for alle tyve og bedragere.
Hvis du bliver opdaget, så aflever tyvekosterne eller pengene tilbage, så kan du lukke sagen og undgå straf.

Han som har haft så travlt med andres moral gøren og laden politisk, bør vist stikke piben ind og feje for egen dør. Ikke sympatisk træk, at man totalt overser alle regler, og det som partileder.

Har anmeldt hans bedrageri til Københavns Politi d.d.