Annonce

Elon Musks skyggesider: Mangler empati og overfuser ansatte

Det er ikke altid nemt at være ansat under verdens rigeste mand, fortæller tidligere medarbejder.
Foto: Wiki common
Elon Musk, ejer af Tesla
Som chef har ejeren af Tesla, Elon Musk, råbt medarbejdere ind i hovedet og nægtet at lytte til erfarne ansattes råd.

Det fortæller den tidligere salgs - og marketingsdirektør i Tesla i Nordeuropa, Esben Pedersen, til Berlingske.

Råbe og skrige ansatte ind i ansigtet 

Esben Pedersen beskriver blandt andet Elon Musk som både stædig, ascocial og uempatisk men også intelligent og ukuelig.

Han beretter om mørke sider ved topchefen særligt i forhold til den måde, han behandler sine ansatte på.

Jeg har set ham råbe og skrige folk ind i ansigtet, hvis han synes, at nogle opfører sig åndssvagt, dumt eller uprofessionelt

“Han har aldrig været decideret hård over for mig. Men jeg har set ham råbe og skrige folk ind i ansigtet, hvis han synes, at nogle opfører sig åndssvagt, dumt eller uprofessionelt,” fortæller Esben Pedersen til Berlingske.

Esben Pedersen fortæller en historie om, hvordan Elon Musk kunne behandle sine ansatte.

En erfaren engelsk chef fortalte Elon Musk, at bilen Tesla Roadster ikke kunne godkendes i Europa inden for den deadline, som Musk ønskede.

Ifølge europæiske krav skulle bilen have orange og ikke røde blinklys i siderne, og generelt var der for mange løse ender, vurderede den engelske chef.

Elon Musks svar var, at reglen om orange lys var latterlig, og at så måtte reglerne ændres.

Men det kunne ikke lade sig gøre at få bilen godkendt inden for deadline, var vurderingen fra chefens side. Da Elon Musk fik det at vide, flippede han ud på den engelske chef og råbte, at hvis det var tilfældet, havde han ikke noget at bruge chefen til, fortæller Esben Pedersen.

Kamp med fagforeninger 

I tilfælde hvor ansatte bliver overfuset af deres chefer, vil mange nok overveje at gå til sin fagforening.

Elon Musk er dog kendt for at være særdeles kritisk over for fagforeninger. Han er i øjeblikket i konflikt med de svenske mekanikere, fordi Tesla ikke vil indgå overenskomst og har udtalt, at fagforeninger skaber en bonde - og herremændsmentalitet.
Også danske fagforeninger spiller en rolle i konflikten. I december måned igangsatte 3F Transport en sympatistrejke, hvilket betyder, at Tesla ikke vil kunne få transporteret sine biler til Sverige gennem Danmark.

Spørger man Esben Pedersen, er der masser af modstandsvilje i Elon Musk på det punkt.

Hans naturlige reaktioner ville være at råbe til fagforeningerne, at de “kan rende ham”. Men hvis han overvejer sagen mere grundigt, er det en bedre tilgang at indgå i dialog med de svenske fagforeninger, da konflikten ellers kan sprede sig til andre lande, mener Esben Pedersen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er kun en ting Elon Musk har respekt for, og det er at man vælger at købe en anden bil end en Tesla, prøv det, jeg tror det virker på ham hvis salget af Tesla daler voldsomt.

Manden er som sin Far. Og bliver det mere og mere med årene. Faderen var/er voldelig og hjerteløs, hensynsløs og uimpartisk. Han har dræbt 3-4 unge sorte brutalt og hensynsløs i syd afrika, hvor han bor. Men blev frikendt. Han var ikke det mindste rystet over de drab han havde udført. Nærmest stolt over det som en helt almindelig handling.

Uden overenskomst køber jeg ingen tesla. En asociel usympatisk Musk skal ikke difinere noget som helst i midt Danmark. Og da sletslet ikke løn- oh arbejdsforhold.

Annonce