Annonce

Price-direktør om sympatikonflikt: “Det gør ikke nogen forskel for os”

Fra slutningen af marts vil transport af varer til Brdr. Price-restauranterne være underlagt sympatikonflikt, men direktør Mads Bøttger er ikke tættere på at ville forhandle med 3F om overenskomst.
Foto: Brdr. Price
Adam og James Price
3F København meldte i Netavisen Pio fredag den 16. februar, at de fra den 22. marts - samme dag som Tivoli åbner - vil sætte gang i en sympatikonflikt mod Brdr. Price.

Direktør og medejer af Brdr. Price-restauranterne, Mads Bøttger, fortæller Netavisen Pio, at han er kommet videre fra den langvarige konflikt med fagforeningen, og at sympatikonflikten ikke gør nogen forskel for ham.

Konflikten bunder i, at selskaberne bag de tre Brdr. Price-restauranter, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot i et samarbejde har opsagt overenskomsten med 3F og Horesta Arbejdsgiver fra marts 2023. 

Direktør: Vi er videre

Det er en noget kortfattet Mads Bøttger, Netavisen Pio får fat i røret i kølvandet på den nye udmelding om sympatikonflikt.  

Adspurgt om, hvad hans kommentar er til, at 3F København aktiverer sympatikonflikt mod Brdr. Price fra 22. marts svarer Mads Bøttger: 

“Jeg har ikke nogen kommentar”

3F København siger, at de sætter gang i sympatikonflikten for at presse jer tilbage til forhandlingsbordet. Tror du, at I kunne komme det i lyset af sympatikonflikten?

“Det gør ikke nogen forskel for os,” siger Mads Bøttger.

Han tilføjer derudover, at sagen ikke længere er aktuel set med hans øjne.

Vi er videre fra den sag

“Vi er videre fra den sag,” udtaler Mads Bøttger.

Tidligere forklaringer 

Mads Bøttger har tidligere forklaret til Netavisen Pio, at han og Price-brødrene har meldt sig ud af overenskomsten med 3F på grund af konkurrencesituationen - langt de fleste hoteller og restaurationer er i dag ikke på overenskomst, vurderede Mads Bøttger.

Han kritiserede blandt andet overenskomsten for ikke at give mulighed for at gøre stor nok forskel på en ufaglært og en faglært tjener.

3F’s sympatikonflikt gælder for transport af varer, og næstformand i 3F København, Teit Gamst, understregede, at det var for at presse arbejdsgiverne tilbage til forhandlingsbordet.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Brdr. Price har vel heller ikke så meget at frygte. Big BROTHER,her i skikkelse af skatteyder betalte DANMARKS RADIO har med mindst 120 tilgængelige programmer på sendefladen om og med brødrene, sikret at de forbliver populære og fortsat får ubetalelig reklame for deres gøren og laden.Et eller andet sted er der vel også penge i det. Så ville selv Dalton brødrene være rent til grin, men de er jo bare en tegneserie.Skulle den massive støtte fra Statsradiofonien (DR) stoppe, som det gik for Flemming Leth, var det måske ikke så nemt som nu.

Måske skulle man udvide blokaden til at gælde alle restauranter, som ikke har overenskomst med 3F? så kunne det være der kom gang i forhandlingerne.

Ja, det er lidt besynderligt at der kun fokuseres på Price. Men også at PIO er SÅ engageret i en enkelt sag.
Der må vel trods alt være vigtigere ting at skrive om, end om Price hver eneste dag.

Du må gerne undlade brug af skærmbriller/skybriller en gang imellem Hans.

Om man vil være medlem af en fagforening eller ej, er i flg. dette riges grundlov en personlig sag.

Det kan derfor undre, at fagforeninger (de overenskomstbærende), nærmest kan lukke virksomheder.

Ikke at jeg er imod fagforeninger (de overenskomstbærende).

Og misforstå mig ikke, jeg har gennem et meeeeget langt arbejdsliv selv været medlem af en overenskomstbærende fagforening. Både som arbejdstager og som selvstændig.

Men at forsøge sig med tvang, kan jeg ikke støtte.