Annonce

Minkavlere forgyldes: Får millionerstatning for flere mink end de havde i 2020

Ni farmere har - indtil nu - fået erstatning for flere mink end de havde i burene ved aflivningen i 2020
Foto: Danske Minkavlere
Dansk minkfarm
En række minkavlere hævder i de første erstatningssager, at de har krav på at få erstatning for flere mink, end de havde i deres bure tilbage i november 2020, hvor samtlige danske mink blev aflivet af hensyn til folkesundheden.

Det skriver DR Nyheder.

DR har eksempelvis gennemgået en afgørelse i en erstatningssag, hvor en avler har fået medhold i, at antallet af mink på farmen i 2020 var unaturligt lav.

Begrundelsen lyder, at minkavleren gav sine mink foder fra Holstebro Minkfodercentral i 2019. Men på grund af en forkert sammensætning af foderet var der unaturligt få mink på farmen året efter, altså i netop 2020, hvor minkene blev aflivet.

Unaturligt få mink i lige præcis 2020

På den baggrund, skriver DR Nyheder, har den pågældende minkavler fået opskrevet antallet af mink med 11.440. Og det betyder at den pågældende minkavler har fået 6,3 millioner kroner ekstra i erstatning.

løber den pågældende minkavlers erstatning herefter op i 48,5 millioner kroner

Samlet set løber den pågældende minkavlers erstatning herefter op i 48,5 millioner kroner.

Ifølge reglerne får de danske minkavlere erstatning for det, de potentielt kunne have tjent på deres mink i ni år frem (Fra 2021 til og med 2029). Så en opskrivning af minktallet med 11.400 i 2020 får erstatningen til at stige ganske markant.

Ni farmere har fået opskrevet antallet af mink

DR har gennemgået 21 af de første afgørelser om erstatning - ud af cirka 70 afgjorte sager.

14 af de 21 minkavlere har bedt om at få opskrevet antallet af mink. I ni af sagerne har erstatningskommissionen godtaget minkavlernes anmodning om opskrivning.

Opskrivning af antallet af mink - i forhold til det faktiske antal mink i burene ved aflivningen i november 2020 - kan blandt andet ske, hvis minkavlerne kan dokumentere, at man havde nærtstående planer om at udvide minkfarmen.

Men i flere sager hævder minkfarmerne altså, at en forkert sammensætning af foderet hos Holstebro Minkfodercentral i 2019, gav færre hvalpe året efter - altså i netop 2020.

Sidder på flertallet

Netavisen Pio har tidligere gennemgået sammensætningen af de erstatnings- og taksationskommissioner, der afgør hvilken erstatning den enkelte minkfarmer skal have.

Det viser sig, at 72 ud af 118 kommissionsmedlemmer er tilknyttet landbruget eller minkerhvervet.

Landbruget og minkerhvervet sidder også på flertallet i ankeinstansen, Overerstatnings- og taksationskommissionen. Her sidder landbruget og minkerhvervet på 28 ud af 42 pladser.

Dermed sidder de to hverv på flertallet i alle kommissioner, som typisk har en dommer som formand og fire øvrige medlemmer.

Myndighederne regner nu med - efter flere milliard-opjusteringer - at erstatningerne til minkavlerne vil stå i omkring 29,5 milliarder kroner.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) ville forleden ikke garantere, at beløbet ikke bliver endnu højere.

ønsker at medlemmer tilknyttet minkerhvervet skal ud af erstatningskommissionerne

Både SF og De Radikale - der er med i aftalen om erstatning til minkerhvervet - ønsker at medlemmer tilknyttet minkerhvervet skal ud af erstatningskommissionerne. SF ønsker også de medlemmer, der er indstillet af Landbrug og Fødevarer ud af kommissionerne.

Under et nyligt samråd og en opfølgende politisk forhandling har Jacob Jensen erklæret sig parat til at se på sammensætningen af kommissionerne.

Han har konkret foreslået, at der højst må sidde et medlem i hver kommission, der er knyttet til minkerhvervet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Svindle, ja det kan minkfolket finde ud af...
og hvordan f..... kan man have minkfolk siddende i det besluttende organ ang erstatning - de er INHABILE...

Helt enig. Vi hører så ofte om krænkede retsfølelser. Tæller det intet, at min i dette tilfæde er dybt krænket? Og min tillid, som ellers siges at være så vigtig for DK, nu er borte med blæsten, for hvem har sammensat kommissionen?

Godt spørgsmål . Den erstatning skal revurderes og alle der har mindste berøring til inhabilitet skal ud af den kommission. Og man kan altså ikke stille krav om en hypotetisk situation og forvente erstatning på det grundlag. Det må stoppes nu. Erstatning Jamen med realisme ikke hypoteser.

Bjarne, igen har du fuldstændig ret.

Man kan se nu på det på den måde at minkavlerne har i årevis flået mink , udelukkende for pelsens skyld.
Nu har de så fået mulighed for at flå statskassen , udelukkende for at fylde lommerne.
Er "skruppelløs" for stærkt et ord ?

Man burde også se på DR's rolle i minksagen. Så sent som idag hører jeg igen, igen radioavisen om " den ulovlige beslutning". At DR så er ved at få kolde fødder er så en anden sag.

Det er mere nuanceret end som så, så nu tillader jeg mig at bringe , hvad jeg anser som fakta, på skærmen:

Den 8. november viste det sig, at beslutningen var taget uden lovhjemmel, for så vidt angik besætninger, der ikke lå i nærheden af smittet minkfarm, og myndighederne ændrede derefter påbuddet til minkavlerne til en opfordring til at aflive dyrene. Regeringen indgik 16. november en aftale med et folketingsflertal om hurtigst muligt at skaffe lovgrundlag for en tvungen aflivning af alle danske mink, og den 21. december 2020 blev en lov herom endeligt vedtaget. I alt godt 15 millioner mink blev aflivet i efteråret 2020. Heraf blev ca. 150.000 dyr eller 1 procent af den samlede aflivning, foretaget i dagene, hvor det ulovlige påbud var i kraft.

Dette er hugget fra Wikipedia.

Det her er da fuldstændig grotesk. Svindlere hjælper svindlere med at hente penge i statskassen - Dine og mine penge. De er dygtigere end Samray Shah. Er der nogen steder man kan demonstrere ? Evt. melde dem for økonomisk kriminalitet ?

Ja Vestre hytter sine !

Hvor længe varer det mon, før den første minkavler bliver tiltalt for bedrageri?

Staten skal åbenbart kompensere for dårligt minkfoder?

'Ja, vi havde planer om en betydelig udvidelse af produktionen' (frit efter oplysninger i pressen) - og det skal der naturligvis også kompenseres for.

MEN, en del af erstatningen må være for tabt (brutto) arbejdsfortjeneste - og den skal beskattes som indkomst!

Politikere rangerer lavt mht troværdighed - ikke underligt
.

Tak til Zetland og det journalister som graver i sådan en sag. Jakob Jensen må træde i karakter, eller miste al troværdighed

Helle, hvilken troværdighed?

Og så vil vi gerne have genudsendt Minkfarmens skjulte smitte.

30.000.000.000 kr. i erstatning til 1.250 minkavlere. Det er jo fuldstændig vanvittig. I dag kun man i DR radioavisen høre en talsmand for minkavlerne sige, at der lige før corona nedlukningen var store planer om store udvidelser af mink bestanden i Danmark, da markedet viste klart fremgang - Samtidig har der været dårlig økonomi i minkavlen i Danmark i en del år forinden, med bedrifter på randen af konkurs. Og så nu pludselig, som ved et mirakel, og udsigt til milliarder i uberettiget erstatning, skulle der så med et være stor fremgang forude for dansk mink produktion.

Ren og skær humbug med konstruerede argumenter til formålet.

Danmark skal følge en række andre EU lande og helt forbyde minkavl. En overflødig og umoralsk bedrift.

Det myldrer i disse tider med overdådige planer om øget minkavl og fantasimilliard store fortjenester hos bl.a. de fallerede minkavlere, selv om minkmarkedet faktuelt er aftagende og konkursboer normalt ikke er noget værd.
Således er de store modehuse forbi stadiet med mink, og det kinesiske marked stagnerede drastisk siden 2013.
https://www.information.dk/udland/2020/06/kopenhagen-fur-tjente-milliard...
Ligeledes hører vi så om dårligt foder, der da aldrig kan komme staten ved. Det er da ikke skatteydernes ansvar, hvorvidt en minkavler kan finde ud af at indkøbe ordentligt foder. Skal man vurderer dette forhold reelt er det vel snarere fremover et argument for nedsatte erstatninger, at avlernes evner til en ordentlig ledelse tydeligvis kan betvivles, og fremtidigt kan forventes at føre til øgede omkostninger og nedsat indtjening i bedrifterne.
Hele denne sag stinker af jammerlige undskyldninger for et stærkt korrumperet amokløb i de erstatninger, som minkavlerne åbenbart bevilger sig selv i statskassen.

Det er jo bedrageri. Håber det bliver straffet.

Hvis jeg som lønmodtager mister min indtægt, hvis min arbejdsplads lukker kan jeg få dagpenge i 2 år og ikke resten af mit liv, som de her minkavlere ser ud til at få. Dertil kommer at jeg som lønmodtager og medlem af en a-kasse betaler 70% selv sammen med alle andre a-kasse medlemmer.

Der ligger et målrettet lobbyarbejde bag de vanvittige erstatninger.Et lobbyarbejde, som vores repræsentanter, politikerne, åbenbart æder ukritisk.

Nøjagtig...2 års dagpenge, og så ellers kontanthjælp...
Minkavlerne skal ud på arbejdsmarkedet, og finde sig et andet job...ligesom dengang industrien blev nedlagt her i Danmark, og kostede hundredtusindvis deres job - der iblandt mig selv...som klarede at komme videre...

Sad Socildemokratiet ikke med magten, da aftalen om minkerstatningerne blev besluttet? Jo da.
Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance er skurkene i det erstatningscirkus vi ser nu...
Og alle lader som om erhvervet blev lukket "for ever". Nej, det var i realiteternes verden en midlertid lukning. Dyremishandlingen er igang igen.

Ved overenskomstforhandlinger sidder der stort set kun folk fra erhvervene!

Skal der fremover kun sidde habile folk der intet kendskab har til arbejdsforholdene, indtjening og fremtidsudsigterne for erhvervet!

Taburetter i folketinget og sæder i ministerbiler koster kassen!

Både i USA og nu også i lille Danmark!

Med skatteyder betalinger i stor stil, kan man nu redde sin egen politiske stilling og gode pension!

Politik er blevet et givtigt erhverv - langtidsholdbar - hvis blot man allierer sig med de rigtige!

Det har fagbevægelsen lært og erkendt for årtier siden!

Dansk beskæftigelse og lønninger klarer sig flot sammenlignet med vore naboer!

Minkavlere har haft dygtige spindoktorer, der hopper ud af det politiske landskab!

Alle får deres fede luns!

At nedlægge et erhverv koster kassen!

Især når der bliver så mange politiske deltagere!

Det levede sygeplejerskerne pludseligt godt af!

Sådan er livet!

Hvem der bliver de næste der scorer kassen er svært at vide!

Måske de værnepligtige?

Eller de der frivilligt melder sig til hæren og en luns af Mettes 200 milliarder!

Her troede vi at USA var et dollars-demokrati, der slog alle rekorder!

Krone-demokratiet står nu klart for de fleste!

C02 afgifterne afgør Danmarks næste folketingsvalg!

Det kommer til at koste kassen at nedlægge dansk landbrug!

Det lærte vi så på den hårde måde!

Tekstilbranchen udleder 10% af verdens co2!

Hvornår begynder Anne Vig at tale om det i Mogensen og Kristiansen!

Aldrig!

Det ville jo ramme damens tøjforbrug!

Således er verden så forunderligt skruet sammen!

Og alligevel?

Mælk, ost, youghurt, A-38, skyr, kernemælk hentes blot i køleskabet…..

Lidt endnu….

Tænk at skulle betale kæmpe erstatninger for noget der ikke er der mere???

For et tomt køleskab!

Erstattet med købevand som i Sydeuropa!

Det er tid for socialdemokrater at tænke sig gevaldigt godt om!

Skades pamperne i SF burde blinke rødt for enhver socialdemokrat!

Vi har SVM regeringen lidt endnu….

Regningen venter når der igen skal ryddes op efter SF vælgere…..

I disse dage sendes Valentins kort til alle minkavlerne…

SFere koster kassen….

Der er vel egentlig ikke noget mærkeligt ved, at politikerne finder det naturligt, at minkavlerne selv bestemmer hvor mange penge de skal have; det gør politikerne jo også selv!

SVINDEL og BEDRAG
Socialdemokratiet og Venstre m.fl. foretager sig INTET, men ACCEPTERER DET.
Albertis bedrageri er vand ved siden af dette nummer.
Folketinget må skamme sig.

Undrer mig over man kan få betaling for fiktive mink, da eventuelt forkert sammensat foder må være ydbyderens ansvar, så i min termologi lyder det noget søgt at få betaling for det. Forøvrigt lyder hele set oppet over minkkommisionen som forsøg på at finde alle de muligheder for at få erstatning noget søgt, måske forståeligt nok for dem hvis der er ta selv bord som sagen bliver fremlagt. Fødevareministeren må have røde ører på den måde han har håndteret sagen.

Hvis nogen har været i tvivl, må der nu være klar evidens for, at minkerhvervet har tiltrukket alle de værste elementer i landbrugsindustrien, alle de skruppelløse, alle svindlerne, alle de mest griske og mindst empatiske personager, man kan forestille sig.

Hvordan kan påståede planer om udvidelser komme i betragtning, hvis der ikke foreligger tilladelse? Bortset fra, at sådanne planer ville kræve, at man var både døv, blind og dum, da erhvervet var på vej mod afgrunden.

Hvis man havde flere mink end tilladt, bør det medføre en kæmpebøde - ikke en belønning.

Hvis nogen endnu ikke har læst Mathilde Walter Clark's bog Det Blinde Øje, vil jeg kraftigt anbefale at anskaffe bogen.

Tilbage står så spørgsmålet om, hvor råddent det så er i øvrige grene af landbruget. Det er der god grund til at tage fat på, synes jeg. Hvorfor skulle det her være enestående for minkproduktionen? Hvad med den øvrige dyreproduktionsindustri? Lad os få kigget dem i kortene også!

God weekend.