Annonce

Børsen-branden: DF’er slår ud efter Ane Halsboe - og sætter X i flammer

Dansk Folkepartis kulturordfører kaster sig over tidligere S-kulturminister: “En skam, at Ane Halsboe afviste 3D-scanning af vigtige historiske bygninger”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Børsen brænder - foto taget tirsdag eftermiddag
Dansk Folkepartis kulturordfører, Mikkel Bjørn, har tirsdag formiddag fundet sin og DF’s politiske vinkel på den voldsomme brand i den 400 år gamle Børsen-bygning i Slotsholmsgade tæt på Christiansborg.

“Børsen skal genopbygges. Det er afgørende dansk kulturarv. En skam, at Ane Halsboe afviste 3D-scanning af vigtige historiske bygninger, da DF foreslog det,” skriver Mikkel Bjørn på det sociale medie X kl. 10.18 tirsdag formiddag - omkring to timer efter at branden i den historiske Chr. IV-bygning midt i Københavns centrum brød ud med voldsom kraft.

Med sit opslag hentyder Mikkel Bjørn til, at nuværende beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), var kulturminister i den tidligere S-regering. Og dermed var det hende, der på regeringens vegne tog stilling til et forslag fra DF om at 3D-scanne samtlige historiske bygninger i Danmark.

“Skam dig”

Men Mikkel Bjørn får ikke ligefrem medløb på X.

Helt almindelige borgere finder det smagløst - som flere bemærker -, at Mikkel Bjørn med sit opslag forsøger at slå politisk plat på den tragiske brandkatastrofe.

‘Flint’ skriver i debattråden til Bjørns opslag:

Kan den ikke lige brænde ned inden du skal pege fingre

“Kan den ikke lige brænde ned inden du skal pege fingre?”

‘Oliver’ skriver:

“Straks bedriver du politik på en tragisk begivenhed. Skam dig.”

Rasmus Bohr noterer:

“Sløvt. Det tog næsten 3 timer, før Mikkel fandt nogle at sparke ud efter.”

Brian Ditlev skriver:

“Blot et godt råd; brug aldrig udtryk a la “god situationsfornemmelse” når du skal beskrive dig selv. Det vil nemlig ikke være sandt.”

“Kender du ikke til situationsfornemmelse”

‘JsprBhmpsn’ er heller ikke ligefrem tilhænger af Bjørns opslag på X:

“Du må ha det fedt med at pege fingre af nogen lige nu.”

Kelvin Mose Larsen er helt på linje. Han skriver:

Du skal fanme ikke udnytte en tragedie til at køre politik! Idiot. Kender du ikke til situationsfornemmelse?”

‘Vanitas’ er også forarget:

Så blev der kørt politisk plat på en historisk tragedie

“Nå. Så blev der kørt politisk plat på en historisk tragedie. Under 3 timer tog det …”

Vi slutter af med Lars Kihmsens kommentar til DF-kulturordførerens opslag:

“Idiot. Må du brække alle de fingre du peger af andre.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man kan mene, hvad man vil om hans timing, men det allerbedste ville nu have været, hvis forslaget om 3d-scanning slet ikke var blevet afvist ;-)

Det bedste vil være, hvis der i stedet bliver opført en stormoské. Hvis ikke Socialdemokratiet ønskede det, så ville man næppe masseimportere og massenaturalisere tilhængere af islam. Uanset hvad bliver det udfaldet, når vi er blevet fortyndet nok i antal i forhold til den nye befolkning senest om 40 år. Vi kan lige så godt bygge den nu, så de slipper for at rive den nye genopførte Børsen ned om 40 år for alligevel at opføre en stormoské med midler fra Saudi-Arabien, Qatar, Iran og Erdogan. Det mest bæredygtige, klimavenlige og mangfoldige vil være, at vi allerede nu opfører en stormoské på brandtomten med hjælp fra Det Muslimske Broderskab, medmindre at S har tænkt sig at stoppe med at masseimportere og massenaturalisere islamtilhængere?

Intet tyder på det. Der er ikke engang en uge til, at Kaare Dybvad Bek fremsætter endnu et af de halvårlige lovforslag om indfødsrets meddelelse (aprillovforslaget) til tusindvis af tilvandrede islamtilhængere, samtidig med, at danske kvinder ingen børn føder.

Demografi er skæbne og Kabulhavn må alligevel tilpasses den nye befolkning, hvis et flertal af vælgere og partier, kun med undtagelse af Dansk Folkeparti, fortsat ønsker mere islam og flere tilvandrede korantilhængere med dansk indfødsret. Det er håbløst at genopbygge Børsen, hvis man alligevel vil vedtage flere love om indfødsrets meddelelse til muslimer, som alligevel betragter branden som "Allahs vilje".

Det er jo på ingen måde nyt at DF angriber, til højre og venstre, som en gammel, halv-døv og forvirret gårdhund. Da den ikke rigtig har tænder tilbage, kan de fleste så heldigvis nøjes med at ryste på hovedet.

Branden var Allahs straf til kuffar for, at vi har krænket profeten, hvis du spørger omkring 20 procent af indbyggerne i Kabulhavn, som tror på, at alting er Allahs vilje. Kabulhavn er allerede næsten halvvejs til, at man demokratisk kan indføre, at Børsen skal rives ned til fordel for en stormoské.

DF har ingen skam i livet og slet ikke Mikkel Bjørn. Var han overhovedet valgt ind i Folketinget, da Ane H var kulturminister for tre eller fire år siden. DF slår politisk plat på det mindste lille støvkorn, det er så usmageligt at jeg mangler ord.

Men han ser da pæn ud i tøjet. Nærmest som netop hjemkommet fra "Badehotellet".

Mikkel Bjørn valgt til Folketing 1 november 22 for Nye borgerlige - meldte sig ind i DF 1 januar 23 - Det siger vel alt om hvad hans mission i dansk politik drejer sig om - ca 60.000 kr om måneden + ca 6.000 kr i skattefrit tillæg - 4 måneders sommerferie samt diverse udvalgsrejser og andet fryns -
Ikke så ringe for en 28 årig med læreruddanelsen som et alternativ forsørgelsesgrundlag -

Kære Nielsen
66.000 kroner er en hel normal løn i Danmark i 2024. Er det mange år siden, at du har været på arbejdsmarkedet?

Sgu da ikke for en skolelærer - bemærk de 6000 er skattefri -

Mikkel arbejder ikke som skolelærer, han er medlem af Folketinget. Ifølge din analogi skal advokaterne Preben Bang Henriksen og Jan E. Jørgensen have lønforhøjelse i Folketinget.

Peter Jensen -
Inden du farer ud med din automatreaktion i forsvar for DF -så prøv at læse mit indlæg igen - Hvad tror du at en alternativ forsørgelse betyder i tilfældet Mikkel Bjørns nuværende status ?
Iøvrigt - var det påfaldende få “ arbejdsdage “ han havde som nyvalgt til Folketing for NB ( 1/11 22 - 1/1 23 ) Inden han fandt det personligt opportunt at skifte til DF -

Jeg forsvarer, at advokater som Preben Bang Henriksen og Jan E. Jørgensen selvfølgelig ikke skal have advokatløn, når de sidder i Folketinget. Advokatløn får man, når man arbejder som advokat. Det samme gælder for skolelærere og andre.

Du har stadig eller vil ikke fatte pointen i mit indlæg - Så derfor -Roger over and out - herfra -

Ja selv en SOSU tjener da let 66.000 kr. om måneden. Det samme gælder lagerarbejder og butiksassistenter. 66.000 kr. er jo nærmest mindsteløn i Danmark. Og det kan vi udelukkende takke fine Det Fagligehus og det kristne Krifa for.

@Helle, spar nu lige på det usmagelige ikke?
Jeg mener at manden har en pointe, uanset parti farve!
Er der noget der er usmageligt, er det da den forandring der er sket i S de sidste par år!
Men nu har vi da syn for sagen, med hensyn til hvor S står i forhold til før.
For hvad er nu lige sloganet for S??
Vi har ingen kvaler, pensionisterne og de svageste betaler!!
Fy for h…… siger jeg bare!!

Så er det godt du kan stemme på nogle der er på dit niveau Julle.

ååå DF. mener at med en 3D- scanning ville Børsen ikke kunde brænde. ( tåbeligt )

Det der med en 3D scanning er ikke nødvendigvis noget der kunne hjælpe noget som helst, måske en hjælp til en autentisk genopbygning. For at forstå hvad, må man sætte sig lidt ind i hvad en 3D scanning egentlig er.
En industriel dokumentation for meget små tolerancer og ændring i komponenter i et produktionsflow. Det er oget hvor man måler 0,001 mm osv. For en genopførelse, vurdering af brandsikring vil en ganske alm. auto-cad tegning være rigeligt. Kan det så tages som bevis for at DF ikke aner hvad de taler om ? Gæt selv.

Stuerene bliver i……

Og hermed erklærer jeg folketingsvalgkampen for åbnet....

Kapitalismens højborg i Danmark er brændt ned. Det må være et tegn fra Gud om tiden er inde til at stoppe op og skifte til socialisme - Det eneste, som kan redde klima og miljø.

- Hvis den uregulerede liberale kapitalisme fest fortsætter er verden i afgrunden.

PS. Heldigvis er børsen privatejet. Så skal skatteyderne ikke til lommen for en genopbygning til milliarder. Mon ikke A. P. Møller fonden (den med operaen) og Lego Kirk spytter godt med milliarder til genopbygningen?

Det siges at Hitler startede Rigsdagsbranden for, at kunne give kommunisterne skylden, men jeg må indrømme, at dit indlæg får mig i tvivl.

Er der en/nogen, der har afbrudt brandalarm og sprinkleranlæg siden det her kan ske eller er ejerne stadig ligeglade med sikring.

Selvfølgelig er brandalarm og sprinkleranlæg slået fra når der pågår renoveringsarbejde, ellers ville det jo gå i gang der blev arbejdet med noget der frembringer røg.

Og hvad skrev Pia Olsen Dyhr i sin selfie med Børsen som baggrund?
(Jeg abonnerer ikke på nogen aviser, men noget skrev hun åbenbart)

Børsbygningen er bevet målt og vejet og genemfotograferet i forbindelse med dén renovering af bygningen, der var i fuld gang til og med i morges.
Så teoretisk set skulle det kunne lade sig gøre, selvom DF reklameatunt ikke gik igennem

Netop -
Man går jo ikke igang med en renovering af en fredet bygning uden at have det nødvendige grundlag at udføre renoveringen fra -

- ogstraks skal bygningnem 'selvfølgelig' genopføres.
Men som en kkulturmedarbejder på DR listigt spurgte om - i hvilken skikkelse? Børsen er jo blev renoveret og ombygget talrige gange på de firehundrede år, den har prydet og præget København.
Og måske kan huset genopføres - men bliver det ikke falsk hollandsk renaissance?
Så ødelagt som huset er, ser jeg hellere en genopbygning, ledet af en modig arkitekt, der kan respektere de 400 år og ikke mindst den uskadte del af huset, men som også kan bygge et hus hvor man kan sé at det er et moderne hus og ikke et forsøg på at kopiere Kette Fire og hans bygmestre.

Der er al mulig grund til at bebrejde Ane Halsboe, at hun ikke har fundet det nødvendigt, at gøre forarbejdet til en genopbygning mulig, men ligeså meget grund til at kritisere de politikere, som ikke har gidet, at lovgive om bevaringsværdige bygningers brandsikring.

Hvad er for eksempel Brian Mikkelsens rolle i branden; burde han - som ejer af Børsen - ikke have sikret sig, at den bygning han har fået lov til at eje, brandsikres som brandmyndighederne i årevis har anbefalet?

Nåh nej, han er jo en af vennerne, og derfor beskyttet!

jyllands-posten.dk/indland/ECE17024972/efter-notre-damebranden-raabte-danske-beredskaber-op-fem-aar-efter-er-der-ikke-sket-en-skid/?st=1

Hvis afbrænding af Børsen er Brian Mikkelsen's værste dag, så har han godt nok haft et nemt og sorgløst liv.

Arrh den er for billig. At man er stærk knyttet til sådan en bygning , hvor man har sin daglige gang er forståeligt. Jeg synes han klarede dagen i går flot. Vi har alle sorger og glæder og livet går op og ned, men han sagde også at efter hans familie, var han tæt knyttet til Børsen.
Jeg er ikke på Facebook. men kan godt læse nogle af de kommentarer der skrives f.eks om statsministeren fra folk. Det er jo rystende hvor modbydeligt der skrives. Hun får skyld for alt , som afsenderen et sur over. Det er vildt at læse, og håber virkelig at folk der udsættes for sådanne grovheder, unfair beskyldninger. Har et panser omkring sig.

En detalje af meget synlig art, er det kæmpestore portræt af Batman, der dominerer slotspladsen og adgangsvejene til ministerialbygninger og folketing. Det er næsten lige så ikonisk som portrættet af Mao på den Himmelske Fred's bygning i Kinas hovedstad, og en del større.
Er det gået upåagtet hen i den danske offentlighed, eller har der været modstandere mod denne reklameplakat?
Nu er denne plakat - på grund af branden - kommet til ekstra ære og værdighed, så måske Børsen kunne forhøje lejen og derved tjene lidt ekstra.

Mio N -
Det ironiske ved de kæmpereklame bannere der var ophængt på stilladserne - er reklamerne for Airtox Batman sikkerhedssko bar en meterhøj tekst med budskabet FEAR NOTHING - Den ulykkelige situation taget i betragtning -;-)

Nielsen! Tak for oplysningen. Jeg troede det var en reklame for en ny Batman-film. Ikke destomindre er grafikken vist meget nær på den amerikanske original. Måske sko-firmaet betaler licens for brug af mærket.

Børsen bør genopbygges som et klima museum, som viser kapitalismens ødelæggelser på Jorden for at synliggøre det store skader før det er for sent.

Så for bygningen endelig en vigtig betydning ud over at være de riges kulturhus.

Det er sandsynligvis ikke for sent at bremse vanviddet op. Endnu.

Hvis Jan Kjærsgaards opgave var at puste til ilden, i stedet for at slukke branden, ja, så må man i sandhed sige at det lykkedes!

For fuld udblæsning!

Der er altid noget brandbart der ligger og ulmer!

Når så bun(d)senbrænderen går hen over landet, ja, så står ilden rigtig i flammer!

Lang tid før Sankt Hans!

Stuerene det bliver I aldrig!

Der er glød i den gamle mesters ordvalg!

Hvad der er danske værdier blev luftet i fri luft!

"Vi har mistet et stykke kulturarv i dag. Det er dansk erhvervsliv, der har bygget Danmark op de sidste 400 år i den her bygning. Det er en kæmpe katastrofe," siger Brian Mikkelsen til en række medier foran Børsen.

"Det er nok den mest tragiske dag i mit liv. Det er vores samfundshistorie, der brænder."

"Jeg kan næsten ikke bære at tænke på det. Det er 400 års kulturarv, jeg står og kigger på, som har været med til at forme vores samfund. Da Christian 4. byggede den bygning derinde, ville han gøre det til Nordeuropas handelscentrum. Det er det blevet. Det har skabt det velfærdssamfund, som vi er i dag."

Fugl Fønix viser sig kun med 500 års mellemrum. Ifølge legenden har dens tårer helbredende kræfter, og mange drømmer om at få et glimt af den magiske fugl, før den brænder op i sin rede for på ny at genopstå af asken.

Verdens største vindmølle rejses i dag.

Onsdag eftermiddag hejses nacellen op på tårnet af den 170 millioner kroner dyre 15 MW vindmølle.

Det bliver 266 meter høj, når vingerne er sat fast.

Og det er ikke kun vindmøllen, der er verdens største. Det er vindmøllelauget, der står bag også, når man taler om det største 'rene’ laugsprojekt 100 procent etableret og ejet af lokale andelshavere.

2800 borgere i Lemvig Kommune har tilsammen købt 70.490 anpartsbeviser, der hver især koster 2600 kroner.

Det svarer til, at hver femte borger over 18 år ejer en del af vindmøllen.

Her til morgen kører Københavnere forbi de sørgelige rester af et erhvervsimperium!

I flere år har jyderne dagligt flere gange kørt forbi de sørgelige rester af minkfarme, foderfabrikker, slagterier og mejerier, etc.

Breaking.

Danish Crowns kæmpestore afdeling med ansatte i Ringsted lukker.

Det bekræfter virksomheden i en pressemeddelelse.

Lukningen af Ringsted-afdelingen betyder altså, at knap 1200 stillinger nedlægges.

De oplyser i pressemeddelelsen, at de tager konsekvensen af to års udfordringer med produktionen af slagtegrise, hvor de derfor nu vil samle produktionen på flere anlæg.

“En skam, at Ane Halsboe afviste 3D-scanning af vigtige historiske bygninger”

Ane Halsboe-Jørgensen er dansk, socialdemokratisk Beskæftigelsesminister. Hun har tidligere været kultur- og kirkeminister og uddannelses- og forskningsminister i Regeringen Mette Frederiksen.

Nissen flytter med!

3-D-scanning af dansk erhvervsliv ville måske være en god ide?

Om lidt lukker og slukker dansk landbrug!

Kæmpe fugle rejses overalt og de spejler sig i kæmpe solcelleparker!

Fugl Føniks er et fabeldyr fra mytologien, hvor den er et symbol på genfødslen. Den forekommer også hos de gamle grækere, romere og ægyptere.

Nu mangler vi blot at københavnerne rejser deres fugl Føniks, som Brian Mikkelsen udtrykte det!

En ting er et minkerhverv at lukke
Noget andet Børsens saloner at slukke
Christian den Fjerde havde en iværksætterånd
der fra vest nu kræver dansken hånd ved hånd

Den stille vind reddede for en dag den halve Børsen, men med god vestenvind får hovedstaden ny energi!

I bedste Christian den Fjerde ånd!

De danske elselskaber må have det lidt ligesom de lykkeriddere, der tog til Klondike i Canada i slutningen af 1800-tallet og bankede deres spader ned i en åre af guld.
I 2022 er pengene i hvert fald strømmet ned i lommerne på dem hurtigere, end de danske politikere kunne nå at råbe energikrise.
For i et år, hvor mange danskere har fået elregninger på svimlende beløb, har de danske aktører i elmarkedet sat rekord med en fortjeneste på mere end 20 milliarder kroner på at producere og videresælge den el, der er havnet i de danske hjem og hos de danske virksomheder.
Det er forskellen mellem produktionsomkostningen og salgsprisen til forbrugere, viser en beregning foretaget af konsulentfirmaet Ea Energianalyse for DR Nyheder..

Med blot en af de 20 milliarder opbygges Børsen igen i fuld flor lige så hurtigt som det tager Ane HALSBOE at 3D- scanne dansk erhvervsliv!

Eventuelt hjulpet af skatteministeren!

Der er altid god hjælp i de københavnske saloner!