Annonce

Fagforeningsmand beskyldes for at have tætte relationer til Bandidos-toppen - nu taler han ud

Aftrådt faglig konsulent hos HK Service Hovedstaden Peter Moesgaard: “Jeg har ingen forenings-relationer til Bandidos”
Foto: Privat
Peter Moesgaard, Tidligere formand for 3F Dørmændenes Landsklub, tidligere ansat hos HK Service Hovedstadenand
Faglig konsulent hos HK Service Hovedstaden indtil for nylig, Peter Moesgaard, er i Ekstra Bladet omtalt som en person, der har “plejet særdeles tæt omgang med flere topfolk i Bandidos”.

Ekstra Bladet har som dokumentation blandt andet fremlagt et foto af et middagsselskab bestående af en gruppe mænd, der spiser sammen i restaurant Grøften i Tivoli. Det fremgår af fotoet, at selskabet ud over Peter Moesgaard også tæller blandt andet præsidenten for Bandidos i Europa, Michael Rosenvold, også kaldet ‘Kokken’.

Ved siden af Peter Moesgaard sidder bandidos-rockeren Peter ‘Pit’ Rosenberg, som sidste måned blev dømt som mellemmand og for medvirken til vold i en drabssag i Dragør.

"Jeg er ikke kriminel på nogen måde"

I et interview med Netavisen Pio giver Peter Moesgaard nu sin version af sagen:

Jeg har kendt Peter siden han var 17 år

“Jeg vil gerne slå fast: Jeg har ingen forenings-relationer til Bandidos. Jeg er heller ikke kriminel på nogen måde. Jeg kender derimod Peter (‘Pit’ Rosenberg, red.) fra ungdomsårene. Han og jeg var kollegaer på Park Café, hvor jeg var dørmand i sin tid. Dengang var Peter ikke medlem af Bandidos. Jeg har kendt Peter siden han var 17 år.”

“Jeg bliver ringet op af en journalist fra Ekstra Bladet, som spørger om jeg har været til julefrokost med Bandidos. Jeg siger: “Nej, det har jeg ikke”. Men han fastholder, at det har jeg. Så beder jeg ham sende et foto, der dokumenterer, det han siger. Så sender han mig et foto, der er fire-fem år gammelt, hvor jeg har siddet i Grøften og spist flæskesteg. Og hvor resten af selskabet skal være fra Bandidos."

Gammel kollega inviterer på en bid mad

“Op til billedet bliver taget møder jeg min gamle kammerat Peter udenfor. Han spørger om jeg vil med ind (på Grøften, red.) og have en bid mad. Jeg siger ja tak. Så det er altså ikke fordi, jeg har været til et eller andet møde i en forening, som jeg i øvrigt ikke er medlem af.”

Jeg har ikke løjet en pind

Hvorfor svarede du 'nej' til Ekstra Bladet, da de spurgte dig, om du havde været til julefrokost med Bandidos?

“Jeg troede Ekstra Bladet spurgte til en julefrokost i 2023. Derfor sagde jeg “nej”, da de spurgte mig. Det fik Ekstra Bladet så til, at jeg har løjet. “Rocker-løgn” skrev de. Jeg har ikke løjet en pind. Jeg bliver altså ikke Bandidos-rocker af at takke ja tak til en bid brød med en gammel kollega og ungdomsven.” 

Ligesom at have været soldat sammen

“Peter var oprindelig opvasker på Park Café på Østerbro. Så fik jeg ham oplært til at være dørmand. Og så arbejdede vi sammen i fire år som dørmænd. Når man har været dørmand sammen, så er det lidt ligesom at have været soldat sammen. Man får en stærk relation, fordi man har skullet passet hinandens ryg.”

“Jeg bliver dér på Grøften en times tid, og så siger vi tak for i dag. Og så går jeg hjem. Det var det. Jeg løber ikke fra billedet. Men mit gensyn med Peter i Grøften gør mig altså ikke til en del af Bandidos. Eller til en del af Bandidos’ foreningsliv.”

Der tegnes et forkert billede af mig

“Der tegnes et forkert billede af mig. Jeg taler gerne med alle. Men derfor bliver jeg jo ikke ligesom dem, jeg taler med. Jeg har en nær relation til en person, der har valgt at være rocker. Men jeg kender ham som privatperson, ikke som rockeren. Jeg har også en nær relation til en person, der har valgt at blive politibetjent, men det bliver jeg jo ikke politibetjent af.”

Stopper som formand for dørmændene

Peter Moesgaard har i årevis været formand for 3F Dørmændenes Landsklub. Men nu har Moesgaard meddelt 3F, at han ikke længere ønsker at fortsætte sit tillidshverv som formand for dørmændene:

Jeg skal rejse jorden rundt, sejle eller noget i den dur

“Jeg skulle alligevel trække mig. Dørmænd er typisk mellem 20 og 30 år gamle. Jeg er 60 år gammel. Så nu går jeg på pension. Jeg går ikke på grund af omtalen i Ekstra Bladet. Min pension fra HK blev aftalt allerede i januar. Jeg skal rejse jorden rundt, sejle eller noget i den dur. Derfor har jeg et stykke tid været i gang med at drosle ned.”

Du er kommuneformand for Socialdemokratiet i Hørsholm. Hvad med den tillidspost?

“Det har også været planen, at jeg skulle stoppe i mit tillidshverv som kommuneformand for Socialdemokratiet i Hørsholm. Ingen - hverken 3F, HK eller Socialdemokratiet - skal lide under dårlig omtale af min person. Planen er at jeg stopper ved førstkommende generalforsamling.”

Peter Moesgaard konkluderer over for Netavisen Pio:

“Jeg er ikke medlem af Bandidos, jeg har ikke kriminelle relationer, jeg har ren straffeattest - og jeg har aldrig nogensinde været straffet. Så jeg forstår ikke, hvorfor det skal gøres så kriminelt, at jeg har spist en ostemad med en gammel kammerat.”

Opdateret kl. 20.50

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Guderne skal vide, at jeg også gennem tiden har kendt mange med en blakket fortid eller såmænd også nutid. Nogle har været venner, andre måske nærmere bekendte, og der kan sagtens eksistere billeder af mig i deres selskab, som jeg ikke kender til, eller bare havde glemt.

Det betyder i mit tilfælde intet, da jeg ikke er en offentlig person, men ellers kunne noget lignende såmænd sagtens være sket for mig, som det skete for Peter Moesgaard - og jeg går her ud fra, at han fortæller det, som det er, uden at jeg i øvrigt kender ham personligt.

Hvis jeg får viden om at personer i min omgangskreds har en "blakket" fortid eller har begået kriminalitet, er de ikke længere en del af min omgangskreds. At være kriminel er noget man selv vælger og som man må stå til ansvar for.
Jeg forstår ikke den "persondyrkelse" af kriminelle rockere som foregår især blandt ungdommen med efterligning af deres tatoveringer og frisure, men dem om det, bare ikke i min omgangskreds.

EB er den mest hykleriske tryksag i kongeriget. Den har for ikke så længe siden haft Henrik "Kvajtrup" ansat som chefredaktør. Han var en straffet person. Lagt i lænke.

Det er godt at manden er færdig i Hk og 3F ! og den største grund må da være at han jo har haft virksomheder der stod uden overenskomster ! det skulle man måske trække mere frem i lyset !

Har manden varetaget sine medlemmers interesser? Det er det eneste relevante spørgsmål i denne sag. Hvem han omgås i sin fritid er ikke noget, der rager andre.