Annonce

FH-formand langer ud: “Uklædeligt”

Dansk Industri kritiserer seniorpensionen og sætter sindene i kog hos fagbevægelsen
Foto: Netavisen Pio/Emma Inge Hansen
Billedet er genereret med kunstig intelligens i programmet Midjourney
Lørdag fik Dansk Industri fagbevægelsen op i det røde felt.

I en pressemeddelelse kalder Dansk Industri (DI) på akut handling fra regeringen, da tal fra deres egen analyse viser, at seniorpensionen sætter arbejdsmarkedet, som i forvejen mangler hænder, under pres.

“Det er en ret vild udvikling, og det sætter både det private og offentlige arbejdsmarked under pres, for vi mangler i forvejen hænder, og den voldsomme tilgang til seniorpension gør det endnu værre,” siger Morten Høyer, der er politisk direktør i DI, ifølge en pressemeddelelse og fortsætter:

dermed koster ordningen langt flere medarbejdere, end det var meningen

“Forventningen var, at dem, der ville gå på seniorpension ville arbejde meget få timer, men flere af dem har faktisk et noget højere timetal, og dermed koster ordningen langt flere medarbejdere, end det var meningen.”

3F’s cheføkonom, Frederik I. Pedersen, kan ikke genkende Dansk Industris tal og skriver på det sociale medie X, at DI “virker langt væk fra skiven”.

“Helt på månen”

Cheføkonomen bakkes op af 3F’s formand, Henning Overgaard, som på X kalder DI’s kritik for et “utilstedeligt angreb” baseret på “tal, der er helt på månen”.

placeholder

 

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Morten Skov Christiansen, er enig i kritikken og understreger, at seniorpensionen er en håndsrækning til dem, der har tjent velfærdssamfundet flittigt og nu er slidt ned: 

Vil piske de sidste blodsdråber ud af væddeløbshesten

“Vil piske de sidste blodsdråber ud af væddeløbshesten,” siger Morten Skov Christiansen til DR.

Seniorpension

Seniorpensionen giver adgang til at forlade arbejdsmarkedet op til seks år før pensionsalderen for personer, der har nedsat arbejdsevne og som har haft langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet.

SVM-regeringen fredede sidste år de fire fratrædelsesordninger, der giver adgang til at forlade arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Fredningen skete i kølvandet på arbejderbevægelsens vrede, da regeringen i efteråret 2023 forsøgte at afskaffe seniorpensionen.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu har man lige udvidet værnepligten fra 4 til 11 måneder samtidig med at den nu også gælder for kvinder. Yderlig har man øget antal værnepligtige til 5 tusinde soldater. Her hørte man ikke noget fra industrien om at det betød at der var mindre arbejdskraft til rådighed, endda af dem som helbredsmæssigt er helt på toppen. Man må jo forstå at uddannelse til krig og ødelæggelse går frem for civil produktion. Hvor er den "fredselskende" kirke hænde i denne sag, svaret blæser i vinden. Præsterne står klar til at velsigne soldater og våben inden de går i krig og er klat til at modtage dem som kommer hjem i "ligposer" med bøn og frelse.

1. Arbejdsgivere har i en del år kunnet fravælge voksne, modne ansøgere (overskud af arbejdskraft, udbud/efterspørgsel)
2. Voksne, modne ansøgere har ikke kunnet finde jobs og har søgt andre veje
3. Arbejdsgivere tror, at voksne, modne ansøgere vil gå på pension så tidligt som muligt
4. Arbejdsgivere ansætter derfor ikke (så mange) voksne modne mennesker
5. Voksne, modne ansøgere søger job efter job efter job i to år (en del forgæves, og en stor del ghostes af arbejdsgivere)
6. Voksne, modne ansøgere opgiver at finde job og søger andre veje; selvstændig, leve af opsparing, pension hvis muligt
7. Arbejdsgiver kan nu sige, at (for mange) voksne, modne forlader arbejdsmarkedet for tidligt - og anråber regeringen om hjælp
Tilbage til
4. og REPEAT

Seniorpension gives ikke uden accept fra en læge...
DI vil piske ælldre ikke arbejdsduelige til det sidste...
Usmageligt...