Annonce

Auken smed muslim ud efter manglende håndtryk - skaber debat på sociale medier

Et møde på socialdemokratisk politikers kontor har affødt uenighed
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Ida Auken (S), tidl. miljøminister
Et møde på medlem af Folketinget, Ida Aukens (S), kontor endte ganske anderledes end forventet.

En af de fremmødte ville ikke give hånd til Ida Auken, fordi han var muslim.

Nogle muslimer vil ikke give hånd til det modsatte køn og vil i stedet benytte en alternativ hilsen, hvor man ikke rører fysisk ved hinanden.

Det fik Auken til at smide ham ud, hvilket har vakt røre på særligt det sociale medie X.

Ubehageligt at stå med hånden fremme

“Det er meget ubehageligt at stå med hånden fremme og byde et andet menneske velkommen på sit kontor og så blive afvist, fordi man er kvinde,” skriver Ida Auken på X.

placeholder

Hun tilføjer, at der for hende går en grænse ved ligebehandling af mænd og kvinder.

Blandt andre journalist Paula Larrain er dog kritisk overfor Auken.

“Ida Auken bryder sig ikke om den andens religion og kultur og vælger at hævde sin egen fra sin herskerposition. Det er også bare uforskammet og egoistisk. Hun burde være bedre opdraget,” skriver Paula Larrain på X.

Aukens opslag har over 200 kommentarer, hvor der delte meninger om hendes handlinger.

Der er dog mange, som giver udtryk for at have forståelse for Ida Aukens handlinger.

Blandt andre folketingsmedlem, Carl Valentin (SF), som skriver: 

“Fuldt forståeligt, Ida. Har faktisk svært ved at se, hvordan man som feminist kan mene andet.”

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Smed hun ham ud af Danmark eller får han stadig lov til at bo i vores land af S?

Ida Auken har tydeligvis følt sig ringeagtet, og den situation har hun ikke håndteret særligt voksent. Havde hun haft en smule realitetssans, havde hun kunnet forudse den detalje, evt søgt rådgivning og i al fald planlægge en mere passende reaktion end at smide folk ud. Hun ved formentlig på forhånd, hvem der kommer til møde.

Her til lands giver vi hånd, når vi siger goddag og farvel. Og vi ser hinanden i øjnene samtidigt! Et håndtryk må hverken være for løst eller for hårdt, men lige tilpas afstemt. Man møder folk med åben pande og et fast håndtryk.
Det er en del af vores danske - nutidige - kultur.

Andre nationer har andre religiøse overbevisninger og normer for god opførsel, men når man opholder sig her i landet, kan man ikke påberåbe sig uvidenhed om vores hilse-normer og bør af høflighed følge disse normer. Så langt må jeg give Auken ret.

Når det er sagt, fik vi under corona lynhurtigt ændret disse normer. Også til et punkt, hvor vi efterfølgende skulle vænne os lidt til at give hånd igen? Og måske skulle vi overvinde os selv en tid, for hvor havde den hånd lige været? Noget vi aldrig tidligere have skænket en tanke.

At hilse med hånden på hjertet og et let buk er da en smuk og respektfuld hilsen, men hindrer ikke et efterfølgende håndtryk, da det altså er Danmark, vi opholder os i.

Jeg kunne godt forestille mig, at det er vores hilse-normer, der kommer til at vige pladsen, efterhånden som pandemierne vil ramme oftere og oftere. Så kan det godt være, at håndtryk vil føles for klamt, hvis man ikke lige har en håndvask i nærheden.

Den pågældende person ville godt give hånd til mænd, men ikke til kvinder, så for ligestillingens skyld var der ikke anden udvej for Ida Auken en vise den islamtro person ud af kontoret, hvad ellers? skulle hun stå model over for en person som ikke går ind for ligestilling. Jeg er ikke fan af Ida Auken, men her gjorde hun det rigtige, hvis man vil nyde godt af at bo i Danmark må man følge normerne eller flytte til et muslimsk land som f.eks. Iran eller Saudi Arabien hvor de dyrker den "kvindefjendskhed" som personen udviste over for Ida Auken.

Islamtilhængere skal ikke smides ud af et kontor, men ud af Danmark. Det er fuldstændig sindssygt, at S tillader tilhængere af islam at bosætte sig i vores land!

Der er intet at respektere ved den mand, han ved godt, hvad han gør, og hans ærinde har tydeligt været at normalisere islamisternes reaktionære og bagstræberiske omgangsformer og tabuer. Det skal naturligvis bare afvises, vi har for længst lagt den møre middelalder bag os.

Det må siges at være et STORT skridt i den rigtige retning af et tidligere radikalt folketingsmedlem

Her i landet giver vi hånd...

Paula Larrain finder alt dansk mere og mere afskyeligt, Ida Auken er ikke hendes eneste hadeobjekt, der må være en million danskere der har trådt hende over tæerne.

Desværre efterlever Paula Larrain et gammelt motto:
KVINDE ER KVINDE VÆRST.
Hun markerer med sit udsagn at hun ønsker kvinderettigheder hen hvor peberet gror: Langt fra DK

Desværre efterlever Paula Larrain et gammelt motto:
KVINDE ER KVINDE VÆRST.
Hun markerer med sit udsagn at hun ønsker kvinderettigheder hen hvor peberet gror: Langt fra DK

Det er da helt ok. Her i landet hilser vi i respekt på hinanden med håndtryk. Bum

Forslag:
Mænd som ikke ønsker at trykke en kvindes hånd af religiøse årsager bør bære et særligt kendetegn derpå.
Fx tror jeg at danske mænd godt ved at kvinder med burka/abaya og tørklæde ikke alle vil trykke hånd med dem heller.
Så muslimske mænd som ikke ønsker kvinders håndtryk, skal begynde at gå med tørklæde også. Det kunne løse en del misforståelser, for så er kvinderne advaret.
Det føles som en lussing at andre ikke tager imod din fremstrakte hånd i en dansk kontekst.