Jakob Ellemann raser: Statsministeren bærer ansvaret

Blå blok reagerer på fødevareminister Mogens Jensens afgang med vrede
Blå blok - anført af Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen - reagerer med vrede på fødevareminister Mogens Jensens afgang som minister.

"Det er statsministeren, som har ansvaret for den ulovlige ordre. Hun traf beslutningen, og hun greb ikke ind og stoppede det, da hun blev opmærksom på, at det var ulovligt. Sagen stopper derfor ikke med Mogens Jensens afgang. Behov for en undersøgelseskommission," raser Jakob Ellemann-Jensen på Twitter.

placeholder

 

Jakob Ellemann-Jensen, siger til Ritzau ifølge Jyllands-Posten, at Mogens Jensen er "ofret:

"Nu er Mogens Jensen (S) den, der er blevet ofret. Sådan er politik nogen gange. Men dette her er starten. For forløbet skal undersøges til bunds, så vi kan finde ud af, hvad statsministerens ansvar er."

Pape: Fuld fart på regeringens spin-maskine

Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, reagerer stort set enslydende.

På Twitter understreger Pape Poulsen således, at det er statsministeren, der traf beslutningen (om aflivningen af samtlige mink i Danmark, red.). “Hun bærer ansvaret,” føjer Søren Pape Poulsen til:

Det var statsministeren, som traf beslutningen. Hun bærer ansvaret

“Hvor har vi set det mange gange før: Fuld fart på regeringens spin-maskine, og så krydses der fingre for, at alle tror på, ministeren er alene om ansvaret. Det er Mogens Jensen selvfølgelig ikke. Det var statsministeren, som traf beslutningen. Hun bærer ansvaret!

placeholder

 

Over for flere medier understreger Søren Pape Poulsen, at "det er statsministeren, der sidder for bordenden. Hun bærer ansvaret".

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er helt på samme linje.

På Twitter skriver han, at “mette Frederiksen må tage sit ansvar”:

“Mogens Jensen trækker sig. En logisk beslutning! Men Mogens Jensen skal ikke tage hele skraldet for en beslutning, der reelt er truffet iStatsministeriet. SåMette Frederiksen må tage sit ansvar! En undersøgelseskommission af denne skandale er stadig nødvendig.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Som de hyler op de tre blå partiledere, lad den råbe. De havde aldrig klaret denne krise på niveau med Frederiksen. Ellemann den vendekåbe, er ved at knække over i arrogance, og Pape viser sider, som absolut ikke er smigrende for ham. Hvis det kom valg ville de røde vinde igen, og hvad skal det til i en coronatid, og det koster penge. Samråd koster.
Støttepartierne bakker op om statsministeren, og de vil have ryddet op, men ikke en undersøgelses kommission.
Det bliver advokat undersøgelse. Der er andre vigtige ting, end blå fnidder.

At Ellemann raser er rent skuespil for folket. Inderst inde er han totalt ligeglad med lovbruddet. Det eneste det gælder om er at profilere sig som handlekraftig. Han er en skabekrukke, intet andet.

Tror det er godt for vores sundhedsstatus, at mink snart er fortid i DK. Tænk blot på alle de smittede i selve pelsbranchen. Hvor er de smittet!?
Det kunne være ganske morsomt, at se resultatet af et folketingsvalg her før jul. Men det kommer næppe. På grund af corona. Og de radikale...

Et valg ville give de røde partier flertallet igen. LA ville ryge ud sammen med de frie grønne og Alternativet. Venstre ville få max 18% K nok 10 %, hvis ikke Pape dummer sig mere med alt sit brok. DF og NB 5 % max hver, så jeg ville ikke ønske valg, hvis jeg var dem.
Tror Mette F nok skal få ro på og styr på tingene igen, men har sikkert også lært at selv en fast hånd på roret, gør klogt i at åbne op for andre., især sine støttepartier, det fortjener de.

Helle og der kommer to torsdage i næste uge;-)

Mette Frederiksen nedtur er kun lige begyndt!

Ingen politikere kan skide på grundloven, uden det få konsekvenser!

Lad os nu få det valg i er så sikre på at vinde!

Måske du skulle prøve at læse andre aviser end den partipolitiske Pio;-)

Vi har i en periode set 10 nye smittede minkfarme om dagen, senest en i Hedensted mellem Vejle og Horsens. og nu er der stigende smittetal i befolkningen netop i dette område. Vi ved fra Nordjylland, at en stor procentdel af de smittede her er det med en variant, der kommer fra mink.
Det må vel efterhånden stå klart, at det er en illusion at tro, at nogen ansvarlig politiker kunne komme til noget andet resultat, end at minken omgående skal slås ned.
Når man hører det borgerlige raseri over, at minken ulovligt er slået ned, og har skabt kaos for minkavlerne, er det jo ikke, som det hævdes, handlingen og dens følgevirkninger, der kan være bevæggrunden. Minken skulle under alle omstændigheder fjernes. Tilbage er der kun det formelle, at regeringen har klumret i beslutningsprocessen uden at det i øvrigt ændrer noget i substansen; det der i dag med fødevareministerens afgang er draget en konsekvens af.
Da minken nu er væk, må opmærksomheden derfor rettes mod oppositionens absurde teater. Her søger man naturligvis med oppulent hykleri at score point fra den udørk, man har befundet sig i siden valget.
Dertil søger man at oppumpe beløbet for erstatningen til minkavlerne til en veritabel overpris hentet hos skatteyderne, ved at blande de to forhold sammen, selvom situationen for minkavlerne formentlig er helt uafhængig af lovbruddet.
Jeg synes, at man hos minkavlere og visse partier i folketinget skulle passe lidt på med at overspille forargelsen i en grad, så folkestemningen vender sig imod en upassende udnyttelse af situationen, og dermed minkavlernes interesser i en ordentlig ordning.
I tilgift er der vægtige samfundsmæssige grunde til at styrke moralen omkring Corona bekæmpelsen frem for at undergrave den. Den del har hidtil kørt eksemplarisk, men det bygger på tillid til myndighedernes anbefalinger i stedet for undergravende amerikansk valgkamp

Men grundloven skal vel overholdes?

Mette Frederiksen bør tage og gå af!
Aldrig har Danmark oplevet så magtliderlig statsminister!

Paragraffen i grundloven ser således ud.
§ 73
Stk. 1.
Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning.

Grundloven åbner således for ekspropriation på baggrund af vedtaget lov, hvilket forekommer i mange sammenhænge.
Den vedtagne lov på dette område er epidemiloven, og teknisk set er det begrænsningerne i denne lov man ikke overholder, når man slagter raske mink uden for den vedtagne km. grænse. Man kan sige, at uanset hvilken handling, der foretages uden grundlag i en lov, er det en overtrædelse af grundloven, hvilket gør betegnelsen grundlovsbrud til en massebetegnelse, der kan hæftes på et hvilket som helst lovbrud.
I situationen må det i motivanalysen være det afgørende, om regeringen vinder på en bevidst magtliderligt motiveret lovstridig handling, eller der er sket en tåbelig fejl i hastværket.
Så hvad skulle regeringen opnå ved at handle lovstridigt, når et flertal inden sagen opstod formentlig var klar til at give den fornødne lovændring?
For mig at se ville en sådan handlemåde være udtryk for topmålt idioti. Enhver trænet politiker er da klar over, at lige netop det stedfundne forløb nærmest er en redningskrans til en skrantende opposition og et kæmpe prestigetab for regeringen. Derfor har jeg svært ved at tolke situationen anderledes, end at der er tale om en kapitalbrøler i sagsbehandlingen.

Lad nu magten komme over i den anden side af salen. Jeg er træt MF's overformynderi, træt af mundbind og diverse andre urimelige restriktioner (f.eks. i Nordjylland), træt af at vi bliver behandlet som en flok får og træt af at blive talt ned til!!
Desuden lov er lov og lov skal holdes, gælder også for ministre, uvidenhed fritager ikke for ansvar!!

Jamen så dropper vi alt forsigtighed, og lader naturen og smitten få frit løb. Vi får vores frihed igen, og dem der overlever bliver sikkert glade, selv om de har mistet en hel del venner og familie. Du har da rigtigt set lyset. Af høflighed skal jeg undlade at skrive, hvad jeg mener om mennesker som dig.

Hans kunne du ikke komme med dokumentation på at nogle af de borgerlige partier ville dette?

Hvorfor er i Socialdemokrater så patetiske?

Jeg gentager det lige!!
Lad nu magten komme over i den anden side af salen. Jeg er træt MF's overformynderi, træt af mundbind og diverse andre urimelige restriktioner (f.eks. i Nordjylland), træt af at vi bliver behandlet som en flok får og træt af at blive talt ned til!!
Desuden lov er lov og lov skal holdes, gælder også for ministre, uvidenhed fritager ikke for ansvar!!

HVis vi ikke vil behandles som får, så skal vi måske holde op med at bræge.

Iflg. Steen Børsting ekspert i forvaltningsret er der ikke tale om et grundlovsbrud, så ville mange ting være et grundlovsbrud. Principielt kan man måske sige det, men nej.Jeg anbefaler man lytter til P1 morgen kl. 7 , hvor Børsting giver sin vurdering, han mener ej heller at en kommission undersøgelse p.t. er nødvendig, men en uvildig undersøgelse, advokat undersøgelse , det er et politisk valg.
Embedsværket har svigtet, ministerene er ikke informeret. Det er kritisabelt, så ryddes op skal der.

Det kom også frem, at hele seks ministre i regeringens coronaudvalg allerede 1. oktober havde en sag på bordet med et bilag, hvor det klart og tydeligt stod, at det ville være ulovligt at kræve raske mink uden for smittezonerne aflivet, som det siden blev tilfældet.

Det drejer sig om sundhedsminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup, finansminister Nicolai Wammen, erhvervsminister Simon Kollerup, udenrigsminister Jeppe Kofod og kulturminister Joy Mogensen.

Helle af med sølvpapirshatten;-)

Til Jens p.Jeg har nu oplevet 2 statsminister der var så magt begærlig,Anders fogh Rasmunsen bestemte alt uden om folketinget godt hjulpet af tulle bare han fik lidt på de fremmede så gik han mrd til at sende vores ungdom i en ulovlig krig pga.løgn de skulle være stillet for en krigs kommision i Haag.Hjorten som svindlede som beskæftigelse minister,Inger støjberg som brød loven Så var der lars lykke,som klæbede sig til taburetten,han tror stadig han er statsminister,hvor for tror Jens at vi allesammen er Socialdemokrater fordi vi syntes Mette er bedst til at lede landet.

Til Jens p.Jeg har nu oplevet 2 statsminister der var så magt begærlig,Anders fogh Rasmunsen bestemte alt uden om folketinget godt hjulpet af tulle

Ulla dine udsagn giver absolut ingen mening;-)

Kan du tælle til 90?

Mette Frederiksen er en katastrofe for Danmark og danskerne!
Mette Frederiksen burde gå af, istedet for at klamre sig til taburetten!

Hvor mange er det nu lige der er døde i Danmark
og hvor mange er det nu lige der er døde i hele verden

og så snakker man fnider fnader

Et minut stilhed for alle de døde i hele verden på grund af corona-pandami

Typisk dansk politik, de burde skamme sig

OPPOSITIONSTYRANI intet andet. En magtsyg opposition, der ihærdigt forsøger sig med at sætte splid i folket, og hamre kiler igennem regeringen i håb om at få magten tilbage. STØT OP OM METTE FREDERIKSEN OG REGERINGEN. Saml jer hver og en. Denne regering har handlet promte og til folkets bedste.

Jeg gentager det lige en gang til.
Lad nu magten komme over i den anden side af salen. Jeg er træt MF's overformynderi, træt af mundbind og diverse andre urimelige restriktioner (f.eks. i Nordjylland), træt af at vi bliver behandlet som en flok får og træt af at blive talt ned til!!
Desuden lov er lov og lov skal holdes, gælder også for ministre, uvidenhed fritager ikke for ansvar!!

Venstre er et parti der har taget (mink) vendekåben helt op om ørene! De har glemt 2018 hvor udbytteskatteskandalen rekordstor gæld til det offentlige, storstilet eftergivelse af skattegæld m.m.
Med Karsten Lauritzen som skatteminister, som har kostet danskerne over 12,7 milliarder!

Nu hvor de liberale har så travlt med at fordømme, så undre det mig lidt at de ikke fra regeringens side bare har ladet de smittede besætninger lade livet, det havde været lovligt... Hvilket de liberale helst ikke vil ind på. Med den smitte spredning der er i det sadistiske erhverv ville de alligevel være slået ned inden for kort tid.
Gad vide hvad undskyldning de så havde haft fra blå blok...

Det grænser op til desperation fra blå blok. Det er sørgeligt

Annonce