Tårevædet Mette Frederiksen undskylder for minkskandale

En synligt følelsesmæssigt påvirket Mette Frederiksen undskyldte endnu en gang for sagen om aflivning af mink.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S) giver nu en direkte undskyldning efter skandalesagen om aflivning af landets mink.

"Jeg synes, at der er grund til at undskylde for det her forløb. Jeg har ikke nogen problemer med at undskylde for det her forløb, for der er begået fejl," siger hun.

Statsministeren var torsdag på besøg på en minkfarm i Jordrup udenfor Kolding. Her mødte hun en familie, der har måttet aflive alle deres mink.

"Det har været følelsesladet," siger Mette Frederiksen med tårer i øjnene og en knækket stemme til den fremmødte journalister.

"På grund af de fejl, der er begået, og den uro, der har været, har det også været et ekstremt hårdt forløb for familierne og for minkavlerne, som - ud over at skulle håndtere aflivning af deres dyr - også har skullet se på et rodet forløb," siger hun og lover, at minkejerne nok skal få kompensation for deres tab.

Mette Frederiksen fastholder dog, at det, på grund af de sundhedsmæssige risici, var nødvendigt at slå minkene ihjel.

Sagen om den ulovlige aflivning af landets mink kostede i sidste uge Mogens Jensen (S) sin post som fødevareminister, og et flertal i Folketinget kræver forløbet kulegravet med forskellige former for undersøgelser.

placeholder

Jarlov: Det er din skyld

De konservatives Rasmus Jarlov giver dog ikke meget for Mette Frederiksens undskyldning.

"En grådkvalt Mette Frederiksen siger, det er ikke er avlernes skyld, at de har fået ødelagt deres livsværk.

Korrekt. Det er din skyld. Det skyldes, at du blæste på Grundlovens beslutningsproces, som ellers havde givet tid til at finde løsninger til at bevare raske avlsdyr," skriver han på Twitter.

placeholder

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hun kunne passende tage at trække sig, så længe regeringen forsøger at bruge jura til at frikende statsministeren for ansvar, er der jo ingen der tager skrige skinken seriøst!

Skrigeskinken? Er det Vermund eller Støjberg du taler om? 😂

Fuldstændig rigtigt; desværre lider den danske befolkning ofte af kollektivt hukommelsessvigt! Når der er valg. Næste gang primadonnaen grådkvalt udtaler; at hun jo gør alt dette fordi hun er børnenes statsminister, ikke befolkningen generelt, men børnenes! og hun kan se angsten i deres ansigter, for klimaet og i øvrigt alt hvad de voksne mennesker gør for at dræbe deres fremtid, de voksne som skal betale for Stalinistens enorme pengeforbrug.

@ Jens Peder Nielsen- folkesundhed før mink? MF og co tog den tunge og rigtige beslutning dit parti ikke vil have gjort. Blå blok tænker penge før folkesundhed.

Derfor den nu og her beslutning trods lov eller mangel derpå. Straffelovens § 14- nødret. Læs den.

En særlig mutation i coronavirus, cluster 5, spredte sig i efteråret 2020 til mennesker fra mink i Nordjylland.

Sundhedsmyndighederne frygtede, at det kunne forringe effekten af de vacciner, som der arbejdes på at udvikle i kampen mod coronavirus.

Derfor besluttede regeringen, at samtlige 17 millioner danske mink skulle aflives. En beslutning, der i første omgang blev truffet uden hjemmel i loven, og siden har kostet fødevareminister Mogens Jensen jobbet.

Mit parti Erik??

Og rigtige beslutning at bryde grundloven?

Sundhedsmyndighederne anbefalede jo ikke en total nedslagtning!

Og de har stadigvæk ikke lovgrundlaget på plads, men Socialdemokraterne er selvfølgelig ligeglad med lovgivningen!

De vægtede din sundhed højere idiot

Michael min sundhed er fin, idiot!

Klassisk Metteist!

"Sundhedsmyndighederne anbefalede jo ikke en total nedslagtning" måske, måske ikke. Vi får nok se. Men et er sikkert, sundhedsmyndighederne skulle jo heller ikke tage det store og alvorlige ansvar, hvis en mutation slab løs, ikke blot i dk, men den øvrige del af europa mfl.. Den meget alvorlige store beslutning blev heldigvis truffet af en kompetent leder. Min sundhed, din sundhed, alles sundhed kommer før juridiske kampe om regler. Læs straffelovens § 14 og sammenhold det med sundhedsmyndighedernes alvorlige redegørelse om virus mutation. Det er ganske alvorlig læsning.

Er der nogen der tager den blåøjede og tåbelige Jens Peder alvorlig ? Han aner åbenbart ikke, at det netop er jura der afgør, om man er skyldig eller ej. Hverken mere eller mindre.

Hans lille ven, mærkeligt at Mette Frederiksen er så bange for en kommissionens undersøgelse;-)

I Metteister er sgu lidt patetiske!

Så er den tåbelige Thomas på banen igen, og som sædvanlig ude af trit med virkeligheden...
Jeg har sagt det før, og siger det igen...
Du skal være glad for at der ikke findes en lov mod dumhed !!!

Henrik hvem er Thomas?
Er det stemmerne i dit hoved?

Man behøver ikke at være professor udi grammatik for at gennemskue dig uanset hvor mange navne du bruger, jeg bruger dit tidligere så brugte navn fordi det er så let at sætte ordet TUMBE foran !!!

Henrik du er jo helt væk;-)

Klassisk Metteist, konspirationsteoretier og tomme beskyldninger!

Nåede de at aflivbe alle minkene? Uanset om dette er tilfældet synes jeg, at man skulle forbyde hele erhvervet. Dyrplageri er forbudt i Danmark, så hvorfor tillader man at holde mink i små bure?

Oppositionen er bedøvende ligeglade med mink, ligesom de er bedøvende ligeglade med Grundloven, den tager de kun frem, hvis de øjner en chanc for at score lidt billige politisk point.

Venstres folketingsgruppe er den afgrænsede socialgruppe i Danmark, som har den største kriminalitetsrate af alle, og Konservative er med på ulovlighederne - da Hjorten gentagne gange og helt bevidst brød loven, holdt de hånden under ham og hans ulovligheder. I modsætning til Hjorten har MF begået en fejl. Så at de agerer forargede nu er rent politisk spil fra en opposition i dyb krise.

Fuldstændig enig

Regeringen har i sin iver fejlet stort. Men jeg får mareridt ved tanken om at vi havde en borgerlig som statsminister.
Mink ved vi i dag er for risikable at farme. Sådan er det.
Og mange gode folk har mistet arbejde og virksomheder og flere vil. Minkfarmere er blot en branche mere. Trist og ja de mister penge. Sådan er nu det.

Vi har en statsminister der tager ansvar, tør at undskylde for de fejl hun og hendes regering har begået, det er stort.
Det ville være lige så stort af blå blok stoppede deres misundelse og sagde at alle partier har fejlet i denne sag, vi retter op på fejlene, og kommer videre !!!
Det sker bare ikke, kujonerne råber vel vidende at hvis de kunne få held til at få statsministeren til at gå, så ville hun udskrive valg og både Venstre og DF ville blive hældt grundigt ned af brættet... Derfor var det ikke en fejl at Venstre ikke stemte for et forslag mod regeringen, uanset hvad skvattet Troels Lund Poulsen siger !!!
Rønnebærrene er sure !!!

For alle der er "tændt på mink",er der vel kun at sige...rejs til Kina og dyrk jeres lyst.
SYGE mink hører ikke hjemme i Danmark.

Ika er du lidt fascistisk i din tankegang?

Thomas igen med ideen om at hans parti det fascistiske venstre eller er det mon fascistiske folkeparti... Det er underligt at man i blå blok man kalder sig folkeparti uden at være det, de folkelige partier vi har i Danmark, behøver ikke at skilte med det... Heldigvis har INGEN i BLÅ BLOK noget at skulle ha' sagt, nu husker jeg at gøre det rigtige FARVEL THOMAS !!!

Henrik er du venstremand?
Eller SF?

Har ingen i blå blok noget at skulle have at sige?

Henrik er du bare en sølle fascist som ikke kan magte andres holdninger?

Du er virkelig en klassisk Metteist!

Jeg mener ikke at jeg har givet dig lov til at være på fornavn med mig!!!
INGEN i BLÅ BLOK har noget at skulle ha' sagt, NB lavede et stunt, Konservative gik med, DF gik med, LA gik med, Tror du selv på at de kommer til ved bordet mere inden næste valg om knap 3 år... de har meldt sig definitivt ude...
Du er sgu for sølle!
og ja, jeg er Socialdemokrat, og jeg er stolt af det, og jeg er stolt at vi har en statsminister der er mere mandfolk end hele blå blok til sammen !

Henrik du tror da ikke selv på at Mette Frederiksen bliver genvalgt?

Jeg tror Kristendemokraternes Isabella kunne slå den populistiske Mette Frederiksen!

NB lavede et stunt, Konservative gik med, DF gik med, LA gik med????
Henrik er du helt rask?
Du virker indebrændt og patetisk!

Og du mener simpelthen at Mette Frederiksen er ren blokpolitik, fordi hun ikke gider samarbejde?

Det er da et fortvivlende lavt debatniveau i denne tråd. Ville det ikke være hensigtsmæssigt med en lidt mere saglig tilgang til et virkelig vigtigt tema?

Michael du har ret,men der er en Narcisist,her på siden
som igennem længerre tid har haft det så skidt med livet
at han ikke kan andet end at forsøge at få os ander til
at ligne at vi har det være end ham og den han køre mest på er
Mette Frederiksen, den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Annonce