Annonce

Coronavirus spreder sig på Christiansborg

Ministre og folketingsmedlemmer på stribe gået i karantæne - justitsminister Nick Hækkerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard afventer resultatet af coronatest
Coronavirus spreder sig lige nu på Christiansborg med stor hast. Mindst fire folketingsmedlemmer er smittet, og mindst fem S-ministre er gået i hjemmekarantæne. Senest har både justitsminister Nick Hækkerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard meddelt, at de er gået i karantæne og afventer resultatet af en coronatest.

placeholder

 

Peter Hummelgaard skriver tirsdag morgen på Facebook:

"Jeg har for nyligt holdt møde med en person, der netop er testet positiv med Corona. Derfor skal jeg selv testes i dag.

Jeg har ingen symptomer selv, men indtil jeg har svaret er jeg selvfølgelig i hjemmekarantæne. Jeg vil i videst muligt omfang gennemføre mine planlagte møder via Skype."

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, sidder netop nu sammen med sine nærmeste rådgivere

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, sidder netop nu sammen med sine nærmeste rådgivere og vurderer om Folketingets skal skærpe sine coronaforholdsregler, erfarer Netavisen Pio.

Første resultat af overvejelserne er, at Folketingets spørgetime tirsdag klokken 13 er aflyst. På Folketingets dagsorden stod yderligere tre afstemninger, som også er aflyst.

Minister med "tydelige symptomer på covid-19"

Statsministeriet har tirsdag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at statsministeren har bedt om at tirsdagens spørgetime aflyses - ikke mindst i lyset af, at justitsminister Nick Hækkerup "har tydelige symptomer på covid-19". Det er så den anmodning, som Folketinget har imødekommet:

justitsministeren i går er gået i selvisolation med tydelige symptomer på Covid-19

"Jeg skal herved – efter aftale med Folketingets formand – anmode om, at dagens spørgetime udsættes til i morgen onsdag 4. november 2020 forudsat at justitsministeren forinden har modtaget et negativt svar på sin test for Covid-19. Henset til, at justitsministeren i sidste uge deltog i møde med medlemmer af Folketinget, der siden er testet positive for Covid-19, at justitsministeren i går er gået i selvisolation med tydelige symptomer på Covid-19, og at jeg selv fredag deltog i møde med justitsministeren finder jeg det samlet set ikke hensigtsmæssigt over for Folketingets partier at møde fysisk frem i Folketinget i dag."

Ud over justits- og beskæftigelsesministeren er også uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og miljøminister Lea Wermelin i karantæne. De afventer alle resultatet af coronatest.

Folketingets Præsidium holder møde tirsdag eftermiddag om situationen.

Pia Kjærsgaard, der er medlem af præsidiet for DF, afviserikke, at det kan blive nødvendigt at tage en beslutning om at lukke Folketinget ned, som det blev under coronaudbruddet i foråret:

"Det frygter jeg selvfølgelig, men skal vi gøre det, så må vi jo gøre det. Det her er en alvorlig situation, og vi er ramt af det," siger hun til Ritzau ifølge DR Nyheder.

Tidligere minister ramt af Covid-19 og lungebetændelse

Flere folketingsmedlemmer meddeler, at de har Covid-19. Klokken knap 12 tirsdag har de konservatives formand Søren Pape Poulsen på Facebook meddelt, at han er testet positiv for corona:

Jeg er blevet smittet med corona

"Jeg er blevet smittet med corona. Siden jeg i fredags fik kendskab til, at en kollega var blevet testet positiv, har jeg fulgt forholdsreglerne og gik i karantæne og blev testet. Det svar har jeg fået nu, og jeg er smittet. Jeg har det heldigvis rigtig godt, men tager selvfølgelig alle forholdsregler og arbejder hjemmefra, så jeg ikke risikerer at smitte andre."

placeholder

 

Venstres forsvarsordfører, tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt, meddeler, at han er indlagt på Odense Universitetshospital med Covid-19 og lungebetændelse:

Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med blandt andet Remdesivir

“Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med blandt andet Remdesivir. Alle, jeg har været i nær kontakt med de seneste fem dage, opfordres til at lade sig teste. Pas godt på hinanden,” skriver han på Facebook.

placeholder

 

Mandag aften skrev S-retsordfører, Jeppe Bruus, på Facebook, at han er testet positiv for corona.

Også stedfortrædende folketingsmedlem for de konservative Egil Hulgaard er testet positiv. Det skriver han på Twitter.

“Jeg har en lille smule feber, men ellers har jeg ikke de store symptomer,” skriver Egil Hulgaard.

Socialdemokratiets kultur- og medieordfører Kasper Sand Kjær og SF’s retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt er gået i karantæne og afventer resultatet af coronatests.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

God bedring herfra til de ramte.