Glædelig International Arbejdsmiljødag

Et sundt arbejdsmiljø er noget af det vigtigste i et menneskes liv. For når vi står op om morgenen, så skal vi ikke være bange for at gå på arbejde.
 

Den 28. april fejrede vi International Arbejdsmiljødag. Fagbevægelsen markerer dagen verden over og slår et slag for, at vi sammen forbedrer arbejdsmiljøet. På alt for mange arbejdspladser sker der nemlig ulykker, og ansatte risikerer at blive syge af deres arbejde. De statistikker skal være bedre.

De statistikker skal være bedre

I år var temaet for dagen selvfølgelig arbejdsmiljø i skyggen af COVID-19 med særligt fokus på de lønmodtagere i frontlinjen, der holder hånden over os alle og holder hjulene i samfundet i gang. Men arbejdsmiljø fortjener en plads på dagsordenen hver eneste dag. Det skal vi politikere sikre. For selvom det er virksomhedernes ansvar at leve op til kravene i lovgivningen, så skal vi sikre, at lovgivningen følger med tiden.

En afgørende S-prioritet 

Et bedre arbejdsmiljø er en afgørende prioritet for mig og Socialdemokratiet. Det er vidst ingen hemmelighed for danskerne, at Socialdemokratiet mener, at det snart må være ”Arnes tur” - og derfor er det stadig vores plan at indføre en ret til tidlig folkepension for nedslidte med mange år på arbejdsmarkedet.

Et sundt arbejdsmiljø er noget af det vigtigste i et menneskes liv

Men vi skal ikke kun give et klap på skulderen til dem, der vinker farvel til arbejdsmarkedet efter mange års slid og slæb. Vi skal også tage et opgør med det dårlige arbejdsmiljø, der hersker flere stadig, for man skal ikke blive syg af at passe sit arbejde. Derfor har vi styrket arbejdsmiljøindsatsen med 460 millioner kr. frem mod 2022. Indsatsen dækker både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, for vi skal både forebygge de ulykker, som rammer kroppen, og de sygdomme, som rammer sindet. Kontrollen med udenlandske virksomheder er også blevet øget.

Et sundt arbejdsmiljø er noget af det vigtigste i et menneskes liv. For når vi står op om morgenen, så skal vi ikke være bange for at gå på arbejde. Man skal glæde sig til at møde sine kollegaer og se frem til tilfredsheden ved at levere et ærligt stykke arbejde. Alternativet er sygdom, stress og udbrændthed.

Arbejdsmiljøet skal være i orden

Derfor kommer vi også til at gøre endnu mere for at forbedre arbejdsmiljøindsatsen. For nu vil jeg ønske glædelig International Arbejdsmiljødag – omend lidt forsinket. Jeg glæder mig over, at fagbevægelsen holder tradition i hævd, for det minder os om, at vi skal kunne trives i vores job.

De fleste af os bruger trods alt en meget stor del af vores vågne tid på jobbet

De fleste af os bruger trods alt en meget stor del af vores vågne tid på jobbet – og derfor skal arbejdsmiljøet også være i orden.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Annonce