Annonce

Hallo, blå blok: Vi er ikke i valgkamp. Vi er i en global corona-krise!

Oppositionen tyrer løs mod statsministeren, der ikke gør andet end at passe sit arbejde og styrer Danmark godt gennem krisen
Da statsminister Mette Frederiksen (S) forleden fik tårer i øjnene under et besøg på en minkfarm, gik det stærkt med grove og skingre angreb fra oppositionen.

Det bliver simpelt hen for tykt, at statsministeren græder, lød det fra Liberal Alliances Alex Vanopslagh, der også anklagede hende for, at tårerne var socialdemokratisk spin.

Både til mikrofon og på sociale medier har borgerlige politikere tværet Mette Frederiksen ud for at stortude, vræle og finde krokodilletårerne frem i et politisk spil.

Hårde og usmagelige anklager

Jeg synes, at det er hårde og usmagelige anklager, der siger mere om en desperat blå blok end om Mette Frederiksen.

Lad os spole tilbage til minkfarmen tæt på Kolding, hvor statsministeren møder to generationer af dygtige minkavlere.

Far og søn har på kort tid fået knust deres livsværk, og Mette Frederiksen får en rundvisning på en tom minkfarm, hvor alle dyr er aflivet. Det er følelsesladet, og Mette Frederiksens stemme knækker, da hun på gårdspladsen møder pressen. Hun får tårer i øjnene.

Hallo i blå blok: Tror I virkelig selv på, at Mette Frederiksen fremkalder de tårer i et nøje orkestreret teaterstykke for at få vælgernes sympati? Tror I, at hun har en spin-manual, der siger: Efter besøget på minkfarmen græder statsministeren til kamera og siger undskyld.

Står sølle til i det borgerlige Danmark

Hvis I selv har så kynisk og strategisk tilgang til politik, står det sølle til i det borgerlige Danmark. Eller har I simpelt hen ikke fattet i blå blok, at vi ikke er i valgkamp men en global corona-krise?

En statsminister er - ligesom alle andre politikere - også bare et menneske. Et menneske, der bliver rørt og berørt, når man møder de mennesker, der oplever de direkte konsekvenser af de beslutninger, som man politisk træffer.

Ja, minkavlerne får ødelagt deres livsgrundlag, når de skal aflive alle mink. Det er sørgeligt for minkavlerne, og det tab og den sorg identificerer Mette Frederiksen sig med under besøget.

Det eneste rigtige

Men gør det regeringens beslutning om at aflive mink forkert? Har Mette Frederiksen fejlet ved at nedlægge mink-erhvervet herhjemme?

Nej, regeringen har truffet den eneste rigtige beslutning. Bare se på smittetallene på minkfarme og pelserier.

Der var intet andet at gøre end at aflive mink

Lyt til sundhedsmyndighederne. Hør på fagpersonernes advarsler om risiko for mutationer blandt mink. Der var intet andet at gøre end at aflive mink, fordi farmene var dødsensfarlige smittefabrikker.

At regeringen skulle have sikret sig lovhjemmel til at beordre alle mink i Danmark aflivet er en anden sag. Oveni købet en sag, som statsministeren har beklaget adskillige gange.

Hold øjnene på bolden

Lad os nu alle holde øjnene på bolden: Corona-krisen, folkesundheden og statsministerens tårer på en jysk minkfarm.

Er tårerne ikke bare udtryk for, at vi har en statsminister under et kæmpe pres, der i det øjeblik reagerer som menneske?

Midt i en historisk krise ville det have klædt oppositionen at vise storsind og ikke gå efter statsministerens tårer men efter hendes politik.

I stedet tyrer blå blok løs mod statsministeren, der ikke gør andet end at passe sit arbejde og styrer Danmark gennem krisen.

Tonen er ændret

I corona-krisens første måneder oplevede jeg et dansk folkestyre, hvor regering og opposition var konstruktive og fandt sammen om at finde de bedste løsninger for at få os igennem pandemien.

Hvor var jeg glad og stolt på demokratiets vegne, når der blev indgået brede aftaler om hjælpepakker til erhvervsliv og lønmodtagere. Oppositionen var af og til kritisk. Selvfølgelig, det er selve demokratiets nerve.

Men i foråret hørte man ikke Inger Støjberg, Pernille Vermund og Alex Vanopslagh blive personlige og nedrige over for statsministeren.

Formand for FH-sektion Fyn. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Beskidt blå taktik har det været konstant imod regeringen. Med det eneste formål og ønske om at kunne finde bare den mindste "kile" til at presse ind for at vælte regeringen. Blåt blåt blåt er landet farvet. En "blå magt" der ikke tåler at det ikke er DEN der " sidder ved roret". Små drenge på 3 år, kan blive trodsige og gøre sig umulige, når de ikke må få en slikkepind af deres mor. På samme vis ser man en flok politikere fra de blå geledder skabe sig så snart de øjner en chance for at skabe balladevibrationer. Hold da op der er grund til at sige TAK til den regering vi har. Uden den ville vi have set et DANMARK med mange tusind CORONADØDE. Overfyldte hospitaler og læger i afmagt over at skulle behandle Covidpatienter i hobetal. Bedemændene ville have fået velmagtsdage. Og en masse familier ville have siddet tilbage med SORG over at have mistet et kært medlem til CORONADØDEN.

Til dit spørgsmål, Helle Nielsen, om hvorvidt vi er nogen, som virkelig selv tror på, at ‘Mette Frederiksen fremkalder de tårer i et nøje orkestreret teaterstykke for at få vælgernes sympati?’ - Så JA- det tror jeg rent faktisk ikke er spor utænkeligt. Mette og hele regeringsfølget af ministre og embedsmænd har da om nogen vist sig i stand til at manipulere og tryne sig til deres vilje, om det så handler om at give medierne mundkurv på ift forbudte ord, at tryne forskere til tavshed hvis deres forskning ikke bakker op om den egenrådige politiske regeringslinje, for ikke at tale om at køre hen over hovedet på landets førende sundhedsmyndigheder i sin egen beslutningsiver. Sundhedsstyrelsen anbefalede ikke fuld nedlukning i marts. SSI anbefalede ikke aflivning af alle mink.
Så JA, jeg tror i høj grad de manipuleringsparate bliver trukket godt og grundigt rundt i Mettes manege.

Oposositionen: Åndsarmod og Afstumpethed. SÅ - man skal passe på ikke at se syner, hvor ingen er.

Tine - eller hvem der nu gemmer sig bag det navn - du viser da, at du er blandt de manipuleringsparate fra blå blok!

Tine? efternavn mangler. Og hvis du har det synspunkt , må du have det, men mest trist for dig selv. Håber ikke andre mennesker vurderer dig ud fra de kriterier du her lægger for dagen, jeg får lidt ondt af dig.

Helt enig med Helle Nielsen.

Man får kvalme at hører eller kigge på de nævnte politiker fra det blå blok..

Fuldstændig enig, et gammelt ordsprog lyder "man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus".

Det er virkelig, virkelig sørgeligt, at der er så mange, som lader deres frustrationer komme ud som vrede og ved at skrive og opføre sig aggressivt på de sociale medier.
Og det er helt ufatteligt, at de ikke kan forstå, at regeringen og Mette Frederiksen passer deres arbejde og gør alt hvad de kan, for at undgå at smitten tager til eller ligefrem muterer i mink-fabrikkerne.
Det er utroligt, at nogen tror, at de gør det her, bare fordi de har magten.
Hvor er sammenholdet?
hvad sker der for nogen af danskerne?
Hvis ikke de mink skulle have været aflivet, hvad skulle man så have gjort?
Bare ladet corona mutere til en masse nye sygdomme, som så kunne bølge ud over verden?
Det er virkelig trist.....

Jeg vil opfordre til, at alle, ikke barer tager et mundbind på, når det kræves, men også at vi alle sammen tager smilet med i byen.
Alt bliver altså lettere når man er positivt indstillet :-)

Helt enig med dig. Socialdemokratiet får min stemme næste gang. Blå bloks " lemminger"" forarger mig.
Landet er i kriseberedskab og når man navigerer et skib i en skærgård uden et søkort, som Mette F. har gjort - uden at gå på et skær - fortjener hun og lederskabet ros.
Og Nej: Det er ikke MF's skyld, at " minken" blev begravet for tæt på en sø.
Man må som chef for en virksomhed forvente, at en befaling - ned gennem kommandovejen til den " sidste spade" udføres efter gældende regler og love.

Helt enig med dig. Socialdemokratiet får min stemme næste gang. Blå bloks " lemminger"" forarger mig.
Landet er i kriseberedskab og når man navigerer et skib i en skærgård uden et søkort, som Mette F. har gjort - uden at gå på et skær - fortjener hun og lederskabet ros.
Og Nej: Det er ikke MF's skyld, at " minken" blev begravet for tæt på en sø.
Man må som chef for en virksomhed forvente, at en befaling - ned gennem kommandovejen til den " sidste spade" udføres efter gældende regler og love.

Godt skrevet Helle og helt enig med dig

Hun er et menneske med hjertet på rette sted.Hvem kan ikke huske da hun fik hele Folketinget til at grine, et meget hjertelig smittende grin så selv os hjemme i stuerne grinte med
Og nu viser hun så en anden for for at være et dejligt menneske der sætter sig ind i alle situtationen og har impati for alle . Hun viser følelser med tåre
Kan vi få en statsminister der er mere menneskelig end Mette Frederiksen. NEJ. HUN ER HELT IGENNEM FANTASTISK DYGTIG. Og stærk. Tænk hvad hun har måttet stå model til.

Tak Helle. Jeg tror, at blå blok dermed er ved at begå et gigantisk selvmål. Jeg håber det i al fald!

Metteisterene er åbenbart ligeglad med grundloven og demokratiet!

Men hvad kan man forvente af samfundets svageste!

Tænk, det er slet ikke gået op for dig at hun har overholdt Grundloven om almenvellet, og ikke haft alt på plads med husdyrloven.... det er vist alt. Selv jurister er stået frem med den begrundelse.
Lige pt. modarbejder Blå Blok faktisk grundloven omkring almenvellet. Blå Blok, der gentagne gange bliver ved med selv at bryde grundloven.

Lena hun har løget, hun har stadigvæk ikke lovgrundlaget på plads for aflivning udenfor smittezonerne!
Hun har lovet kompensation som hun ikke havde lovhjemmel til!

Hvorfor bliver du ved med at støtte sådan en rådden kultur?

Mette Frederiksen må gå af!

JPN. Nej netop, mine forventninger til dig er yderst begrænsede.

Til Thomas fup
du skriver samfundes svagest, du glemte ;og de har følser
Men det er jo et ord du ikke forstår
Du ser kun dig selv

Halloooo, rød blok. Uanset hvilken krise vi er i, giver det ikke en regering carte Blanche til at ignorere grundloven og ride soloridt uden sagkundskaben. Vi har retsstaten, magtens tredeling og proportionalitetsprincippet til at beskytte os alle sammen - dig og mig - mod overgreb fra regeringen. Der er en del der er enige i regeringens ageren og det er jo fint. Men når først glidebanen er etableret, mister folkestyret kontrollen med skiftende regeringer. Hvad hvis den næste regering vil genindføre dødsstraffen eller indføre obligatorisk abort for psykisk syge. Vil i så ikke sætte pris på at vi har en retsstat der fungerer og bliver respekteret?

Hvad med at sætte ting i i rette sammenhæng. Hvor sjovt tror I lige, det er at have det kæmpeansvar som statsminister og regering har uanset farve i denne situation. Jeg er træt af de politikere, som bruger de fejl, der er sket, med stor beklagelse, lige nu Heegård fra R, til at komme i medierne. Denne tid er så belastende for både borgere og regering, at det kræver lidt forståelse. Og havde V ikke svigtet, det de havde sagt ja til, så havde rigspolitiet ikke fået næsen i klemme, og denne suppedas, som er så træls at være vidne til undgået. Det er en skandale at de blå ikke sørger for at få afklaret den erstatning med regeringen som de berørte minkavlere skal have. En del nåede jo at pelse deres dyr, trods alt, og mink aflives hvert ås i tusindvis ved pelsning. Erhvervet var på vej ned. En del minkavlere næsten konkurs, men både vvog opposition bruger situationen, deres bidragsydere, til at spinne.
Helt enig med Helle Nielsen, jeg er så glad for det hverken er Løkke eller Ellemann, der er i regering nu.
Og den unge LA leder er jo bare en drengerøv der skryder op, for ikke at komme under spærregrænsen.

"Hvad med at sætte ting i rette sammenhæng". Her må man godt følge sine egne ord. Det er, som du skriver, ikke sjovt at være statsminister/regering i denne situation - men det er dog det ansvar de har taget på sig. Selvfølgelig skal de fejl der bliver lavet undersøges, uanset hvem der har magten. Jeg kan se på det du skriver, at havde situationen været den samme, men med omvendte farver, så skulle de blå korsfæstes for deres fejl. Ministerier og regering har magt, og dermed også et ansvar, som skal forvaltes korrekt efter loven, også under en krise. Det er deres job at udøve lovgivning, så skal de selvfølgelig også følge den. Præcis som Inger Støjbergs sag skulle og skal undersøges, så skal denne sag også undersøges. En rød regering har lavet fejl, så de blå partier råber op, var de samme ting sket under en blå regering, så havde de røde partier gjort det samme - slut på det og videre i arbejdet med at løse krisen.

at medier og opposition skulle der stå. og det er jo kendt at minkavlere og Kopenhagen Fur giver store bidrag som ikke vil oplyses til bl.a Venstre. Konservative er også helt ude i hampen med deres retorik, det er uklædeligt i denne situation at bruge det politisk, OG igen der er intet Grundlovsbrud.

Jamen der er da et åbenlyst grundlovsbrud. Staten må ikke tage borgeres ejendom fra dem - epidemiloven tilsidesætter delvist dette, men på det tidspunkt, kun i en 7,8km radius af inficerede områder. Der var ikke lovhjemmel (endnu) til at tilsidesætte grundloven. Nødvendig lovbrud? Ja. Bevidst lovbrud? Nærmere et desperat tidspresset lovbrud - men hvem ved om de havde den fornødne viden.

Jeg er ret sikker på Metteisterene er ligeglad med lovgivningen!
De er jo hjernevasket som trumpister!

Det er fandme sørgeligt at de ønsker Danmark skal udvikle sig til en bananrepublik!

Det er bestemt ikke første gang at blå blok opfører sig bølleagtigt, griber til personangreb, så focus fra det egentlige - i dette tilfælde bekæmpelse af en alvorlig pandemi- forsvinder i et tæppe af grovheder. Helle Thorning-Schmidt blev angrebet af dem med en ikke-skattesag. Det virker som om blå blok ikke kan lide en rød kvindelig statsminister ( de bliver godt hjulpet af medierne).

Annette du tænker på sagen med Helle Thorning-Schmidts skattespekulation?

Pinligt at den tidligere formand for Socialdemokraterne forsøgete at undgå at betale skat!

Måske du skulle holde dig til virkeligheden!

Hvorfor græd Mette F.?
Det kan ikke have været synet af dyrene, der lever deres liv i alt for små bure, for på de billeder jeg har set er der ingen dyr. Så hvorfor græd hun?

Det kaldes empati

Jeg er bare så TRÆT af de politikere der ikke kan holde fokus på bolden (coronavirus) men i stedet for starter en krig, der minder om en valgkamp. Også af den politiske tone - der har en afsmittende virkning på befolkningen og de sociale medier.
Jeg har nærmest ikke været uden for en dør siden marts - da jeg er i højrisikogruppen - så stop alt det ævlen og kævlen og koncentrer jer om bolden.
Jeg er ikke socialdemokrat, men jeg er glad for at Mette Frederiksen er vores statsminister. Hun gør det rigtig godt, taget i betragtning at hele landet er i undtagelsestilstand og at hun skal tage hurtige beslutninger, som ingen har skullet tage tidligere...
17 millioner mink, der kan blive smittet af mennesker og smitte tilbage med en muteret form af covid19 er ikke til at spøge med - især ikke når man ser hvor hurtigt smitten spredes blandt mink (der lever alt for tæt på hinanden i små bure) Vi er kun en mutation fra at starte en ny pandemi.
Tak til Mette,regeringen,sundhedsmyndighederne og politiet for at forsøge at passe på os allesammen!
Glædelig jul og godt nytår :)

Jeg er bare så TRÆT af de politikere der ikke kan holde fokus på bolden (coronavirus) men i stedet for starter en krig, der minder om en valgkamp. Også af den politiske tone - der har en afsmittende virkning på befolkningen og de sociale medier.
Jeg har nærmest ikke været uden for en dør siden marts - da jeg er i højrisikogruppen - så stop alt det ævlen og kævlen og koncentrer jer om bolden.
Jeg er ikke socialdemokrat, men jeg er glad for at Mette Frederiksen er vores statsminister. Hun gør det rigtig godt, taget i betragtning at hele landet er i undtagelsestilstand og at hun skal tage hurtige beslutninger, som ingen har skullet tage tidligere...
17 millioner mink, der kan blive smittet af mennesker og smitte tilbage med en muteret form af covid19 er ikke til at spøge med - især ikke når man ser hvor hurtigt smitten spredes blandt mink (der lever alt for tæt på hinanden i små bure) Vi er kun en mutation fra at starte en ny pandemi.
Tak til Mette,regeringen,sundhedsmyndighederne og politiet for at forsøge at passe på os allesammen!
Glædelig jul og godt nytår :)

Føj for helvede hvor er i alle nederdrægtige at høre på. At begå grundlivsbrud, prøve at give journalisterne mundkurv på prøve at censurer hvad der skal skrives, vælge ikke at indrage Folketinget i beslutninger og nye påbud og knægte det demokrati vi har kæmpet så hårdt for at opnå, det mener i er mindre vigtigt end at der bliver kørt valgkamp her i denne tid. Helt ærligt!!! Corona eller ej. Vi må og skal simpelthen ikke give slip på de ting, dem skal vi kæmpe for for enhver pris. Når vi er kommet ud på den anden side af corona epidemi skal vi da gerne stadig have et samfund hvor vores ytringsfrihed, grundlov og demokrati stadig lever i bedre velgående. Og hvis det betyder at der bliver ført lidt valgkamp imens vi står midt i en epidemi vi gerne skulke få bugt med, så fred være med det. Skam jer der ikke kan se længere end det der foregår lige nu. Mine børn skal ikke vokse op i et Danmark der væger demokrati fra frem for en epidemi

Du vil have, vi skal holde øjnene på bolden, men bolden er i dette tilfælde et grundlovsbrud.
For mig er et grundlovsbrud utilgiveligt, da grundloven bør være MIN beskyttelse mod statsmagten.

Det er dig, som prøver at flytte fokus.

Måske "tid" til en anden Grundlov".

Pernille Vermund og hendes lige skal bare IKKE skrive den nye Grundlov.

Blå blok med Venstre i spidsen har opført sig ganske uanstændigt i minksagen. Man har fuldstændig set bort fra, at Danmark befinder sig i en dybt alvorlig krise p.g.a. en epidemi, der dels er yderst smitsom, dels er af en art som sidst er set for 100 år siden under "Den spanske Syge".
Regeringen har klaret situationen rigtig flot, så Danmark er et af de europæiske lande, hvor befolkningen er sluppet bedst fra corona'en indtil nu, og med de færreste restriktioner, når vi sammenligner med flere andre lande i EU - lige bortset fra Sverige, hvor det er gået rivende galt.
Pludselig begynder der at blive mistanke om, at der er opstået en mutation - Cluster 5 - i mink, og at denne mutation muligvis kan betyde, at de vacciner, der er på vej, bliver mindre virkningsfulde. I forvejen ser det ud til, at der er en atypisk voldsom smittespredning i forbindelse med minkfarme og minkbesætninger. Her gælder det om at handle hurtigt, og det gør regeringen.
I den forbindelse sker der nogle mindre heldige fejl (den der aldrig handler, begår aldrig fejl). Og så tager pokker ved oppositionen. Der skriges op om grundlovsbrud (et forhold, der i givet fald skal den højeste jura til at udrede), der råbes om diktatur og folkestyret erklæres for afgået ved døden.
I de mange år, jeg har fulgt med i politik, mindes jeg ikke at have oplevet en sådan politisk løbskkørsel som den, oppositionen har præsteret i minksagen. Det tjener den såkaldte blå blok til meget lidt ære.
Mogens Lykketoft (mener jeg det var) betegnede i sin tid finansmarkederne og deres økonomer som "hysteriske kællinger". Blå blok med Venstre i spidsen har opført sig som finansmarkederne og deres økonomer.
Hvorfor, må man spørge? Jo, svaret ligger lige for ens fødder. Blå blok er slet ikke nogen blok, men en gruppe af indbyrdes temmelig uenige partier, hvoraf det ene (Venstre) mildt sagt hverken har ro eller orden i eget hus. Så må man jo prøve at aflede opmærksomheden, lige som Venstres noget vattede leder, der nok føler sig presset af sin absolut ikke vattede næstformand, har ment at lejligheden nu var kommet til at vise lederskab og at han er oppositionens leder. Og så kørte felttoget mod regeringen med speciel adresse til Mette Frederiksen. Blandt andet fordi Mette, da da hun har håndteret krisen så godt, er blevet ret populær, også uden for Socialdemokratiet. Så misundelse og mindreværdskomplekser har også været en del af brændstoffet.
Mon ikke blå blok har begået et solidt selvmål her?

Man kan FRYGTE Coronasmitten på et tidspunkt vil angribe f.e.x grise.Eller andre dyr. Om ikke andet såfremt virus muterer. Derfor er det meget besynderligt når det bliver så svært for nogen at fatte,hvor FARLIG en virus
CORONA ER. Der var simpelthen IKKE andet at gøre end at AFLIVE samtlige mink. For at stoppe minksmitten inden den ville nå at sprede sig mere end det den allerede havde gjort. Derfor ingen grund til overhovedet at stille spørgsmålstegn ved om regeringen gjorde det rigtige.

Nøgleordene er samfundssind og virusreservoirer. For andre grundlov og valgkamp. Før corona-krisen var nøgleordene klima og den grønne dagsorden. Hvis ikke coronaen var opstået ville politikerne her op til jul have kæmpet om en CO2-afgift.Størrelse og på hvilke energikilder. Virusreservoirer opstår under forskellige vilkår. Hos mink i en dansk burminkproduktion er de fleste partier i folketinget enige om at der er et virusreservoirer problem. Løsningen er partierne uenige om. Flytrafikken blev straks lukket ned under coronaen, fordi ingen politikere var i tvivl om at et fly udgør et reservoir af virus, hvis blot en passager er smittebærer. Alle partier i alle lande bakkede op om dette. Hver gang vi lukker noget ned i Danmark er de borgerlige partier uenige og har en anden opfattelse af virus-reservoir problematikken. Nogle vil have superligaen lukket helt op. Andre halvt. Andre helt lukket ned. De borgerlige partier søger en second opinion, som de har gjort til nøgleordet for deres modstand.Derfor er der kun en løsning på problemet, nemlig en VR- afgift. Eller på dansk et virusreservoirafgift. Afgiften skal udtænkes i ide som CO2-afgiften, nemlig at forureneren betaler. Således skal VR-afgiften afspejle hvor virusskabende en aktivitet med mennesker forsamlede er. VR-afgiften på fly ville formodentlig ligge på højde med VR-afgiften på en Roskildefestival. Det vil sige så dyrt at festivaler med mange deltagere, ville blive så kostbare, at de næppe ses i de nærmeste år. VR-afgiften skal være afhængig af samfundets behov for aktiviteten. At handle i Brugsen har en VR-afgift. Men langt mindre end VR-afgiften på at gå på restaurantbesøg. Det første er en nødvendighed for den enkelte og samfundet. Restaurantbesøget kommer i anden række. En række aktiviteter vil i fremtiden få dyre VR-afgifter. F.els. tatovører, neglelaksaloner, osv. Alle de steder hvor folk vil mødes, men det egentlig for samfundet er mere eller mindre unødvendigt skal pålægges VR-afgifter. Det er selvfølgelig Folketingets partier der bestemmer VR-afgiften, ligesom CO2-afgiften bestemmes af Folketingets partier. Fordelen ved en VR-afgift er at de evindelige diskussioner imellem sundhedsmyndigheder, regering og folketing, bliver placeret på en skala så alle danskere unge som gamle, dovne som motionister, kedelige som cafelattesøgende, hjemmefødinge som charterturister, bliver opmærksomme på deres virussmitteaftryk afhængig af deres adfærd, levevis og omgangskreds. Få mennesker i København er de store smittespredere. Andre betaler prisen. Objektive VR-afgifter besluttet i folketinget med høringsmuligheder og second opinions. Så kan vi her under pandemien få et fælles samfundssind der er objektivt og velfunderet. At VR-afgiften i den sidste ende Lægges over på kunderne og betales af kunderne er oplagt og velkomment. Det er hele ideen. En billet til en Roskildefestival som afholdes som hidtil skal mindst ryge op i 10.000 kroner. En Roskildefestival har et større virusreservoir end en dansk minkfarm. CO2-afgifter viser vores samfundssind. VR-afgift viser vores samfundssind. Samfundssind er noget fattige og ubemidlede kender til. CO2 afgift lærer borgerlige hvad samfundssind er. At forureneren betaler. VR-afgiften lærer de borgerlige hvad samfundssind er. At den der med sin virksomhed skaber smittespredning, betaler prisen. Alle afgifter ender altid his forbrugeren. Det er sundt og giver et frit valg. I årtier har danskere fløjet langdistance til Thailand og langt længere. Uden konsekvenser for forureneren. Tænk hvis de skulle betale med tilbagevirkende kraft. Også for alle de sygdomme og virus som de har slæbt med hjem. Under coronaen kan alle se galskaben. En VR-afgift ville være sund for vores samfundssind. Så ville smitteforureneren selv betale, og ikke blot minkavlerne. At rette smed for bager. De unge sad tæt og i rækker i Løbenhavn i sommers. Nu betaler erhvervslivet prisen. Lad VR-afgiften give retfærdighed for vore mæringsdrivende. Hvilke nære kontakter der ikke skal afgiftsbelægges afgøres i folketinget. I Belgien må kun to mødes i julen. Hvordan kunne det komme dertil? Samfundssind er tilsyneladende en by i Rusland, eller blot taler de for mange forskellige sprog. Og hvad hedder samfundssind egentlig på amerikansk? Community spirit! Har du nogensinde hørt Donald Trump bruge det ord. Eller Virus Reservoir Charge. VRC. Det er samfundssind omsat til kroner og ører under en pandemi. Noget de borgerlige altid taler om, når Mette Frederiksen taler om restriktioner. De ønsker proportionalitet, konkrete tal og en second opinion. En VRC ville være rettidig omhu, sund fornuft og med maveforbindelse. En julefrokost i Middelfart skal have samme VRC som en på Frederiksbjerg. En tur på motionscentret i Næstved den samme VRC som en tur på motionscenter i Brøndby. Voila! Det er jo det de blå partier har ledt efter med lys og lygte. Vi behøver ikke en VRC-kommission. Det er blot at gå i gang på mandag. Danskerne ville elske jeres objektivitet. Og vide hvor I står. Så vi i fællesskab kan udvise samfundssind og hver især betale for vores bidrag til smittespredningen. CO2-afgifter med tilbagevirkende kraft er jeg en stor tilhænger af. Udregn de sidste ti års kilometertal med fly og betal ved kasse 1. VRC med tilbagevirkende kraft er jeg også en stor tilhænger af. Skisportsstederne i Østrig står til store afgifter. Flyselskaber ligeså. Værtshuse i storbyerne. Demonstrationer. For mange badegæster langs strandene. Osv. Kompensationen til minkavlerne er snart i hus. Salg af fyrværkeri skal have en kæmpe VRC- afgift. Det samler lige så mange folk som en Roskildefestival. Kom i gang politikere. Og især de borgerlige. Det er nu der er penge at hente på manglende samfundssind. Nu CO2-afgiften blev sparket til hjørne af regeringen, SF, de radikale, Venstre og konservative. Her har I en fælles opgave. Og pengene tilbage i kassen. De unge har masser af penge til at gå i byen! Især i storbyerne. De kommer til at lære på den hårde måde hvad deres smitteaftryk er. Hvis vi ellers har ansvarlige politikere røde som blå. Glædelig jul og godt nytår.