Kagerne ud af udlændingepolitikken!

Leder: Stærke Venstre-stemmer skyder hårdt på Dansk Folkepartis seneste kage-fejring, men selvsamme burde pege kanonerne mod partifælle Inger Støjberg
Dansk Folkeparti serverede i sidste uge kage i anledning af 100 stramninger på udlændinge-området.

Den konditoriske gavmildhed fik flere iltre Venstre-folk på barrikaderne i opgør mod en absurd praksis, som forlængst burde være lagt i graven.

Venstres finansordfører og tidligere spidskandidat til regionsrådet i Region Sjælland, Jacob Jensen, betegnede på Facebook Dansk Folkepartis fejring, som et udtryk for "et lavt niveau":

Usmageligt at fejre andres ulykke

Og Venstres EU- og Indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen kritiserede i BT fejringen med tilsvarende afstandtagen:

”Jeg bryder mig ikke om det. Jeg sammenligner det med en virksomhed, der står over for en fyringsrunde, hvor 100 medarbejdere skal afskediges. D1et kan være nødvendigt, men det er ikke nemt. I den situation smider man jo heller ikke på intranettet og fejrer det, når fyringerne er gennemført. Det er ufølsomt. Der er noget hoverende over det, som jeg ikke bryder mig om," sagde Jan E. Jørgensen til avisen.

Det er helt usmageligt at fejre andres ulykke med en kage

Heller ikke tidligere folketingsmedlem Eyvind Vesselbo (V) er begejstret over kage-fejringen, som han overfor BT beskrev som usmagelig:

”Det er helt usmageligt at fejre andres ulykke med en kage. Det er ikke frugtbart for det danske samfund, og det er at træde på folk, der i forvejen har det svært”

Og radiovært, politisk kommentator og medlem af Venstre, Jarl Cordua, stemmer ligeledes i det kritiske kor og påpeger på Facebook, at den slags tiltag strider imod hans opdragelse.

Støjbergs opfindelse

Jeg deler til fulde Venstre-stemmernes afstandtagen til DF's gimmick, ligesom jeg selv mener at stramninger for stramningernes skyld er komplet absurd.

Det er regeringen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der har været førende i fejringen af antallet af udlændingestramninger

Vi må kræve politikere, der formår både at skabe overskrifter og konkrete resultater. Antallet af lovændringer betyder jo ikke noget i sig selv.

Selvom det kunne virke sådan på stemmerne omkring partiet Venstre, så er kage-fejringen langt fra en opfindelse fra Danske Folkeparti. Det er tværtimod regeringen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der har været førende i fejringen af antallet af udlændingestramninger. Hun har sågar fået sat en tæller på ministeriets officielle hjemmeside.

Kilde: Billede fra Udlændinge- og Integrationsministeret, 14 august 2018. (http://uim.dk/)

Det er vigtigt at fejre sine resultater, men Inger Støjbergs gimmick på ministeriets hjemmeside, siger jo kun noget om antallet af regler (kvantiteten) og intet om resultaterne (kvaliteten).

Det svarer til at Merete Riisager vurderer folkeskolen ud fra hvor mange mål lærerne skal leve op til.

På skoleområdet snakker vi i dag mere om den omvendte praksis, altså at færre mål vil være at foretrække - hvorfor fejring af antal regler mest minder om noget, der hører hjemme i Molbo-historierne.
Ret kanonerne mod Støjberg og ministeriet

Man burde forvente, at alle de syleskarpe udtalelser fra Jacob Jensen, Jan E. Jørgensen, Eyvind Vesselbo og Jarl Cordua snarest vil blive oversat til en intern diskussion i Venstre, hvor Inger Støjberg sættes på plads og pålægges at få fjernet hendes tåbelige 'tæller' fra ministeriets hjemmeside.

Det er for billigt at gøre Danske Folkeparti til skurk i sag, hvor det i virkeligheden er Venstre selv, der er ophavsmand til ugerningerne.

Det er for billigt at gøre Danske Folkeparti til skurk i sag, hvor det i virkeligheden er Venstre selv, der er ophavsmand til ugerningerne.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør for Netavisen Pio

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce