Annonce

Kom på bedre tanker: Fredericias borgmester stopper i utide

Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget Christian Bro overtager borgmesterkæden allerede fra næste uge
Foto: Privat
Steen Wrist Ørts (S)
Fredericias socialdemokratiske borgmester, Steen Wrist, stopper som borgmester. Borgmesterkæden overtages af partifællen og spidskandidat ved kommunalvalget i 2025, Christian Bro.

Steen Wrist skriver i et opslag på Facebook, at han fra 1. maj bliver forstander på fagbevægelsens kursus- og konferencecenter Laugesens Have A/S i Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland.

Steen Wrist meddelte tidligere på året, at han ikke genopstiller til det kommende kommunalvalg.

Tre kandidater meldte sig som ny borgmesterkandidat. Christian Bro og John Nyborg, som begge er medlemmer af Fredericia Kommunalbestyrelse og Andreas Dyhrberg Andreassen, der er partiets lokale folketingskandidat.

I sidste måned vandt Christian Bro så urafstemningen

Undervejs trak John Nyborg sig fra kandidatfeltet. I sidste måned vandt Christian Bro så urafstemningen mellem ham og Dyhrberg Andreassen.

Murren i krogene

I sidste måned gav det anledning til murren i krogene, da Steen Wrist meddelte, at han “som udgangspunkt” havde tænkt sig at sidde valgperioden ud som borgmester.

Forventningen havde været, at Wrist i god tid ville overlade pladsen til den nye borgmesterkandidat, som så fik bedre mulighed for at profilere sig op til kommunalvalget november næste år.

Med den nye melding fra Steen Wrist falder tingene så alligevel på plads:

jeg ved, at det er det rette for både kommunen og mig at stoppe nu

“Efter ti gode år i byrådet, heraf de sidste tre år som borgmester, bliver det vemodigt at stoppe i Fredericia Byråd. Da jeg tidligere på året meddelte, at jeg ikke genopstillede til det kommende kommunalvalg, sagde jeg samtidig, at jeg som udgangspunkt sad perioden ud. Men jeg ved, at det er det rette for både kommunen og mig at stoppe nu. Jeg glæder mig til nye udfordringer, og kommunen får så samtidig en borgmester med et længere sigte end mig,” skriver Steen Wrist på Facebook og fortsætter:

“Det er vigtigt for mig, at det sker nu. Budgetprocessen starter med det første seminar samme dag som det ekstraordinære byrådsmøde og løber frem til midten af oktober. Jeg mener, at det er bedst, at det bliver med en gennemgående borgmester som forhandlingsleder hele vejen.”

Christian Bro tiltræder som borgmester allerede i næste uge i forbindelse med et ekstraordinært byrådsmøde.

Stod i spidsen for nødvendig oprydning

Steen Wrist blev borgmester i Fredericia, da Jacob Bjerregaard stoppede i utide 1. februar 2021.  

Bjerregaard meddelte overraskende december 2020, at han stoppede som borgmester til fordel for et ledende job hos kommunikationsbureauet Advice.

en lavine af kritisk medieomtale af Jacob Bjerregaard

Straks efter Bjerregaards melding startede en lavine af kritisk medieomtale af Jacob Bjerregaard - og af den daværende kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe.

Steen Wrist havnede på borgmesterposten - og stod derfor i spidsen for den nødvendige oprydning og krisestyring i kommunen.

Wrist genvandt borgmesterposten ved kommunalvalget i 2021 - selv om partiet tabte 17 procentpoint ved valget.

Den kommende borgmester, Christian Bro, er tidligere tillidsmand ved Post Nord og 3F'er. Bro er formand for teknisk udvalg.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet