Kontroversielt satire-par på vej til DR

Frederik Cilius og Rasmus Bruun - som står bag det omstridte satire-program Den Korte Radioavis - i intense forhandlinger med DR Drama - DR bekræfter forhandlinger
Holdet bag det stærkt omdiskuterede Radio24syv-satireprogram, Den Korte Radioavis, satirikerne Frederik Cilius og Rasmus Bruun, er i intense forhandlinger med DR Drama om at lave en serie, erfarer Netavisen Pio.

Dermed er makkerparret på vej væk fra Radio24syv, som fra 31. oktober lukker og slukker som FM-radio.

Radio24syvs direktør og chefredaktør, Jørgen Ramskov, bekræfter over for Netavisen Pio, at satirikerne "har talt med DR", men Ramskov ved dog ikke, om "aftalen er endelig".

Frederik Cilius og Rasmus Bruun har ikke reageret på Netavisens Pio's gentagne henvendelser. Men DR's drama-chef, Christian Rank, bekræfter over for Netavisen Pio, at "DR Drama er i dialog med SAM Productions om en serie af Adam Price med Frederik Cilius og Rasmus Bruun. Men der er ingen aftaler indgået på nuværende tidspunkt."

Ung socialdemokrat får undskyldning

Den Korte Radioavis med radiofiguren Kirsten Birgit blev denne uge endnu engang genstand for kraftig kritik, fordi programmet 6. juni omtalte et rygte om, at den nu sygemeldte Henrik Sass Larsen har en elsker på Fyn, der hedder Alexander Grandt.

Den Korte Radioavis med radiofiguren Kirsten Birgit blev denne uge endnu engang genstand for kraftig kritik

Mandag beklagede radio-direktør Jørgen Ramskov i Radio24syv-programmet Q & A, at man havde sat navn på Henrik Sass' påståede elsker. Først under selve programmet gik det op for Ramskov, at Alexander Grandt ikke er en fiktiv person, men derimod en ung socialdemokratisk folketingskandidat på Fyn og tidligere formand for DSU.

Tirsdag omtalte Netavisen Pio at det satiriske indslag har været stærkt generende for Alexander Grant:

”Det er godt, at radiodirektøren er kommet frem til den erkendelse, at han og Radio24syv skylder mig en undskyldning. Den håber jeg så er på vej. Det rager ikke nogen, hvem man har sex med – og så er der her ovenikøbet tale om et løgnagtigt rygte. Der er tale om en direkte løgn, som jeg er blevet konfronteret med, når jeg går ud fredag aften. Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der spørger om det passer, hvad de siger om Sass og mig i Den Korte Radioavis. Det er altså ikke særlig fedt,” sagde Alexander Grandt til Netavisen Pio tirsdag.

Sent tirsdag eftermiddag modtog Alexander Grandt så "en uforbeholden undskyldning" fra Jørgen Ramskov.

Påstod person død

Radio-direktøren gav i april nu tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen, en undskyldning, fordi radio-figuren Kirsten Birgit fra Den Korte Radioavis havde ringet til Adelsteen og påstået, at en person var omkommet, fordi en bil var kørt ind i hendes og mandens restaurant i Mariager. Adelsteens mand er partifællen, nu tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Kim Christansen.

Jørgen Ramskov gentog mandag i radioprogrammet Q & A, at ”dét ikke var morsomt” at ringe et folketingsmedlem op og påstå, at en person er død – og tilmed sende telefonsamtalen ud live.

Nu er den Den Korte Radioavis så igen røget ind i et sandt stormværd.

Alexander Grandt kan ikke se satiren i at påstå, at han og Henrik Sass har et seksuelt forhold:

Jeg kan ikke se satiren i det. Og da slet ikke når der er tale om et usandt rygte

”Jeg kan ikke se satiren i det. Og da slet ikke når der er tale om et usandt rygte. Men jeg er selvfølgelig helt med på satire, hvis det handler om politisk hykleri. Jeg synes Radio24syv og Den Korte Radioavis skal tænke sig godt om og tage en grundig snak om, hvad satire er,” sagde Alexander Grandt tirsdag.

Radio24syv-direktør, Jørgen Ramskov, har ingen undskyldning til Henrik Sass Larsen. Ramskovs argument er, at Sass indtil nu har været en magt-person, der må tåle satire – også grov satire, hvorimod Alexander Grandt er en almindelig borger, der ikke sidder i en magtposition. Og derfor skal Alexander, men ikke Sass, have en undskyldning.

Det er Socialdemokratiets Peter Hummelgaard uenig i. På Twitter skriver han, at radio24syv-ledelsen også bør give Henrik Sass en undskyldning:

placeholder

 

Opdateret 21. juni kl. 11.20 med udtalelse fra DR, der bekræfter Netavisen Pio's oplysninger.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Nej tak til al den nedbrydende og ødelæggende humor. Giftigheder forklædt som tilforladelig selvforherligende magt-satire, men reelt overgreb som krænker navngivne personer og deres omgivelser. Akkurat som de såkaldte festligheder og konkurrencer på gymnasier og andre ungdomsuddannelser. En syg kultur. En dum og doven stil.

Jeg ihukommer den fra tegneserien "Egoland" berømte sætning: "Vær hver vejr værd", når nu artikelskriveren ikke kan finde ud af at skrive "stormvejr".

Annonce