Kristendemokraterne skifter formand i valgkampen

Kristendemokraternes Isabella Arendt bliver konstitueret formand frem til folketingsvalget.
Foto: Pressefoto: Kristendemokraterne
Kristendemokraternes Stig Grenov tager orlov fra formandsposten.
Formanden for Kristendemokraterne Stig Grenov har bedt om orlov fra sit formandsjob i en måned.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra partiet, hvor de også indkalder til pressemøde om situationen mandag klokken 11.

”Stig Grenov har som formand med privat fuldtidsjob gennem lang tid været under et meget stort arbejdspres. Det har givet stresssymptomer, som hverken han eller KD kan overse,” lyder begrundelsen.

Det betyder, at Kristendemokraternes Isabella Arendt, som før mandag var næstformand i partiet, bliver konstitueret formand i perioden. Hun vil derfor varetage landsformandens opgaver, herunder de landsdækkende debatter.

Fik ros efter lyndebut

Den 26-årige næstformand fik masser af rosende omtale, efter hun med blot tre kvarters varsel overtog partileder-debatten tirsdag aften på TV2.

På trods af meldingen om orlov vil 66-årige Stig Grenov, der har været formand siden 2012, dog fortsat passe sine øvrige opgaver og føre valgkamp i Københavns Storkreds.

26-årige Isabella Arendt, der til dagligt er statskundskabsstuderende på Københavns Universitet og forskningsassistent på Lykkeforskningsinstituttet, har været politisk aktiv siden teenageårene, blandt andet var hun i en kort periode medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

Allerede i 2011 stillede den dengang 18-årige politikerspire op til Folketinget for første gang i Viborg Øst-kredsen for Kristendemokraterne. Hun fik 85 personlige stemmer.

I den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau står Kristendemokraterne til 1,3 procent, hvilket er en beskeden fremgang i forhold til folketingsvalget i 2015, hvor partiet fik 0,8 procent af stemmerne. Det kræver 2 procent af stemmerne for at komme i Folketinget.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook