Løkke får kritik for Lanzarote-tur og lønkommentar

Lars Løkke Rasmussen er, trods Udenrigsministeriets rejsevejledning, taget på tv-optagelse på De Kanariske Øer - med fuld løn. Det møder kritik.
Foto: Venstre
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal de kommende tre uger krydse Atlanterhavet, i en båd fyldt med andre kendisser, til tv-programmet "Over Atlanten'.

Sejladsen begynder på den spanske ferieø Lanzarote, hvor Lars Løkke Rasmussen derfor er taget til - på trods af at Udenrigsministeriet som udgangspunkt fraråder rejser til Spanien.

Men det er faldet Ekstra Bladet for brystet, at Lars Løkke Rasmussen kan deltage i tv-optagelser, samtidig med at han modtager eftervederlag.

I et tweet til Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen skriver den detroniserede Venstre-formand, at han er berettiget til fuld løn, fordi han fortsat modtager eftervederlag som statsminister - uafhængigt af om han sidder i Folketinget eller ej.

“Du ved jo lige så godt som jeg, at jeg er berettiget til fuld løn frem til sommeren 2021 - om jeg så ikke var blevet genvalgt, taget på permanent badeferie eller havde nedlagt mit mandat,” skriver han.

Arrogant og absurd

Og den kommentar får kritik fra både SF og Enhedslisten. Til Ekstra Bladet kalder Enhedslistens Rosa Lund det "arrogant", mens SF's Jakob Mark siger, at det er "absurd".

Tidligere ministre har ret til et halvt års eftervederlag, svarende til deres ministerløn, for hvert hele år de sammenlagt har fungeret som ministre (dog maksimalt 36 måneder).

Lars Løkke Rasmussen var i den seneste omgang statsminister i lige knap fire år, og han har derfor ret til 18 måneders vederlag til fuld statsministerløn. Hans løn som folketingsmedlem modregnes dog.

Sender spørgsmål til minister

Den tidligere statsminister ligger dog ikke på den lade side, mens han er på Lanzerote. Lars Løkke Rasmussen mener, at coronavirus er under fuld kontrol på øen.

"Er p.t. på Lanzarote, hvor covid-19 er under fuld kontrol, men hvortil Danmark fraråder rejser. Svært at forstå. Også derfor har jeg stillet spørgsmål til regeringen," skriver han og linker til fire såkaldte $20-spørgsmål.

placeholder

Lars Løkke Rasmussens tweet får dog hurtigt svar fra regeringen.

"På sidste møde i Udenrigspolitisk Nævn præsenterede jeg en model for regionale rejsevejledning," skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i et svar på Twitter. Han fortsætter:

"Er klar primo december, bygger på regionale test- & incidensdata fra ECDC. Det er den forsvarlige måde at gøre det på. Ærgerligt du ikke havde mulighed for at deltage i mødet."

Lars Løkke Rasmussen svarer tilbage, at han er bekendt med den model, som regeringen arbejder med, men at den "ikke dur". Og at han i øvrigt glæder sig til at få svar på sine fire spørgsmål, som alle er stillet til sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Minister: Underminerer myndighederne

Flere brugere på Twitter kritiserer Lars Løkke Rasmussen for, at han, trods anbefalinger, alligevel er rejst ud. Hertil svarer den tidligere statsminister, at han har fulgt alle "forsigtighedsregler" og at han i øvrigt ikke er "enig i den måde regeringen håndterer rejseVEJLEDNINGERNE på".

Det får beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til at anklage Lars Løkke Rasmussen for at underminere myndighederne.

"Endnu et pletskud fra Venstres folketingsgruppes kontinuerlige underminering af myndighederne, i den største verdensomspændende sundhedskrise siden Den Spanske Syge. Trist," skriver han.

placeholder
 

Ifølge de spanske myndigheder er der det seneste døgn kun fundet 124 nye tilfælde af corona på alle de syv kanariske øer, som Lanzarote er en del af.

Der bor godt to millioner mennesker fast på øerne, der årligt er rejsemål for mere end 15 millioner turister.

Turismen har været lukket helt ned på øerne indtil den 25. oktober. Og med virkning fra den 14. november blev det vedtaget, at alle, der ankommer til øerne som turister, skal fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Er der nogen der ved, om han bliver dernede?

Håbet er lysegrønt 😊

Håbet er lysegrønt 😊

Nej Løkke er altid der, hvor det kan betale sig at være. Men han rejser som det passer ham, gør hvad der passer ham, siger hvad der passer ham, og få fuld løn for det. Venstre ved man skam hvor man har.

Venster puster sig op i mink sagen,dem som selv har sager for at bryde grunloven og har haft andre sager kørende.Så er det Lars løkke,han gør lige hvad der passer ham, men han har nu igen fået andre til at betale for hans beklædning,godt han ikke er statsminister i Danmark

Havde nogen ventet andet af en plattenheimer?

Løkke er ikke enig, i den måde Regeringen håndtere corona krisen på. Gud hjælpe os, hvis det var Lars Løkke der var statsminister, for en Venstre regering, i denne corona krise.

Mon også Lars løkke får corona hjælp til sit enmands firma,som pludslig har ansat sin familie i firmaet,ligesom Anders fogh fik til sit firma de kan nemelig ikke få penge nok,håber aviserne graver lidt i det

Stop nu det vanvid, og se så at få politikerne til at tilpasse sig det samfund de tjener og lovgiver for...

Annonce