Minister undsiger finanslov: Garanterer alligevel penge til skatteunddragelse

Skatteminister afviser regeringens eget finanslovsudspil. Vi vil ikke bruge færre penge på at stoppe skattesvindlere, lyder det.
Det danske skattevæsen får i regeringens udspil til den kommende finanslov færre penge til at bekæmpe international skatteunddragelse og økonomisk kriminalitet. Det skriver TV2.

Næsten 56 millioner kroner mindre bliver der i forslaget afsat til området fra 2018 og frem til 2022.

Det møder kritik. Især set i lyset af de seneste dages afsløringerne af systematiske svindel med udbytteskat, som betød, at det lykkedes for et internationalt netværk af finansfolk at hive 12,7 milliarder kroner ud af den danske statskasse.

Hertil kommer skandalesagerne om hvidvask gennem store banker som Danske Bank og Nordea.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, mener, at området burde styrkes.

”Alle i de her dage må kunne se, hvor forkert det er at gå den her vej og slække på indsatsen over for de mennesker, der forsøger at snyde den danske statskasse,” siger han til TV2.

placeholder

Man kan ikke bruge tal i udspil

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har selv en anden udlægning af finanslovudspillet. Han mener ikke, at man kan konkludere ud fra budgettet på området, førend finansloven er færdigforhandlet.

"Dem, der læser finansloven og tolker den sådan her, læser den, som en vis person læser biblen," siger han og uddyber, at de tal, der optræder i udspillet, ikke er endelige:

”Hvis vi ikke bevilger flere penge, så vil der ske et fald. Men det tror jeg roligt, man kan regne med, at vi vil gøre på det område. Så faldet, man kan se i finanslovsudspillet, kommer reelt set ikke til at finde sted,” forklarer han til TV 2.

Folketinget vedtager den endelige finanslov i december måned.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce