Annonce

Markant fald i antallet af passagerer i kollektiv trafik: Danskerne har lyttet

Markant færre rejsende med den kollektive trafik efter initiativer fra regeringen, myndighederne og DSB.
Trafikselskaberne oplever i disse dage markant færre passagerer, der anvender kollektive transportformer. Det gælder både i og uden for myldretiden.

Allerede i tirsdags opfordrede regeringen – for at begrænse risikoen for coronasmitte – rejsende i den kollektive trafik til ikke at rejse i myldretiden, hvis de kunne undgå det.

Den opfordring har danskerne taget til sig, og det vækker glæde hos transportministeren:

”Vi ser nu, at passagertallet i den kollektive trafik er faldet markant, og det viser, at borgerne har lyttet til regeringens opfordringer. Vi er afhængige af mange af de passagerer, der er tilbage, fordi de opfylder samfundskritiske funktioner. Det er vigtigt, at de kan komme til og fra arbejde.”

Vi er afhængige af mange af de passagerer, der er tilbage, fordi de opfylder samfundskritiske funktioner

”Derfor vil jeg gerne takke alle de lokoførere, togførere, buschauffører og alle andre, der hver dag udfører den samfundskritiske funktion, som det er at sikre, at den kollektive trafik fortsat kører i denne tid,” siger Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

placeholder

 

81 procent lavere end normalt

I de senere dage har salget af DSB-billetter været omkring 70 procent lavere end normalt, mens Metroselskabet oplevede, at passagertallet i myldretiden fredag morgen var 81 procent lavere end normalt. Det skriver Transportministeriet i sin pressemeddelelse.

Der meldes ligeledes om god plads i fjern- og regionaltog samt et markant fald i antallet af passagerer i de københavnske S-tog.

Torsdag den 12. marts lød antallet af passagerer i de københavnske S-tog på 142.000. Til sammenligning var der 373.000 passagerer torsdagen ugen før.

Krav om pladsbillet og betalingskort

Tidligere på ugen indførte DSB et krav om pladsbillet på alle afgange med InterCity- og InterCityLyn-tog samt regionaltog.

Pladsbilletten, som normalt koster penge, er gratis og skal sikre, at der ikke er flere rejsende end antallet af siddepladser i togene. Dermed kan man ikke køre med toget, hvis man ikke har en pladsbillet til den pågældende afgang.

Grundet risikoen for spredning af COVID-19/coronavirus opfordrer DSB desuden alle til, at betaling i DSB’s billetsalg og 7-Eleven-butikker sker med betalingskort fremfor kontanter.

placeholder

 

I nedenstående grafik kan du se myndighedernes opfordringer til rejsende i den kollektive trafik.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet