Annonce

Ingen planer om at lukke Ergemann ind i varmen: Seier vil hellere lade stolen stå tom

Pio erfarer: Peter Seier Christensen holder fast i sin plan om at repræsentere Nye Borgerlige i Folketinget - ekstraordinært årsmøde ventes i april
Foto: Nye Borgerlige
Henriette Ergemann (NB), tidligere næstformand
Sygemeldte Peter Seier Christensen holder fast i sin plan om at repræsentere Nye Borgerlige i Folketinget.

Hans mulige suppleant i Folketinget, Henriette Ergemann, har genindmeldt sig i Nye Borgerlige - og repræsenterer nu igen partiet i Kalundborg Kommunalbestyrelse. Men Peter Seier Christensen vil ikke officielt sygemelde sig og dermed lade Henriette Ergemann indtræde i Folketinget som sin suppleant.

Det erfarer Netavisen Pio.

Henriette Ergemann blev valgt til næstformand for Nye Borgerlige i februar sidste år. Blot 14 dage senere trak hun sig som næstformand. Senere igen meldte hun sig ud af partiet og dannede et borgerligt netværk, som hun nu har droppet.

Bizarre påstande

Ergemann trak sig som næstformand efter at det kom frem, at hun havde skrevet meget bizarre ting i opslag på Facebook.

oplevede blødninger, når hun var sammen med vaccinerede i længere tid

Blandt andet skrev hun, at hun oplevede blødninger, når hun var sammen med vaccinerede i længere tid.

Ergemann kaldte den tidligere generalsekretær for Unicef i Danmark, Karen Hækkerup, for "sindssyge kælling".

Hun beskyldte daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for - sammen med andre politikere - ikke at tage coronavaccine, men i stedet en snydevaccination bestående af saltvand.

Vil lade stolen stå tom

Peter Seier Christensen havde - og har - ikke stor fidus til Henriette Ergemann. Af samme grund vil han ikke officielt sygemelde sig og dermed lade hende indtræde i Folketinget som sin suppleant, erfarer Netavisen Pio.

Peter Seier Christensen vil lade stolen stå tom, indtil han selv føler sig rask nok til at genindtræde i Folketinget.

Hans plan, som Netavisen Pio beskrev 30. januar, er fortsat at genrejse Nye Borgerlige som parti i Folketinget.

Planen indebærer en række fordele for de flere og flere i Nye Borgerlige, som ønsker at fortsætte partiet.

Nye Borgerlige slipper for at skulle ud og skaffe 20.182 underskrifter for at blive opstillingsberettiget. Og partiet slipper - ikke mindst - for at tilbyde løsgængeren Lars Boje Mathiesen at genindtræde i Nye Borgerlige og repræsentere partiet på tinge.

udtalt uvilje mod personen Lars Boje Mathiesen i Nye Borgerliges hovedbestyrelse

Der er en udtalt uvilje mod personen Lars Boje Mathiesen i Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

Det var netop partiets hovedbestyrelse, der - efter at Boje Mathiesen havde beklædt posten som partiets formand i kun 30 dage - ekskluderede ham for grådighed for knap et år siden.

Årsmøde i april

Det er planen, erfarer Netavisen Pio, at Nye Borgerlige afholder et ekstraordinært årsmøde efter påske i april måned.

Hovedbestyrelsens flertal vil til en start få behandlet sit forslag om at nedlægge Nye Borgerlige som parti. Det forslag vil så blive nedstemt massivt.

I umiddelbar forlængelse af første ekstraordinære årsmøde vil man påbegynde endnu et ekstraordinært årsmøde. På det møde vælger man så formand og næstformand.

En ny hovedbestyrelse vil bestå af den nyvalgte formand, den nyvalgte næstformand og fem øvrige medlemmer, som vælges ude i de fem regioner.

Hvis Peter Seier Christensen er genindtrådt i Folketinget inden det ekstraordinære årsmøde, vil han også blive medlem af den nye hovedbestyrelse, som så suppleres med et niende medlem.

Vred på Vermund og Kim Edberg

Peter Seier Christensen stiftede i sin tid Nye Borgerlige - sammen med Pernille Vermund, som nu er medlem af Liberal Alliances folketingsgruppe.

Peter Seier Christensen blev ekskluderet af Nye Borgerliges folketingsgruppe af Pernille Vermund og partiets andet folketingsmedlem, Kim Edberg Andersen. Kun på den måde kunne Vermund og Edberg nedlukke Nye Borgerliges folketingsgruppe.

Så lige nu er Peter Seier Christensen formelt set løsgænger - og betegnes som UFG, ‘uden for grupperne’.

Men så snart Peter Seier Christensen genindtræder i Folketinget, vil han meddele, at han nu igen repræsenterer Nye Borgerlige på tinge.

Som beskrevet i Pio-artiklen 30. januar er Peter Seier Christensen rasende over, at Pernille Vermund og Kim Edberg Andersen uden videre ekskluderede ham fra folketingsgruppen - uden overhovedet at orientere ham.

Peter Seier Christensen bakker op om, erfarer Netavisen Pio, valg af det tidligere mangeårige medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, som ny formand for Nye Borgerlige.

Love forhindrer opstilling til Folketinget

Henriette Ergemann kan ikke opstille til Folketinget for Nye Borgerlige ved et kommende valg.

Partiets love har nemlig fastsat en karensperiode, hvis man har været meldt ud af partiet i en periode.

Den bestemmelse rammer nu Ergemann således, at hun ikke kan komme på stemmesedlen ved det førstkommende valg til Folketinget.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"hun oplevede blødninger, når hun var sammen med vaccinerede i længere tid."

Så kan jeg da godt forstå hun er så ivrig for at komme i folketinget, når medlemmerne der som de eneste i landet har fået en saltvandssprøjte i stedet for den, vi andre har fået med nano-chip og det hele.

Ja, hvis Magnus Heunicke og andre politikere blot har fået saltvand, skulle hun jo ikke bløde ved at være sammen med dem!!
Hun burde jo i øvrigt vise mig, hvordan det udarter sig, er det gennem huden, ovenud eller nedenud, så
jeg, for at hjælpe hende, kan undgå hendes selskab.

En ting er at lide af "blødningsforstyrrelse", hvad værre er at hun tilsyneladende også lider af hjerneforstyrrelse.