Ny måling: Socialdemokratiet under 30 procent for første gang i år

Dårligste resultat for S siden november måned og stor interesse for et nyt parti, viser ny meningsmåling.
Socialdemokratiet går igen tilbage og står nu for første gang i år til en opbakning fra under 30 procent af vælgerne.

Det er første gang siden slutningen af november - midt under mink-sagen - at Socialdemokratiet er under 30 procent.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Meningsmålingen viser også, at tre procent af vælgerne peger på øvrige - og altså et af de partier der ikke er opstillingsberettiget.

Det er det højeste niveau, som Voxmeter har målt i 14 år. Dengang var det lige inden, at Ny Alliance blev opstillingsberettiget.

Hvem det er, vælgerne peger på, fremgår ikke af meningsmålingen. Men det er nok nærliggende at tro, at det er Lars Løkke Rasmussens parti, der grundlovsdag fik navnet Moderaterne, som står for hovedparten af de tre procent.

Det ser umiddelbart ud som om, at Lars Løkke Rasmussens nye parti tager stemmer fra begge sider af det politiske centrum. Rød blok går samlet tilbage med et procentpoint, mens blå blok går tilbage med 0,8 i forhold til den seneste meningsmåling.

S under 30 procent

Socialdemokratiet står i meningsmålingen til 29,3 procent.

Ved det seneste folketingsvalg, den 5. juni 2019, fik Socialdemokratiet 25,9 procent af stemmerne, men partiet har ligget meget højt i Voxmeter-målingerne under det meste af coronakrisen. Enkelte meningsmålinger viste endda en tilslutning på over 35 procent af stemmerne

De 29,3 procent vil give Socialdemokratiet 53 mandater. Eller fem flere end ved folketingsvalget.

Slut med rent rødt flertal

Selvom Socialdemokratiet går tilbage, så er der fortsat udsigt til rødt flertal. Sammen med de tre støttepartier står partierne bag Mette Frederiksen til at samle opbakning fra 96 mandater.

Begge de røde partier, SF og Enhedslisten, går igen frem og står til henholdsvis 8,7 procent og 8,5 procent af stemmerne, hvilket giver begge partier 16 mandater. Det er en fremgang på to mandater til SF og tre til Enhedslisten, der står til sit bedste valg i partiets historie.

De Radikale går til gengæld lidt tilbage til 5,6 procent af stemmerne, og partiet står til 11 mandater.

Det betyder, at der ikke længere er udsigt til et rent rødt flertal uden om De Radikale, selv hvis man medregner de nordatlantiske mandater, som der ellers har været udsigt til i flere meningsmålinger henover foråret.

Konservative fortsat størst

I blå blok kan både Venstre og De Konservative notere sig en mindre fremgang. De Konservative går frem med 0,9 procentpoint til 13,9 procent, og Venstre går frem med 0,3 procentpoint til 13,6 procent.

Det vil udløse 25 mandater til hvert af de to partier.

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti går begge tilbage i forhold til den seneste meningsmåling, og de to partier står nu helt lige - begge til 6,4 procent af stemmerne. Det er første gang i cirka fem måneder, at Dansk Folkeparti er på højde med Nye Borgerlige i en Voxmeter-måling.

Liberal Alliance er tilbage ved udgangspunktet fra folketingsvalget. Liberal Alliance fik dengang 2,3 procent af stemmerne, hvilket er det samme, partiet står til i den her måling.

Sammenlagt står de blå partier til 79 mandater. Eller nøjagtigt det samme som ved folketingsvalget for to år siden. Men det tal vil naturligvis ændre sig, når Moderaterne bliver opstillingsberettiget.

Hverken Kristendemokraterne, Alternativet eller Veganerpartiet er over spærregrænsen.

Om målingen

Meningsmålingen fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1030 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 7. juni og til den 12. juni 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,8 procentpoint.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mettes forsigtighedsprincip skal nu stå sin prøve.

Gælder forsigtighedsprincippet også for alle andre sygdomme end corona.

Sygeplejerskernes pengepung skal tømmes i den danske model. Siger Mette underforstået,

Karsten Hønge er klar til kamp!

Både Mette og Hønge glemmer at de er arbejdsgivere. Den store tykke virksomhedsejer der gir fan i lønmodtagernes løn og arbejdsvilkår.

Ved næste valg kan de borgerlige og dansk Folkeparti hurtigt komme til magten igen, hvis Mette og Hønge glemmer deres placering øverst i den danske model.

Vis mod Mette!

Konflikten skal bære løst inden en uge!

Forsigtighedsprincippet gav de 35 procent

Nu ved vi jo allesammen godt, at hanen galede trende gange, inden Mette fornægtede Blå Bjarnes regnestok.
Vi ved også at Mettes mesterstykke - jobcentrene - er helvedes forgård for syge mennesker.
Måske skal Mette snart justere sin politik?
Hun har trods alt ikke absolut flertal, selvom hun ter sig sådan!

Jeg synes ikke det er rimeligt at Ole fremstiller Mette Frederiksen, som en, der ter sig. Jeg synes hun med forstandige personer omkring sig og sin egen person, har gjort sit ypperste i den svære tid. Jeg ser ingen, der kunne have gjort det bedre. Selvfølgelig vil der blive begået fejl i den pressede situation, men jeg har stor tillid til at hun som statsminister også vil arbejde på at føre den nødvendige og socialdemokratiske politik ud af “coronaens” favntag. Politik er ikke kun at ville, men også at kunne! Det kan Mette!

100% enig 👍🌹🇩🇰☺️
Den nyeste måling nu hvor vi er på vej ud af Corona krisen, takket være en dygtig, ansvarsbevidst regering med vores dygtige statsminister Mette Frederiksen i spidsen,
På trods af en doven og selvhævdende oposition der ikke har været til nogen gavn, er det gået over al forventning !
Det eneste den nye måling giver udtryk for er de sædvanlige der ustandselig skifter parti, især nu hvor det ser ud til at der er ro på situationen efter den lange og usædvanlige Corona!

I siger ikke noget. Det er sgu ret indholdsløst det hele. Hvad erndet hun har gjort som andre ikke ville kunne gøre? Det virker bare som en retorik der bliver gentaget per automatik.

Som et led i kommunalreformen, der trådte i kraft i januar 2007, blev kommunernes beskæftigelsesindsats flyttet væk fra socialforvaltningerne og over i de nye jobcentre, og da var Klaus kronhjort (V) beskæftigelsesminister, men ellers har du ret, det er helvedes forgård.

Det var Hjorten, der opfandt jobcentrene. Socialdemokratiets synd var at godkende dette asociale system, og opretholde det længe efter sidste salgsdato.

Til Socialdemokraternes ros skal siges, at de indførte mentor-ordningen tilbage i 2015, tror jeg det var, og at de i disse dage har sat himmel og jord i bevægelse for at få alle de mange mennesker, som ikke længere har en realistisk fremtid på arbejdsmarkedet, men som stadig er parkeret på kontanthjælp, over på en mere permanent ydelse (førtidspension). Så det går langsomt i den rigtige retning, meget langsomt.

Men der er brug for nytænkning. Jeg håber virkelig Hummelgaard er gået i tænkeboksen, som ung var han en fornuftig mand med mange gode løsninger, måske han kan omorganisere jobcentrene? Man kunne fx gå tilbage til et system, der mere ligner Arbejdsformidlingen, det fungerede glimrende, det eneste problem var, at arbejdsgiverne ikke altid brød sig om den arbejdskraft, de blev tilbudt. Jobcentrene sikrede, at arbejdsgiverne fik fuld hånd- og halsret over hvem, de ville ansætte, og det er denne politik, der har gjort jobcentrene til en opbevaringsplads for mennesker, der sagtens kunne arbejde på et rummeligt arbejdsmarked, men som ikke har en chance i det af Venstre og co. konstruerede rotteræs.

Jeg erindrer, hvordan jobcentre blev listet ind om natten, i 24 radioavisen blev det nævnt, det blev ikke forhandlet, VKO havde flertallet på det tidspunkt og Arbejdsformidlingen blev bare overhørt og af viklet, det skete bare. Jobcentre kom overnight, nøjagtig som da de skar på dagpenge og efterløn. Da Løkke var på nedtur sidst.
Jobcentrene har ikke fungeret, om de gør det bedre nu ??? Måske, elelrs må Hummelgård på banen.

Der ligger også en anden måling lavet af BT. den giver Mette og Soc 33,4 %. Det er jo agurketid og vi kan se Nye Borgerlige sprøjter ud til regionsvalg. Ole Simonsen

Helt korrekt. De jævnlige og fyldige analyser af meningsmålingerne kan i vidt omfang aflyses, hvis men hver gang lige tog en dyb indånding og læste de sidste 2 linjer i artiklen:
" Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,8 procentpoint."

Det var Claus Hjort Frederiksen der opfandt Jobcentrene. I forbindelse med kommunalreformen i 2007-2008. Det gjorte han med løgne og manipulationer.

Kan man stemme på noget som kun er et navn, super man da ikke for klog. Inge. Kender politikken, kun onlines, floskler og jeg bestemmer, lyder det fra moderatetnes partileder. Yougov gav MF 34,5 for et par dage siden

Der kom for mange tommelfingre på. :))

Så er

Ingen nævner tvangshjemsendelsen af syriske flygtninge som en årsag til tilbagegangen. Mystisk.

Tvangshjemsendt, der er vist ikke tvangshjemsendt nogle syrere endnu. Der er afvist syrere som ikke er forfulgte, og en del har fået deres sag genbehandlet. Men der er så mange røverhistorier og myter, så man ved ikke hvad der er fakta eller forkert. Medierne bidrager fint til til at forvanske og fordreje sager. Det med at stå på TV og græde, vi har en lovgivning og den skal følges, og love kommer til via flertal. Når det flertal ikke holder vand mere, kan man ændre love, sådan fungerer et demokrati.

Tilbagegangen skyldes nok mere at man henter IS forældre til Danmark end at Syriske borgere skal hjem igen nu da krigen er stoppet. Det kan også være at borgerne i Storkøbenhavn ikke længere mener at SD repræsenter deres interesser. Regeringen bekæmper nærmest Øresundsområdet som metropol.

Man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken igen,
for at løse lønforholdene for en sygeplejerske, man skal
bare opfinde nye titler til sygeplejefaget, og så oprette
nye stillinger som sygeplejerskerne kan søge, og disse nye
stillinger skal så være placeret i nogle højere lønrammer,
derved omgår man lønforhandlingerne (overenskomst) og kan
give den dygtige sygeplejerske den løn som vedkommende fortjener.
Man skal ændre lønsystemet, og dermed ikke give en højere procent
del i løn, så griber man ikke ind i den Danske model, hvor der er
arbejdsmarkedets parter der forhandler den fremtidige løn.
Regeringen kan lave en ny reform af lønramme systemet, hvor det er
regionerne og kommunerne der opretter job som deres ansatte kan
søge ansættes i. Det behøves ikke at være raketvidenskab, at give
ansatte indenfor sundhedsområdet, den løn de fortjener.
Så kan Staten, regionerne og kommunerne ved de næste års finanslove,
aftale med kommunerne og regionerne en lidt større pose penge hvert år.

God idé Arne
Da vi under den forrige regering med omstillingspulje tyrraniet ubegrundet i de reelle besparelsespotentialer skulle finde to % besparelse på hospitalerne, endte det med at man måtte fyre sygeplejersker i en periode, hvor der var mangel på denne faggruppe. Denne mangel klarede man ved at indhyre de samme sygeplejersker nu fra vikarbureauer, til en noget anden timesats, end den der normalt er gældende.
Meningen på den borgerlige fløj har altid været, gennem udsultning af det offentlige sundhedsvæsen, at skabe behov for en øget andel private sygehuse, og med fremme af dette ideologiske felttog for at markedsgøre sundhedsvæsenet, landede man i ovennævnte absurditet.
Men det behøver den nuværende regering jo ikke at lade sig diktere af, og måske kunne dele af dit forslag derfor finansieres ved at fjerne den dyre vikarløsning.

Altså kan Mette gribe ind allerede fredag!

Hvis Mette lader konflikten løbe.

Og sygeplejerskerne skal betale af egne lommer.

Og herefter stopper konflikten. Og de reelt intet får.

Så stiger vreden! Den vrede der stadig lever hos folkeskolelærerne.

Politikerne og regeringen tager dobbelt pis på folk ved ikke at gribe straks ind!

Det Danmark ikke har råd til afgøres på Christiansborg.

Hvis regeringen og folketingspolitikerne lurepasser for at bringe sygeplejerskerne i fedtefadet, ender de selv i fedtefadet.

Psykologien som Helle Thorning og hendes styrende væbner ikke fattede.

Og de borgerlige kom til magten igen!

At blive taget pis på af sine egne koster. Især dyrt!

Danske vælgere husker utroligt længe. Især offentligt ansatte!

De har kun folketingspolitikere som arbejdsgivere.

Hvilket mange folketingspolitikere vil have sig frabedt!

Men det er realiteten. Og den stemmes der efter. Sjovt nok!

Så kære Mette. Det er fredag. Konflikten må stoppes! Til glæde for alle parter!

Og især for dem der gjorde alt for at undgå coronaen, men som lider af alle mulige andre skavanker eller sygdomme.

Skal de også holdes for nar.

Syge har store familier! I alt vel en million vælgere!

Den danske model må klare opgaven siger Mette.

Ja præcis. Men netop i de seneste 18 måneder har den danske model heddet “Mette Frederiksen”.

Hende der fik sygeplejersker og mange andre til at knokle.

Fik et testregime og vaccinationshold med gode lønninger op at stå.

Hende der styrede alt!

Kan du ikke klare en lille sygeplejerskekonflikt, mister vi troen på alt det du gjorde!

For Danmark! For os!

For patienterne!

Hofteoperationer. Knæoperationer. Osv. Osv.

Tiden er ikke til udskydelser. Tiden er til handling.

Landsholdet gik foran med et godt eksempel!

Her troede vi at Mette og hendes ministre var landsholdet!

For den enkelte! Og for hele Danmark.

Landsholdet er på banen igen torsdag!

Lad os håbe Mette og drengene er på banen fredag!

Vi ses!

Forklaring:
"kommune aftale gate"
"Forskningsfriheds gate"
"Sygeplejerske konflikt gate"
"flygningepolitik gate"
"Universitets gate"
Det er da kun Pernille R.T. der trækker iden rigtige retning på det sidste

Kan godt forstå, at der er en del, der siger: "så hellere Søren Pape"

Og så samtidigt med at Mette var optaget af Sønderjylland og NATO !!!

UPS
Glemte lige:

"Langeland gate"

i skyndingen

Hygge DANMARK er nedlagt. Sket forlængst. BLÅ farver gennemsyrer landet. Og ALT nu. En farve der ikke lader sig udvande. Men kun tager til i styrke fordi der mangler modstand. Reel MODSTAND.

Annonce