Ny socialrådgiverformand blæser til kamp mod fattigdom og ulighed

Mads Bilstrup et blevet valgt som ny formand for Dansk Socialrådgiverforening. Den nye formand tiltræder den 24. november.
Det er en erfaren socialrådgiver, der i slutningen af november bliver formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Det står klart, efter at Mads Bilstrup mandag er blevet valgt uden modkandidater som ny formand for foreningens næsten 18.000 medlemmer.

Han afløser Majbrit Berlau, der tidligere i år blev valgt til næstformand for den nye LO-FTF-hovedorganisation.

Mads Bilstrup er nuværende regionsformand i Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord og har været aktiv fagforeningsmand gennem 20 år.

”Jeg er meget glad for, at mine fagfæller peger på mig som formand. Det er en kæmpe tillidserklæring,” siger han en pressemeddelelse, hvor han blandt andet slår på vigtigheden i at der investeres i det sociale arbejde.
Fattigdom og ulighed vokser

Ifølge Mads Bilstrup går arbejdsvilkårene for socialrådgiverne og kvaliteten af det sociale arbejde hånd i hånd – et arbejde, der ifølge ham, er helt afgørende for at løfte socialpolitikken i Danmark.

”De socialpolitiske udfordringer står i kø. Vi oplever i øjeblikket, at fattigdommen og uligheden vokser. Det skaber sociale problemer, ikke mindst fordi børn, der vokser op i fattigdom, har et ringere udgangspunkt i livet end andre. Det gør absolut intet godt – hverken for de børn og voksne, der er ramt af fattigdom eller for samfundet som helhed. Den udvikling skal vi simpelthen vende – det vil vi fortsætte med at kæmpe for,” slutter han.

Mads Bilstrup er 54 år gammel og blev uddannet som socialrådgiver i 1992. Han var ansat i beskæftigelsesforvaltningen i Århus Kommune gennem ti år og blev i 1997 valgt som tillidsrepræsentant på sin arbejdsplads.

I 2003 blev Mads Bilstrup valgt som fællestillidsrepræsentant for samtlige socialrådgivere i Århus Kommune, og i 2010 blev han valgt som regionsformand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord.

Dansk Socialrådgiverforening leder også efter en ny næstformand efter Niels Chr. Barkholt. Der er fire kandidater til posten og det valg bliver afgjort, når medlemmerne har stemt den 11. oktober.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce