Overblik: Her er de nyvalgte borgmestre for Socialdemokratiet

Vi giver dig en løbende opdatering over alle nye socialdemokratiske borgmestre og regionrådsformænd.
Socialdemokratiet fik et flot valg i hele landet, hvor partiet på nuværende tidspunkt er gået frem fra 34 borgmesterposter og tre regionsrådsformandsposter ved seneste valg i 2013, til 45 borgmesterposter og fire regionsrådsformandsposter.

Samtidig er Socialdemokratiet gået procentvis frem med næsten 3 procent, til 32,4 procent af alle stemmer på valgdagen.

Vi opdaterer løbende listen, hvor der i skrivende stund er indgået konstitueringsaftaler om borgmesterposter i 94 ud af landets 98 kommuner, samt alle regionsrådsformandsposter.

 

Region Sjælland
Regionsrådsformand - Heino Knudsen (S) nyvalgt

I region Sjælland skifter magten fra blå til rød, når Heino Knudsen ved årsskiftet overtager formandsstolen efter Venstres Jens Stenbæk. Heino Knudsen har indgået aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten.

Vordingborg – Mikael Smed (S) nyvalgt borgmester

I Vordingborg er Socialdemokratiet gået frem med 11,8 procent til 37,8 procent af de samlede stemmer i Vordingborg kommune. Dermed sætter Socialdemokratiet sig på 13 ud af de 29 pladser i byrådssalen. Mikael Smed har indgået konstitueringsaftale med …

Slagelse – John Dyrby Paulsen (S) måske nyvalgt borgmester

I Slagelse har John Dyrby Paulsen sikret aftale mellem S, SF, Ø og R om en ny konstituering, der sætter Socialdemokratiet i spidsen. Socialdemokratiet holdt sine 12 mandater med et resultat på 34,6 procent af stemmerne.

Opdateret: Radikale har, ifølge dr.dk, måske trukket sig fra aftalen med S, og forhandler med V, LA og DF.

Køge – Marie Stærke (S) nyvalgt borgmester

Marie Stærke har genvundet borgmesterposten i Køge kommune efter en periode med konservativt styre. Det blev klart tidlig onsdag morgen, da Marie Stærke kunne præsentere en konstitueringsaftale mellem S, Ø, LA og DF. Socialdemokratiet i Køge går 7,2 procent frem fra sidste valg, til et resultat på 33,1 procent af stemmerne, og dermed får de 10 pladser ud af byrådets 27 pladser i alt.

Lejre – Carsten Rasmussen (S) nyvalgt borgmester

Carsten Rasmussen overtog borgmesterposten i sidste valperiode, da SF's Mette Tourborg trak sig som borgmester i sommeren 2016. Og nu kan Socialdemokratiet fortsat sætte sig for bordenden i Lejre, på trods af at Venstre blev det største parti i kommunen. Socialdemokratiet oplevede en af de stærkeste fremgange, fra 12,4 procent til 23,5 procent af de samlede stemmer i kommunen. Socialdemokratiet har konstitueret sig med Enhedslisten, SF, Radikale og de Konservative.

Holbæk – Christina Krzyrosiak Hansen (S) nyvalgt

Christina Hansen (24) bliver Danmarks yngste borgmester i Holbæk kommune, efter hun onsdag eftermiddag fik samlet et flertal bag sig efter lange forhandlinger tirsdag nat, som måtte afbrydes og genoptages onsdag. Hun bakkes op af DF, Ø og SF. Hun overtager posten efter Venstres Søren Kjærgaard.

 

Region Hovedstaden

Tårnby – Allan Andersen (S) nyvalgt borgmester

Allan Andersen overtager borgmesterposten fra sin S-kollega Henrik Zimino. Her har Socialdemokratiet konstitueret sig med SF og Enhedslisten. Socialdemokratiet holder resultatet fra 2013 med 40,7 procent af stemmerne.

Gladsaxe - Trine Græse (S) nyvalgt borgmester

Trods en beskeden tilbagegang på 0,8 procent, holder Trine Græse og Socialdemokratiet fast i borgmesterposten i Gladsaxe kommune. De fik 36,1 procent af stemmerne. Trine Græse overtog borgmesterposten i juli, da den tidligere socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst (S) valgte at træde tilbage.

Halsnæs – Steffen Jensen (S) nyvalgt borgmester

Aftalen omkring Steffen Jensen er ikke helt på plads, selvom et kanonvalg til Socialdemokratiet peger på en periode i borgmesterstolen til den nye spidskandidat. Socialdemokratiet i Halsnæs fik et flot resultat, hvor de gik 6,9 procent frem til 38,8 procent af stemmerne i kommunen.

 

Hillerød - Kirsten Jensen (S) nyvalgt borgmester

Hillerød kommuner skifter borgmester, efter Kirsten Jensen (S) sent onsdag kunne præsentere en konstitueringsaftale med Venstre. De to partier blev de største ved gårsdagens valg, med henholdsvis 33,9 procent af stemmerne til V og 28,7 procent til S. Konstellationen henover midten er ikke før blevet afprøvet i kommunen. De to partier kunne sammen tælle til 19 mandater, som giver flertal i det 27-mand store byråd i Hillerød. Kirsten Jensen (S) afløser Dorte Meldgaard (K).

 

Region Syddanmark

Odense – Peter Rahbæk Juel (S) nyvalgt borgmester

Peter Rahbæk Juel holdt skansen i Odense, efter han ved årsskiftet overtog borgmesterposten fra den afgående borgmester og bykonge Anker Boye. Socialdemokratiet i Odense fik en markant fremgang ved valget tirsdag, hvor ikke mindre end 42,1 procent af stemmerne gik til S. Det betyder en fremgang fra sidste valg på 13,3 procent, og sikrer partiet 13 pladser i byrådet.

Ærø – Ole Wej Petersen (S) nyvalgt borgmester

Ole Wej Petersen er valgt til ny borgmester på Ærø, hvor Socialdemokratiet sikrede sig 23,3 procent af stemmerne. Den foreløbige konstituering er med lokallisten Ærøs Fremtid, Venstre og SF. Men forhandlinger fortsætter, ifølge dr.dk, onsdag for at sikre en bredere konstituering.

Svendborg – Bo Hansen (S) nyvalgt borgmester

I Svendborg kunne Bo Hansen efter en lang nats forhandlinger sætte sig for bordenden, med en konstituering bestående af Venstre, Konservative og SF. Socialdemokratiet i Svendborg fik 30 procent af stemmerne ved valget, og gik dermed frem med 11,9 procent i forhold til 2013.

Faaborg-Midtfyn – Hans Stavnsager (S) nyvalgt borgmester

Hans Stavnsager fik i løbet af natten sikret sig med en bred konstituering med alle de valgte partier, efter resultatet viste en sejr til Socialdemokratiet med 31,1 procent af stemmerne.

Middelfart - Johannes Lundsfryd Jensen (S) nyvalgt borgmester

I september overtog Johannes Lundsfryd Jensen borgmesterposten fra s-kollega Steen Dahlstrøm, og nu har sikret endnu en periode med socialdemokratisk styre i Middelfart med tirsdagens resultater. Socialdemokratiet gik frem til massive 48,5 procent af stemmerne, hvilket er 6,4 procent mere end i 2013.

 

Region Midtjylland

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) nyvalgt 

Anders Kühnau er valgt som regionsrådsformand i region Midtjylland, og sikrer dermed at Socialdemokratiet fortsætter for bordenden, efter den mangeårige formand Bent Hansen (S) meddelte ved årsskiftet, at han ikke genopstillede ved regionsvalget.

Hedensted – Kasper Glyngø (S) nyvalgt borgmester

I Hedensted skifter borgmester fra Venstre til Socialdemokratiet, efter Kasper Glyngø (S) sent tirsdag nat sikrede en konstitueringsaftale med DF, SF og Kristendemokraterne. Socialdemokratiet fik 27,9 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 2,9 procent.

Syddjurs – Ole Bollesen (S) nyvalgt borgmester

Alle valgte partier har i konstitueringsaftalen for Syddjurs kommune peget på socialdemokraten Ole Bollesen, som nu kan sætte sig i borgmesterstolen. Socialdemokratiet fik 25,6 procent af stemmerne ved valget, og gik frem med 2,4 procent.

Randers – Torben Hansen (S) nyvalgt borgmester

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Torben Hansen (S) kan efter gårsdagens valg tage borgmesterkæden over hovedet i Randers kommune. Det blev klart efter, at S sikrede en konstitueringsaftale med Venstre og Dansk Folkeparti, som til sammen sidder på 25 af de 31 pladser i byrådet. Socialdemokratiet fik ved valget 37,8 procent af stemmerne, som var en fremgang på 6,4 procent.

Struer – Niels Viggo Lynghøj (S) nyvalgt borgmester

Niels Viggo Lynghøj sikrede en aftale med SF og de Radikale ved nattens forhandlinger, og dermed følger et borgmesterskifte for Struer kommune, hvor Socialdemokratiet overtager efter Venstre. Socialdemokratiet fik ved valget 33,2 procent af stemmerne. Det er den 62-årige Lynghøjs tredje gang som borgmester. Første gang var i 2005, hvor han overtog posten, da den daværende borgmester, men som han tabte året efter, så vandt han den tilbage

 

Region Nordjylland

Thisted – Ulla Vestergaard (S) nyvalgt borgmester

Sammen med Venstre har Socialdemokratiet sikret en aftale, der giver Ulla Vestergaard (S) borgmesterkæden de næste fire år. Socialdemokratiet fik 34,3 procent af stemmerne ved tirsdagens valg, og det er en fremgang på 4,7 procent i forhold til 2013.

Fanø

Opdateret onsdag 23/11 kl. 20.23

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce