Palæstina-sympatisørerne demonstrerer, fordi alt andet ville være umenneskeligt

Uanset hvor din sympati ligger, så står stormagter, politikere og krigslystne ideologer klar til at udnytte den. Alligevel synes jeg, man skal blande sig i debatten. Det skriver medlem af Rød-Grøn Ungdom.
Foto: Wikimedia Commons
Ruiner i Gaza efter israelske angreb 8. oktober 2023.
Man hyler med ulve i Israel-Palæstina-debatten.

Uanset hvor din sympati ligger, så står stormagter, politikere og krigslystne ideologer klar til at udnytte den. Alligevel synes jeg, man skal blande sig i debatten, hvis man kan passe på sig selv og vil styrke budskabet om bæredygtig fred for folk i Israel og Palæstina.

Desværre bliver solidaritet tit forvandlet til billige point. Berettiget sympati med Israel efter Hamas’ frygtelige terrorangreb, blev på få dage vekslet til ukritisk støtte til israelske modangreb.

Det førte til politikernes stilsigende accept og endda højlydt støtte af et voldsomt bombardement af Gaza, krigsforbrydelser som hvid fosfor mod bygninger, og millioner af gravide, syge og børn, som ikke bliver varslet i tide til at flygte fra hærens angreb.

Udover at være helt enig med Martin Krasniks politiske linje i det her spørgsmål, så bakker jeg op om en jødisk socialist, som rammende erklærer:

Når den israelske regering bruger drabet på civile som våben til at angribe et helt folk, så fratager de ikke bare folk deres liv og frihed - de tager også selve folks sorg fra dem, fordi sorgen bliver gjort til et politisk våben i hadets tegn. Større tragedie er svær at finde.

Tusinder nægter at tie

Desværre ulmer vreden, og et massivt flertal af danske partier lod sig lokke til at stemme imod eller undlade at vedtage en våbenhvile igennem EU, som ellers er det primære krav blandt fredsaktivister og humanitære organisationer på begge sider af konflikten.

Jeg var én af mange tusind, som nægtede at tie, og i stedet deltog i weekendens demonstration mod Israels angreb. I Rød-Grøn Ungdom bragte vi et klart budskab om våbenhvile.

Man hyler med ulve til den slags demonstrationer. Der findes masser af ekstreme holdninger til étstatsløsninger, som indebærer etnisk udrensning af den anden part.

Der kan også være folk, som mener, at alle pengene til Palæstina-nødhjælp går ubeskåret til terror, som man kunne høre sagt i en tale til en indsamlingsdemonstration for israelske ofre.

Den fortælling skal vi ikke lade de hadefulde vinde

Det er svært at tie stille, når man hører den slags fra fremmede: Det tvetydige billede og svaret fra en arrangør af Palæstina-demonstrationen fejler fatalt i at tage afstand til Hamas’ forbrydelser, hvilket desværre styrker myten om, at den slags had havde magten over demonstrationen.

Den fortælling skal vi ikke lade de hadefulde vinde - for sandheden er jo, at det er et fåtal af de tusindvis af mennesker til demonstrationerne og generelt, også blandt vores etniske medborgere, som ønsker yderligere vold, ødelæggelse og had.

Det er jo hadet og volden mod civile, som lige nu har frataget tusindvis af palæstinensere og israelere, kristne, jøder, muslimer og ateister livet.

I stedet for frygten som drivkraft for yderligere terror og folkemord, som vi ser Israels træk føre til, så skal vi sprede håb for fred, uagtet hvor vores sympati ligger.

Forfærdelige angreb

Propagandamøllen kører, og misinformationen fra begge sider forsøger at svaje folks sympati.

Virkeligheden er jo, at uagtet om Hamas dræbte babyer eller ej, så var deres angreb stadig forfærdeligt.

Uagtet om Israel sprang et hospital i luften eller ej, så er deres angreb stadig forfærdeligt. Det skal vi sige højt og tydeligt.

Desværre lukker mange vestlige politikere øjnene for Israels menneskerettighedsbrud, hvilket er kanonføde for ekstremister over hele verden.

Fred er i både israelernes og palæstinensernes interesse

Det er derfor, jeg deltager i demonstrationer mod Israels angreb, selvom jeg ved, der er folk til stede, hvis holdninger jeg står i direkte modsætning til.

Fordi jeg ikke kan lade fortællingen om de hadefulde vinde, fordi jeg ikke tror på “war on terror” - og fordi fred er i både israelernes og palæstinensernes interesse, fordi alle civile har en interesse i liv, frihed og fred.

Det er selve meningen med kravet om et frit Palæstina, som symboliserer et brændende ønske om ikke at leve et liv i belejring - et budskab, som aldrig kan blive terroristernes totale eje, fordi det er så menneskeligt et ønske, så almindeligt et krav, fordi det er en drøm som palæstinenserne deler med israelerne og med alle folk og familier i denne verden.

Nyttig idiot

Man kan hurtigt blive nyttig idiot i konflikten for stormagter og skjulte interesser. Men det er for at trodse hadet - ikke for at føje det - at så mange mennesker går på gaden i solidaritet.

Hvis man mener, at den slags ikke skal have gang på jorden, så vil jeg advare kraftigt mod, at man puster til hadet.

Når en enkelt person brændte et Israel-flag i en demonstration af tusindvis, før han blev fjernet af en vagt, er det usmageligt.

Jeg står ikke ved siden af ham og støtter hans had - jeg er der tværtimod for at vise, at han er godt og grundigt i mindretal.

Forretningsudvalgsmedlem, Rød-Grøn Ungdom.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er snart 3 uger siden, Israel blev ramt af et storstilet, spektakulært, succesfuldt og ualmindelig grusomt terrorangreb fra Hamas og Islamisk Jihad.

Jeg gad godt vide, om Palæstina-sympatisører som Rød-Grøn Ungdom har arrangeret eller deltaget i nogen demonstrationer mod Hamas og deres venner i løbet af disse 3 uger? Eller bare nogensinde?

Eller hvis nogen har formastet sig til at arrangere en demonstration mod Hamas m.fl., har Rød-Grøn Ungdom mon så i stedet kunnet findes i den obligatoriske moddemonstration?
Og hvis ja, ville nu så ikke være et rigtig godt tidspunkt til at undskylde for det?

Rød-Grøn Ungdom er harmløse teenagere, der ikke udgør nogen egentlig trussel mod den offentlige sikkerhed i Danmark. Langt værre er det med de hundredtusindvis af tilmyldrede islamtilhængere fra Stormellemøsten og Afrika samt deres talrige efterkommere, som er og forbliver en ekstrem stor og farlig sikkerhedstrussel i Europastan og som tiltagende kommer til at medføre vold, drab, død og ødelæggelse overalt i Vesteuropa, Danimaistan og Sverigestan.

Dansk Folkeparti er det eneste parti i Folketinget, der reelt vil stoppe den muslimske befolkningsudskiftning, men danskerne er stadig for dumme til at stemme på dem.

De fik et godt valg i 2015 og de fik presset regeringen til tiltag og stramninger, der aldrig var indført uden, men de fik ikke 90 mandater, som det kræver at stoppe den store udskiftning.

Der er vel to grunde til at deltage i en demonstration:
Man vil vise, at man står på den rigtige side. Det er som regel en gratis omgang.
Eller man håber på en reel effekt i virkelighedens verden.
Mon ikke man burde overveje den sandsynlige effekt af netop denne demonstration.

Jeg har skrevet det før:
Israel har gennem årtier opført sig, og gør det stadig, som en brutal og hensynsløs besættelsesmagt.
Palæstinenserne har så i deres afmagt i årtier, udøvet en ubeskrivelig, ondskabsfuld terror mod uskyldige mennesker, rundt om i verden.
Dilemmaet er derfor, skal man holde med de modbydelige onde, eller med de ondskabsfulde onde.
Vestens ledere har stiltiende set til, uden for alvor at få løst problemerne, og har accepteret Gaza som verdens største koncentrationslejr. Og så længe Israel ikke er interesseret i at løse problemerne, bliver der aldrig fred. Hadet på begge sider gør det måske også umuligt.

Du har som sagt skrevet det før, og det har ikke ændret noget. Det gør det heller ikke nu.
Det er i øvrigt også noget unuanceret sludder.
Titusinder "palæstinensere" plejede fx at arbejde i Israel dagligt - er det en koncentrationslejr?
Vrøvl.

Traditionen tro, så evner du ikke at sætte dig ind i tingene.
Du har lagt dig fast på din holdning, og det kan fakta ikke ændre på.
I din verden er Gaza et dejligt sted for palæstinensere.
De kan jo tage på indkøbstur til Jerusalem. De kan indføre alle de varer de vil. Israel tillader jo alt.
Og på Vestbredden kan Palæstinensere føle sig helt sikre. Ingen Israelere kommer og tager deres jord eller hjem og opretter ulovlige bosættelser, som staten ser gennem fingrene med.
Så I din verden er Palæstinenserne et forkælet folk der bare kræver ind.
Du er simpelthen ensporet, og uden for rækkevidde.

Bare lige en tanke: Kunne det forholde sig omvendt?
Altså at du er ensporet og uden for rækkevidde?

Gunnar, dit niveau er for lavt. Du har aldrig nogle argumenter. Kun at andre er forkert på den i forhold til dig. Og hvis man ikke kan udveksle argumenter, bliver ingen klogere. Og du bidrager aldrig med noget som helst. Og fakta anerkender du ikke, hvis de ikke passer ind i den verden.
Så du må undskylde at jeg ikke gider spilde mere tid på dig.

Helt i orden. Lev vel, men jeg kan ikke lige huske at du bidrog med nogle fakta. Det gjorde jeg trods alt.

"Palæstina-sympatisørerne demonstrerer ..."

hvis der blandt dem er palæstinensere eller deres efterkommere, så må det jo være de KRYSTERE, der flygtede og overlod rædslerne til deres søskende, fætre, kusiner, ....

Hvis palæstinensere i DK ikke er tilfredse med situationen i Gaza og på Vestbredden, så kunne de passende tage 'hjem' og kæmpe
.

Måske i lige skal tæke jer om, før i påstår at når man demostrere
så holder man med, de ene eller de ander
det kunne også være at det er et håb om fred,
for krig føre kun tab på begge sider

Hvis forståelsen for palæstinensernes sag kan ligge på et meget lille sted, eller hvis den er ikke-eksisterende, så er der en helt naturlig forklaring på det:

https://www.berlingske.dk/opinion/propalaestinensiske-stemmer-kan-risike...

ingen koranlov skal vedtages før udtalelser som i video'en er straffet og udvist af DK
.

Annonce