Pape: Eksmand arrangerede omstridte ministermøder

Statsministerkandidat Søren Pape Poulsen (K) omtaler dominikanske toppolitikere som “disse typer” - Kofod: Grundig redegørelse påkrævet
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
Statsministerkandidat, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, indrømmer nu, at det var hans eks-ægtefælle, Josue Medina Vasquez, der fik ideen til de omstridte ministermøder i Den Dominikanske Republik.

Og også, at det var Josue Medina Vasquez der arrangerede møderne tilbage i 2018.

Søren Pape Poulsen kommer med de nye indrømmelser under et interview med Radio4.

Søren Pape Poulsen, dengang justitsminister, Inger Støjberg (dengang udlændinge- og integrationsminister og venstre-kvinde) og Mai Mercado (K), dengang socialminister, havde møder med den daværende præsident for Den Dominikanske præsident, landets udenrigsminister og landets justitsminister under en fælles ferierejse til Den Dominikanske Republik.

Jyllands-Posten har afdækket, at ministermøderne - stik mod sædvane - fandt sted uden at Udenrigsministeriet var involveret i planlægningen af møderne. Udenrigstjenesten blev end ikke orienteret om at møderne skulle finde sted.

Heller ikke efterfølgende blev ministeriet - eller den danske ambassade i Mexico, som også dækker Den Dominikanske Republik - på nogen måde informeret om mødernes eksistens - endsige, hvad de tre ministre talte med de dominikanske ministre om under møderne.

“Disse typer”

“Altså, havde det ikke været min ægtefælle, som havde arrangeret møderne, så var det nok også kommet anderledes i stand,” forklarer Pape Poulsen i interviewet.

Pape Poulsen har tidligere sagt, at ministermøderne var en fejltagelse, og at han fortryder dem.

I radio-interviewet betegner Pape Poulsen den daværende dominikanske præsident, justitsminister og udenrigsminister som “disse typer”:

Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort

”Havde det ikke været min mand, der sagde, at vi skulle møde disse typer og fik arrangeret møderne, så havde man nok ikke gjort det. Det kan jeg også godt se. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort,” siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Pape Poulsen betegner nu hele ideen bag de tre uofficielle ministermøder som “en tanketorsk”.

Kofod: Grundig redegørelse påkrævet

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) siger til Netavisen Pio, at de nye oplysninger endnu gang bekræfter behovet for en grundig redegørelse om møderne fra Søren Pape Poulsen:

”Det bekræfter blot endnu engang, at der er behov for en grundig redegørelse fra Søren Pape Poulsen om møderne, så vi kan få fuldstændig klarhed over, hvordan de her møder er kommet i stand, hvad der er foregået og evt. blevet aftalt, og hvem der deltog. Derfor opfordrer jeg fortsat Søren Pape til at sende sådan en redegørelse.”

Søren Pape Poulsen tilbød i sidste uge Jeppe Kofod en mundtlig, fortrolig orientering om ministermøderne.

Et tilbud, som i den grad undrede udenrigsministeren:

”Onsdag modtog jeg en mail fra Søren Pape Poulsen, der gerne vil holde et fortroligt møde. Jeg har svaret ham, at henvendelsen undrer mig, når han i flere uger har haft rig mulighed for at redegøre for, hvad der er foregået på en række møder med regeringstoppen i Den Dominikanske Republik,” hed det i sidste uge i en skriftlig kommentar fra Jeppe Kofod til Netavisen Pio og tilføjede:

hvorfor skal det så pludselig være en fortrolig orientering

“Hvis der reelt ikke er noget at komme efter, som Pape har sagt i pressen, hvorfor skal det så pludselig være en fortrolig orientering? Og hvorfor har Pape ikke bare sendt en redegørelse for længst, så vi kan få klarhed over forløbet.”

Søren Pape Poulsen oplyste 14. september i et opslag på Facebook, at han og Josue Medina Vasquez skal skilles.

Josue Medina Vasquez har efter det oplyste forladt Danmark. Han opholder sig nu - stadig efter det oplyste - i Spanien. Vasquez har både spansk og dominikansk statsborgerskab.

Opdateret kl. 18 med kommentar fra udenrigsministeren

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"... Josue Medina Vasquez, der fik ideen til de omstridte ministermøder ..."

Pape hvorfor sagde du så ikke fra?????
.

Meget tyder på at Søren Pape er for let at lede på afveje, til at komme i betragtning som en seriøs statsministerkandidat, af den undrende danske vælgerbefolkning, tilslutningen til konservative er ude i en hastig nedgang. Det er nok kun et spørgsmål om tid, hvornår de konservative udskifter deres umulige formand med en anden, men måske har de ikke andre emner end Rasmus Jarlov ?

Pape mangler fuldstændigt dømmekraft

hvornår går det op for de konservative?

Den stakkels eksmand får da også skylden for alle Papes ugerninger 🙃
Burde ha' sagt fra - og hvis det var på en ferie, hvorfor havde han så 2 ministre med????

Se her Danmark. Det er altså min mand, som jeg har kendt siden 2013, der gjorde det. Jeg har ikke gjort noget. Jeg er bare blevet snydt. Pape har været udsat for sin egen mangel på dømmekraft og empati. Ikke ligefrem de bedste forudsætninger for en statsministerkandidat, som skal passe på Danmark. Og da slet slet ikke i tider som disser.

Men sådan kender vi Det Blå Svindlerhold, som har manipuleret med den danske befolkning i snart to årtier til at skabe forargelse i befolkningen over danske værdier og velfærdsstaten Danmark. Det Blå Svindlerhold vil alt andet end et samlet Danmark det godt. De vil KUN de mest velhavende det godt.

Det Blå Svindlerhold siger det skal betale sig at arbejde. Med den floskel mener de kun syge, ledige, lavt lønnede, samt lavt- og kortuddannede. Den del af det danske samfund, som knokler dag og nat for at skabe de værdier den velhavende del af det danske samfund lever på i luksus og uden hensyn til Danmark som helhed. Kun sine egne interesser tæller her. Det er her der tjenes formuer på luft gennem aktier, investeringer, skattefri fortjeneste på millioner ved salg af ejendom, udbytning af de mindre bemidlede, social dumping, snyd og bedrag af SKAT, hvidvaskning og andet til skade for Danmark. Det er det hold Det Blå Svindlerhold indretter deres politik efter ved at skabe forargelse blandt borgere med de mindste indkomster som manipuleres gennem udlændige politikken og syge og lediges overførelsesindkomster.

Kan noget virkelig synke så lavt? Ja, det kan Det Blå Svindlerhold og deres politik for udelukkende de mest velhavende. Skattelettelser til de rigeste på et beløb, der svare til, hvad en lavtlønnet for udbetalt. Det siger vel det hele.

Og brækjernet til det hele? Det er Inger Støjberg og DanmarksDemokraterne. Dansk Folkeparti om igen. Uden DanmarksDemokraterne er der INTET parlamentarisk grundlag for Det Blå Svindlerhold og dermed INGEN vej til de bredeste skuldre fremover skal leve et luksusliv på de smalleste skuldres hårde arbejde med en pensionsudsigt på 74 år. De velhavende derimod vil med Det Blå Svindlerholds politik pensionere sig selv når de vil som f.eks. 50 årig gennem den formue det har skabt på ryggen af DanmarksDemokraternes vælgere.

Det Blå Svindlerhold mine damer og herre.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
Jeppe Lindholm Den Røde Svindler mine damer og herrer
.

Kurt Jensen

Flot flot flot .
Hvor får du det dog fra
Floooot

Kurt Jensen. Er du helt ok ? Dine såkaldte svar, på især nogle kommentarer, virker på mig som om du har hårdt brug for hjælp.

Vibeke Smith Madsen
bortset fra ovenstående, hvilke tænker du så på?

har det udmærket, tak!
.

Jeppe Lindholm er min store inspirationskilde
.

Altså det var jo ikke bare ET møde det var TRE møder🤓
Citat: Pape Poulsen betegner nu hele ideen bag de tre uofficielle ministermøder som “en tanketorsk”.

Selvfølgelig er det eksmandens skyld alt sammen, og hvis Josue Medina Vasquez havde været gift med en dansk arbejdsmand, så havde de også været på besøg hos de lokale ministre, det er helt normalt på øen derovre.

Papes valgtale hos DI i dag, viste at han ikke har det gen i sig som kan lede et land i krisetider, han er sikkert meget sød rar og hyggelig, men leder format, nok som borgmester og af et parti, men ikke et land. Ellemann lidt bedre, men stemme på ham, nej både politisk og personmæssigt, JE holdt en mere relevant tale, en valgtale, men ??? ja han flyttede ikke noget, det med at skatten stiger, og al hans skræmmekampagne, man ved det er direkte usandt, så nej tak. Skattestop, det er kun på papiret det eksistere hos V når de har magten.

Skattestop.

I "de fine saloner" ser man vel på skat som een størrelse?

Så kan et skattestop jo bestå af flere elementer, nemlig ned med topskatten og op med bundskatten, så skatteindtægten forbliver den samme. Nogle, dvs topskatteydere, slipper millioner billigere, andre, dvs bundskatteydere, må betale mere.

Ja ja, det var svar på det ene af en lang række spørgsmål om den sag. Han skylder stadig en del svar, og at de på den måde nærmest skal trækkes langsomt ud af ham, gør det kun endnu bedre og mere festligt.

Mit råd: køb godt med popcorn, inden priserne stiger yderligere.

Og spørgsmålene fra Socialdemokratiet til Pape kan i øvrigt findes her i den blå boks lidt nede i EBs artikel:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/slagsmaal-om-papes-...

Der er 11 spørgsmål i alt, hvoraf han altså nu har besvaret det ene.

Annonce