Podcast: Sejren er i hus!

Hvordan føles det at være nyvalgt til byrådet? Og hvorfor er det gået så godt for S i kommunal- og regionsvalget? Hør med i denne uges podcast!
Efter nogle hårde uger med valgkamp, uddeling af flyers, roser, kaffe, chokoladeboller og utallige valgdebatter, kulminerede en lang valgkamp endelig i tirsdag, hvor stemmerne skulle afgives. Her var Socialdemokratiet den helt store vinder med hele 32,45 % af stemmerne. Til at diskutere, hvorfor Socialdemokratiet har fået et så godt valg, er Kaare Dybvad, MF’er for Socialdemokratiet, Jan Juul Christensen, partisekretær i Socialdemokratiet, og Kasandra Behrndt-Eriksen, nyvalgt socialdemokrat i Borgerrepræsentationen i København, inviteret i studiet.

Vi kan godt tillade os at have mundvigen opad, for det er gået godt!

”Det er helt vildt overvældende”
Kasandra Behrndt-Eriksen er nyvalgt til Borgerrepræsentationen i København med 1.366 personlige stemmer. ”Det er ganske overvældende. Jeg tror, at jeg selv skal i gang med at forholde mig til, hvilke udvalg jeg gerne vil i, og hvad jeg præcis gerne vil arbejde med.” siger Kasandra Behrndt-Eriksen på spørgsmålet om, hvordan hun har det dagen efter resultatet. Forude ligger forhandlinger om udvalg og starten på byrådskarrieren, som for alvor går i gang efter nytår.

Socialdemokratiets partisekretær Jan Juul Christensen er en glad mand. ”Vi kan godt tillade os at have mundvigen opad, for det er gået godt! Vi er suverænt Danmarks største parti, vi er nu også Danmarks største parti, hvad angår borgmesterposter, vi har fået et flot valg til regionerne, og vi kan se, at rigtig mange over hele landet har sagt, at de kan se sig selv hos Socialdemokratiet.” siger han. Hvorfor det er gået så godt, kan han ikkegive en enkelt forklaring på, men fremhæver at Socialdemokratiet ”har haft mange aktive i denne kampagne. Både kandidater og medlemmer af partiforeningerne.”

Det synes jeg i virkeligheden er det, der overrasker mig mest

Det absolutte flertal
Der er mange ting at blive overrasket over ved valgresultatet, men det, folketingsmedlem Kaare Dybvad fremhæver som det mest overraskende, er, hvor mange kommuner, udover de sædvanlige i hovedstadsområdet, Socialdemokratiet har absolut flertal i:

”Det mest overraskende er nogle af de kommuner i provinsen, hvor vi sidder med absolut flertal. Nu ser vi pludselig, at Roskilde, Fredericia, Frederikshavn, Aalborg har [absolut flertal]. Der skal man altså nogle år tilbage, før man havde det i provinsen. Det synes jeg i virkeligheden er det, der overrasker mig mest. At der var nogle steder, hvor vi fik så voldsomme gode resultater.”

 

Lyt med i denne uges podcast for at få et grundigt overblik over, hvad der er gået godt i valgkampen, og hvilke vigtige byer, der er blevet vundet tilbage fra Venstre.

Jens Jonatan Steen er som altid vært på podcasten, som kan høres på Soundcloud, www.piopio.dk og iTunes.

Medlem af Frit Forum og psykologistuderende


Kommentarer fra Facebook

Annonce