S om arveafgift: ”Det er jo helt andre toner fra Dansk Folkeparti”

Positivt at Berlingske i deres kampagne mod arveafgift har overfortolket signalerne fra Dansk Folkeparti ganske markant, lyder det fra S-ordfører
”Det er jo helt andre toner fra DF, end hvad vi kunne læse i Berlingske i weekenden.”

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, hentyder her til Netavisen Pio's interview med Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, om partiets holdning til den sænkelse af arveafgiften, som Liberal Alliance og de konservative ønsker.

Lørdag skrev Berlingske følgende med helt store typer: ”Blåt flertal åbner for et opgør med arveafgiften: Det er dybt urimeligt, at man skal betale skat, efter man er død” og noterede i underrubrikken: ”Dansk Folkeparti er positive”.

Men René Christensen fastslår nu over for Netavisen Pio, at en lempelse af arveafgiften ”ikke står på vores ønskeseddel”, og han understreger samtidig: ”Det må ikke gå ud over velfærden, det her.”

DF-ordføreren siger, at Dansk Folkeparti langt fra er så ivrige efter ”et opgør med arveafgiften”, som det bliver fremstillet i Berlingske. Partiet kan derimod eventuelt gå med til mindre justeringer, hvis finansieringen ellers er på plads.

Den korrektion glæder den socialdemokratiske skatteordfører.

positivt, at Berlingske i deres kampagne mod arveafgiften tydeligvis har overfortolket signalerne fra Dansk Folkeparti ganske markant

”Hvis DF mener noget med, at der skal være råd til velfærd, så er det helt skørt med en fjernelse eller sænkning af arveafgiften. Derfor er det meget positivt, at Berlingske i deres kampagne mod arveafgiften tydeligvis har overfortolket signalerne fra Dansk Folkeparti ganske markant,” siger Jesper Petersen til Netavisen Pio.

Ja til justeringer - måske

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, skitserer over for Netavisen Pio to modeller for mindre justeringer af arveafgiften:

”Man kunne måske se på, om man skulle hæve bundfradraget på de nuværende 289.000 kroner med f.eks. 100.000 kroner eller et andet beløb. Jeg vil ikke lægge mig fast på konkrete tal, for jeg ved ikke, hvad det koster. Jeg siger bare, at det kunne være en model at hæve bundfradraget med et beløb. Det ville så komme alle til gode.”

Han nævner også en anden mulig model:

”Man kunne lade de første arvede penge – efter bundfradraget på de 289.000 kroner – beskatte med en lavere procentsats end de 15 procent, som arveudgiften udgør. Det kunne også være en model. Men nu må vi se, hvad regeringen eventuelt lægger frem. Vi siger bare helt grundlæggende, at det skal være finansieret. Det må ikke gå ud over velfærden, det her,” siger René Christensen.

Der er altså en vis åbenhed fra Dansk Folkepartis side, men partiet fastholder samtidig, at forslaget om at lempe arveafgiften ikke er vokset i deres baghave:

”Men lad os nu se, hvis det er et samlet hele, og det ser fornuftigt ud, jamen, så er det da ikke helt umuligt, at det kunne være et punkt, hvor vi – selv om det ikke er noget, der står på vores ønskeseddel – kunne tale om det.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce