Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/sorenpind/status/1744803519935205555

Annonce

Søren Pind til Socialdemokratiet: Gå nu all in!

Den tidligere Venstre-minister opfordrer socialdemokratiske ministre til ikke kun at nøjes med kongelige ordener.
Foto: News Øresund, Malmö, Sweden/Wikimedia Commons
Tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre, Søren Pind.
Netavisen Pio samler op på ugens bedste, sjoveste og måske lidt oversete sværdslag fra den politiske verden på sociale medier.

God læselyst!

 

Søren Pind til Socialdemokratiet: Gå nu all in!

”De elsker uniformer!” sang det danske band Kliché med Lars HUG i front, på gennembrudshittet Militskvinder i 1980. Udover det fængende omkvæd indeholdt den også flere citater fra den kommunistiske diktator Mao Zedong.

Sidstnævnte har tidligere Venstre-minister Søren Pind formentlig ikke den store hang til, men det er sikkert, at han har elsker uniformer.

Til sin afskedsaudiens som uddannelses- og forskningsminister hos dronning Margrethe i 2018 vakte det opsigt at Pind troppede op iført en ministeruniform til en værdi af 40.000 kroner.

I forbindelse med Socialdemokratiets opgør med den 100 år gamle praksis om ikke at tage imod kongelige ordener kom Søren Pind i denne uge på det sociale medie X med en opfordring til de socialdemokratiske ministre om at gå hele vejen:

placeholder

Flere i kommentarsporet erklærer sig ikke just enige med den pyntesyge eksminister, men den socialdemokratiske skatteminister, Jeppe Bruus, skriver at han bestemt vil overveje det. Om ironi kan forekomme, det må være op til den enkelte læsers fortolkning.

 

LA-profil spidder Nye Borgerlige-bagland

Ugens største politisk overraskelse var uden tvivl, at formand og partistifter, Pernille Vermund, valgte at kaste håndklædet i ringen og nedlægge Nye Borgerlige.

En kombination af et en tumultarisk tid siden folketingsvalget i efteråret 2022 og et forsøg på at undgå stemmespild på den borgerlige fløj er blandt årsagerne.

Men selvom partiets nuværende to medlemmer i Folketinget Pernille Vermund og Kim Edberg søger medlemskab i andre partier på Christiansborg, så er det ikke sikkert, at det er det sidste vi har hørt til Nye Borgerlige.

Der er nemlig en vis utilfredshed blandt medlemmer af Nye Borgerlige med Vermunds indstilling til hovedbestyrelsen om at nedlægge partiet.

Baglandets ønsker om at føre Nye Borgerlige videre er ikke noget, der imponerer medlem af Folketinget og udenrigsordfører for Liberal Alliance, Henrik Dahl.

Han sammenligner på det sociale medie X planerne med rockbands, der prøver at køre videre uden en succesfuld stifter og frontmand:

placeholder

For at Nye Borgerlige kan nedlægges skal to tredjedele af de delegerede ved to ekstraordinære generalforsamlinger stemme for.

Hvis ikke det sker, spekuleres der blandt andet i et comeback til løsgængeren Lars Boje Mathiesen, som kortvarigt var formand i starten af 2023, inden han blev smidt ud på grund af urimelige lønkrav.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Søren Pind er en selvoptaget nar, som heldigvis har forladt Christiansborg.

Annonce