Stort flertal mod bønnekald

74,5 procent imod at danske moskeer får lov til udsende bønnekald over højtalere - S: Bønnekald hører ikke til i Danmark
74,5 procent svarer i en måling foretaget af målingsinstituttet Voxmeter, at de er uenige eller meget uenige i, at danske moskeer skal have lov at udsende bønnekald over højttalere.

Det skriver Ritzau.

Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative og Nye Borgerlige fremsatte sidste uge et  beslutningsforslag  om at forbyde “elektrisk forstærket bønnekald og lignende religiøse ytringer i det offentlige rum”.

Regeringens holdning er, at man ikke ud fra et enkeltstående eksempel har et problem af et sådant omfang, at lovgivning er nødvendig. Til gengæld deler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye bekymringen for om et eksempel fra Aarhus, hvor en video i maj viste unge muslimer kalde til bøn i Gellerup i Aarhus, er starten på en tendens:

vi mener ikke, at bønnekald hører til i Danmark

"Det skal ikke være sådan i Danmark, at man bliver forstyrret af et bønnekald på vej ned i Føtex efter fredagsslik fredag eftermiddag. Vi har kun set ét eksempel indtil videre, og vi er derfor endnu ikke der, hvor det er relevant at lovgive. Men regeringen deler bekymringen for, om det, vi så i Gellerup, er starten på en tendens. Og vi mener ikke, at bønnekald hører til i Danmark," sagde Mattias Tesfaye til Netavisen Pio sidste uge.

S: Et forbud må ikke ramme kirkeklokker

Tesfaye oplyste samtidig, at han nu vil have belyst mulighederne for et muligt forbud:

"Derfor vil vi nu tage initiativ til at få lavet en juridisk afklaring af muligheden for et eventuelt forbud mod bønnekald. Der har mig bekendt stadig kun været ét elektrisk forstærket bønnekald. Men vi sikrer nu, at vi har afklaret reaktionsmulighederne, hvis problemet udvikler sig. Det synes jeg er fornuftigt.”

Forslaget fra DF, V, K og NB blev i sidste uge nedstemt af S, R, SF, EL, LA, ALT og de tre fri grønne stemmer.

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, understreger, at S stemte imod fordi man ikke vil risikere også at ramme kirkeklokkerne med et forbud:

vi vil være sikre på, at vi med forbud ikke i farten kommer til at forbyde kirkeklokker

“Det overrasker mig ikke synderligt, at danskerne er imod bønnekald. Jeg har det på præcis samme måde. Når Socialdemokratiet stemte imod beslutningsforslaget fra blå blok sidste uge, så er det alene fordi, at vi vil være sikre på, at vi med forbud ikke i farten kommer til at forbyde kirkeklokker,” siger Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, til Netavisen Pio.

Stoklund understreger, at han ikke ønsker bønnekald i Danmark:

“Jeg ønsker ikke, at vi i mit parcelhusområde - eller i nogen som helst andre kvarterer - skal have muslimsk bønnekald fem gange i døgnet. Så hvis det her begynder at brede sig til en tendens, så må vi skride til handling. Så må vi lovgive. Udlændinge- og integrationsministeren har allerede sat gang i en undersøgelse af hvordan det i givet fald skal gøres.”

Så hvis det her begynder at brede sig til en tendens, så må vi skride til handling. Så må vi lovgive

S-ordfører: Statens ansvar

Men kommunerne har vel i forvejen en mulighed for at sige nej til højtalerforstærket bønnekald?

“Det er muligt, men jeg ønsker ikke, at det her område skal reguleres af de enkelte kommuner. Så udvikler det her sig til et egentligt problem, så må det reguleres af staten via lovgivning, for vi vil ikke have bønnekald i Danmark.”  

Voxmeter har gennemført 1005 interviews i perioden fra 24. juni til den 29. juni.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Der er meget der støjer her i tilværelsen, som man nødvendigvis ikke behøver at ha’ en holdning til, andet end støjen i sig selv er irriterende, og det må man så leve med.
Ved bønnekald ledes tankerne til hele religionen islam, og dens middelalderlige ideologi, og dens uheldige indtog i Danmark.
Folk må for min skyld, dyrke hvad religion de lyster inden for egne fire vægge.
Vi har religionsfrihed, men ikke religionslighed her i landet.
Det betyder at folkekirken er en del af vores kultur, og at det er vores religion her i DK.
Det foretrækker jeg frem for islam, der aldrig skal ligestilles med kristendom, og vores måde at praktisere vores tro på.
Kristendommen har dog trods alt udviklet sig, i modsætning til islam.
Derfor skal vi i DK bestemme om vi vil ha’ bønnekald og flere moskeer, hvor imamer kan indoktrinere og udbrede deres magt, og had til vores måde at leve på.
Jeg siger nej tak!
Hvad siger du ?

Er helt overvejende enig med Mogens Kristensen. Trist at der ikke er flere her på tråden der bakker op op om en håndfsat holdning overfor Islam og hvad den afstedkommer her i landet og i øvrigt...

Lars Nørgaard...

Hvad er det du mener vi skal bakke op om.... Jødernes gud.... som også er muslimernes gud ??? det er Abrahams gus med hver sin tåbelige forkynder... Jesus og Muhammad... vi ved at sidstnævnte har levet, men vi aner intet om ham der Jesus... alt hvad der er skrevet om ham er mindst 85 år efter hans død... altså er det ikke så TROværdigt som i kristne gerne vil ha' og det tror jeg så heller ikke på... Jordens skabelsesberetning... 7000 år gammel... er det ikke på tide at smide enhver form for religion ud af det statslige regi'

Præster med høj løn og fribolig...
Provster med endnu højere løn og biskopper, altså helt ærligt mænd og kvinder i kjoler og pibekrave, vi lever i 2020, og er ifølge grundloven knyttet til at tro på noget der aldrig har fundet sted...

Helledusseda' er man ikke kommet videre... for min skyld kunne man sælge kirkerne eller lave dem om til rigtige kulturhuse... hvis folk vil ha' præster ... så lad dem selv betale... det bør i hvert fald ikke ske over skatten !!!

Ud med HELE lortet... det hører ikke hjemme i en oplyst verden !!!

Det er så din, synes jeg, lige så uoplyste tilgang til historien.
Den er du i din fulde ret, til at have. Men det er ikke fakta, kun et spørgsmål om tro.

Kirkeklokker er også bønnekald !!! Så dem skal vi også forbyde hvis det skal give nogen mening

Kirkeklokker er også bønnekald !!! Så dem skal vi også forbyde hvis det skal give nogen mening

Den populistiske regering ændre ingen ingen holdning!
Det er pinligt at overvære!

Thomas Thomas Thomas... nu er du igen ude med noget du ikke aner noget om...

Lige fra begyndelsen har Socialdemokraterne gået ind for at fjerne kongehuset, uanset hvor populært det er for tiden, og bestemt altid gået ind for at adskille stat og Kirke... men som så meget andet... så er der nogen, som det ses i dette indlæg, der elsker religionen... stakkels tåber, og så længe der er så stor en del af befolkningen der går ind for begge dele, så lader man Jødernes gud, og det billige kongehus i fred... fred være med det !!!

I denne tråd kan man se hvem der går ind for muslimernes ret til at banke hustruer, samlevere og børn og gifte sig med små piger helt ned til 11 år. Det kaldes her i landet for pedofili og er heldigvis strafbart, men som muslim i Muslimien er det lovligt at gamle skægfede muslimer og andet rak, at "nyde" små piger. FY FOR SATAN !
Bare det man her i tråden ikke tager klart afstand er KVALMENDE og enten betyder "mig er dum" mig er liderlig eller "mig" er bange for muslimerne kalder mig racist.

Bjarne Skov Poulsen...

Hvad har du gang i... Kan man se Rasmus Klump i baggrunden, fornuft er der ikke i indlægget... fortæl hvor nogen har forherliget noget af det dit indlæg går på...
Jeg går så langt som at vil ha' forbudt religion, og i hvert fald ha' fjernet enhver ting om religion i Grundloven... så hvis ikke du har noget konkret at komme med, så lad være med at dumme dig ud over den normalitet af den slags som normalt kommer fra Thomas, som heller ikke sympatiserer med muhammedanerne, som det hed, da jeg gik i skole... Dengang spiste vi negerboller og læste lille sorte Sambo, og det var der heller ikke noget racisme i...
Men dit indlæg har ikke bare undertoner af racisme, det er direkte racistisk, og du skal være klar over, at hvis dette blev anmeldt til redaktionen, kan det afstedkomme en politianmeldelse, så du kan komme i spjældet sammen med dit tåbelige idol...

Føj for satan for en holdning til andre mennesker

Selv muslimer har lov til at ha' deres religion... denne tråd handler om "Bønnekald" som ikke hører hjemme på vores breddegrader... så fald lige ned i din jordhule igen, det er der du hører til, hr. 0,4%

Bjarne Skov Poulsen, er Thomas

Jeg tror at Bjarne Skov Poulsen er Rasmus Paludan, du ved, ham der har tilslutning fra 0,4% på grund af sine dumheder...
Staklen er jo kriseramt fordi han skal i fængsel, og får en hårdere straf i Landsretten... men indtil videre må han ikke virke som advokat, så han har tid til at dumme sig i diverse debatter !!!

Henrik din gamle Tosse, din måde at debattere på minder om Paludans 😂😂😂😂
I er begge retarderet og uden forståelse for det danske samfund 🐷🐷

Jens du er virkelig retarderet 🐷🐷🐷🐷🐷
Hold da op hvor er du patetisk;-);-)

Læg mærke til det er ikke Bjarne Skov Poulsen
der brokker sig over at bliv beskyldt for at
være Thomas...
Hvad så Thomas ?????????????????? du er for nem at gennemskue

Annonce