Tidligere top-socialdemokrat svarer udenom på Hamas-spørgsmål på live-TV - Hummelgaard korser sig

Britiske Jeremy Corbyn slår krøller på sig selv, da han får spørgsmålet: “Er Hamas en terrororganisation - ja eller nej”
Foto: Chatham House, Flickr
Leder af det britiske Labour frem til 2020, Jeremy Corbyn, undlader - på direkte TV - igen og igen - at svare på, om Hamas er en terrororganisation.

TV-værten, den kendte Piers Morgan, beder flere gange tirsdag aften Corbyn svare ‘ja’ eller ‘nej’ til, om Hamas, der stod bag massakren på omkring 1.200 israelere og andre 7. oktober, er en terrororganisation.

Jeremy Corbyn slår igen og igen krøller på sig selv for at undgå at svare ja eller nej til spørgsmålet.

Hummelgaard: Hamas ER en terrororganisation

Den britiske indenrigsminister, James Cleverly, har lagt TV-sekvensen op på det sociale medie X (Tidligere Twitter) og understreget, at Hamas er en terrororganisation:

“Som indenrigsminister kan jeg bekræfte, at Hamas er en terrororganisation.”

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) skriver på X, at han priser sig lykkelig over, at Jeremy Corbyn ikke længere har ledende poster inden for den socialdemokratiske bevægelse:

udtaler jeg uden forbehold gerne, at Hamas er en terrororganisation

“Som Justitsminister i Danmark udtaler jeg uden forbehold gerne, at Hamas er en terrororganisation! Hvor er det dog en ubeskrivelig befrielse, at Jeremy Corbyn ikke længere er en lederskikkelse i den europæiske socialdemokratiske bevægelse.”

placeholder

 

Greb ikke ind over for antisemitisme

Peter Hummelgaard henviser her til, at den venstreorienterede og erklærede socialist, Jeremy Corbyn, tilbage i 2020 endte med at blive udelukket af Labours parlamentsgruppe - fordi han som leder af Labour aldrig evnede at gøre op med den antisemitisme, som trivedes flere steder i partiet.

I slutningen af oktober 2020 kom rapporten  “Investigation into antisemitism in the Labour Party”  fra det britiske menneskerettighedsinstitut, Equality and Human Rights Commission, som afdækkede omfanget af antisemitisme i Labour-partiet.

Udover at dokumentere omfattende antisemitisme i partiet anklagede rapporten også Labour for under Corbyns ledelse at huse “en kultur, der i bedste fald ikke forhindrede antisemitisme og i værste fald kunne beskyldes for at acceptere det”.

Labour havde, ifølge rapporten, begået ulovlig chikane og diskrimination mod jøder i Labour, og ledelsen var skyldig i “alvorlige forsømmelser”, lød dommen i rapporten.

Corbyn om antisemitisme-rapport: “Dramatisk overvurderet”

Corbyn kaldte rapportens konklusioner “dramatisk overvurderet af vores modstandere af politiske grunde” og ønskede efterfølgende ikke at trække udtalelserne tilbage.

dramatisk overvurderet af vores modstandere af politiske grunde

Den reaktion fik den nye Labour-formand, Keir Starmer, til at suspendere Corbyn fra partiet.

Efter 19 dage blev Corbyn igen medlem af det britiske arbejderparti. Men Keir Starmer og ledelsen af Labours parlamentsgruppe fastholdt, at Corbyn ikke var velkommen i Labours parlamentsgruppe.

I begyndelsen af i år har Labours ledelse besluttet, at Jeremy Corbyn ikke kan stille op til parlamentsvalg for Labour.

Jeremy Corbyn er fortsat medlem af det britiske parlament, men som løsgænger.

Jeremy Corbyn var leder af Labour fra 2015 til 2019.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Corbyn var jo svært begejstret for IRA i sin tid, og har også kaldt både Hamas og Hizbollah for sine venner.

Onde tunge siger, at han endnu ikke har set en terrorgruppe, han ikke kunne lide, men faktisk har han vist aldrig udtalt sig i positive vendinger om IS, omend jeg dog ikke er helt sikker, og heller ikke ville blive vanvittigt overrasket, hvis det skulle vise sig, at jeg tager fejl.

Hamas er en modstandsbevægelse, ikke en terrorgruppe. Eller sagt på en anden måde: Hvis Hamas er en terrorgruppe, er den israelske regering også.

Der er ikke mere antisemitisme i britisk Labour end der er i danske Socialdemokratiet. I disse dage er der faktisk lækket emails fra Labours partiapparat, der viser, at Corbyn blev angrebet af sine egne, ikke på grund af hans støtte til Palæstina, men på grund af hans socialistiske politik. Beskyldningen om antisemitisme var begrundet i den sædvanlige fejlagtige sammenblanding af begreberne "antisemitisme" og "antizionisme", som er to forskellige ting. I dag har de britiske neoliberale... - undskyld, socialdemokrater, så fået Sir Keir Starmer som formand, som er Labours svar på Lars Løkke Rasmussen: Ikke rigtig liberal, ikke rigtig socialdemokrat, ikke rigtig nogen rygrad.

https://www.racket.news/p/uk-files-reports-show-both-left-and

Annonce