Top 8: Sommerens borgerlige hedeslag

Man må lidt mere, når man har ferie. Det gælder også, når man er politiker. Nogle gange går det godt. Andre gang er de politiske udmeldinger bare deciderede tåbelige. Pio giver dig overblikket.
Det kan være svært, hvis man har været væk fra det danske medielandskab i sommerferien, lige at sætte sig ind i, hvad der sket. Hvem har sagt hvad? Hvordan hænger det og det sammen? Og hvor kom den facebook-opdatering egentlig fra?

Netavisen Pio har støvsuget de borgerlige politikeres mest skøre, tåbelige og langt ude citater sammen, så du kan få et overblik.

Nr. 8. Søren Espersen (DF) om kampagner for at få unge til at stemme, Jyllands-Posten den 9. juli:

”(…) hvis der skulle være danske statsborgere over 18 år, som af den ene eller anden årsag ikke gider at stemme, så er det jo også ganske udmærket. Personligt er jeg således fløjtende ligeglad med, om stemmeprocenten ved danske valg og folkeafstemninger er høj eller lav.”

Så Søren Espersen er faktisk også ligeglad med, om han sidder i Folketinget eller ej? Ligeglad med at folk interesserer sig for hans arbejde og vil tage stilling til det han og kollegaerne laver? Spændende. Skulle vi da så ikke bare indføre diktatur med det samme? Det er også så besværligt med de valgkort…

Nr. 7. Martin Geertsen (V) med sit eget bud på, hvad en dansk værdikanon kan indeholde, Berlingske den 22. juli:

”Tillid til vores medmennesker er en helt grundlæggende værdi blandt danskerne ... Vi er overbeviste om, at mødet med det offentlige ikke er ensbetydende med penge under bordet.”

Øh… Eftersom Danmark flere år er blevet vurderet som verdens mindst korrupte land, så giver det her ingen mening. Men noget siger mig, at det som Martin Geertsen egentlig mener er rimeligt fordomsfuldt.

Nr. 6. Brian Mikkelsen (K) efter han har set en Bugatti i Paris, Facebook den 26. juli:

”Hvis vi havde lavere, mere fornuftige registreringsafgifter i Danmark, så ville flere f.eks. købe en Bugatti, som den her jeg lige er gået forbi på gaden i Paris. Det vil være win win for alle.”

Nå, ja, for det er jo et kæmpe problem, at flere danskere ikke har lidt over 10 millioner kroner til at køre rundt i en Bugatti og samtidig spille Ace Hood på fuld smadder. Sikkert og vist er det nemlig, at alt ville være meget bedre i Danmark, hvis vi havde flere dyre racerbiler på gaderne. Jesus.

Nr. 5. Karsten Lauritzen (V) om at forskelsbehandling er vejen frem, Jyllands-Posten den 29. juli:

”Nogle kan tjene flere penge, mens de afsoner i fængsler i Danmark, end de kunne ved at arbejde i deres hjemlande i Østeuropa. Det bliver vi nødt til at forholde os til og lave en klar opdeling af folk, der skal indsluses i det danske samfund, og den voksende gruppe af folk, der ikke skal.”

Dén ville ikke engang de Konservative hoppe med på:

”Det generer ikke mig, at de kan kvalificere sig til at tjene lovlige penge, når de kommer hjem,” kommenterede deres retsordfører Tom Behnke. Selv Fængselsforbundet måtte konkludere, at det kun kunne være et hedeslag, der lå bag Venstres udmelding.

Efterfølgende viste det sig også, at Karsten Lauritzen havde pyntet på antallet af udviste udlændinge i danske fængsler.

Nr. 4. Brian Mikkelsen (K) om VM-sejren til Tyskland, Facebook den 14. juli:

”Fortjent sejr til Tyskland. VM’s bedste hold. Og her det endelig bevis på konservatismens sejr over socialismen! Tysklands begejstret konservative kansler Angela Merkel strålede over en sørgmodig venstreorienterede Præsident Christina Kirchner fra Argentina.”

Brian Mikkelsen har næppe været ædru, da han skrev den her. Først og fremmest på grund af alle stavefejlene – det er heller ikke nemt med de endelser, vi ved det godt – dernæst fordi præsidenten i Argentina Cristina Kirchner er medlem af ”Partido Justicialista”. Internationalt tilhører de Centrist Democrat International, der også tæller partier som CDU i Tyskland og Kristendemokraterne herhjemme.

Og sidst, men ikke mindst, så må vi jo ikke glemme, at ”det endelige bevis” altså er på spil igen om fire år.

Nr. 3. Kristian Jensen (V) om 2020- og 2025-planer, Jyllands-Posten den 19. og 20. juli:

”Vi sætter ikke noget årstal på, hvornår nulvæksten skal ophøre. Men når vi regner i økonomiske termer i øjeblikket, er vores måltal på alle områder frem til 2020.”

Sådan lød den første udmelding, men dagen efter krævede Kristian Jensen så, at regeringen skulle lave en 2025-plan. Det fik både Liberal Alliance og Konservative til at blande sig, og i Børsens avisudgave kunne man tre dage senere, den 23. juli, læse Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance udtale:

"De forpligtelser, som påhviler dem, der er i regering, og dem, der gerne vil i regering, er de samme. Så hvis Venstre synes, at regeringen bør levere svar på, hvad den vil efter 2020 og frem mod 2025, så må Venstre også underlægge sig kravet selv.”

Det havde Venstre ingen kommentarer til.

Nr. 2. Søren Espersen (DF) om Israel Palæstina-konflikten, Politiken den 30. juli:

”Man skal hele tiden holde sig for øje, at Israel med sin militære magt kunne udslette hele Gaza - inklusive rotter og mus - på 20 minutter. (…) Det ville være det nemmeste.”

Det nemmeste er altså at slå 1,8 millioner mennesker ihjel? Men… Hvordan kan man tale sådan om andre mennesker? Lige meget hvilken øjenfarve, religion eller alder de har, så er det da skræmmende, at en voksen, veluddannet og folkevalgt mand synes, at den nemmeste måde at løse en konflikt på i 2014, og ikke 1014, er ved at slå et folk ihjel.

Nr. 1. Mogens Camre om konflikten i Gaza, Twitter den 24. juli:

”Om jødernes situation i Europa: muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.”

All right, så lad os da tage en verdenskrig til og få det hele overstået. Det var jo også så hyggeligt, sidst det skete. At dømme ud fra Mogens Camres tweet, så har mennesket ikke lært meget af historien. Og det har hans partifælle, Søren Espersen, vist heller ikke. Espersens kommentar til tweetet:

”Mogens har ikke sagt noget, der ikke er rigtigt.”


Kommentarer fra Facebook